كشف نورون های جدید در گوش برای درمان اختلالات شنوایی
خاتون یار: تهران - گروهی از محققان سوئدی سه نوع نورون (سلول عصبی) جدید در گوش شناسایی نمودند كه در انتقال سیگنال های صوتی از گوش به مغز موثر هستند و احیانا كلید درمان اختلالات شنوایی همچون وزوز گوش را دربردارند.
به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، از نظر فنی این نورون ها قبل از این شناسایی شده بودند، اما محققان سوئدی توانستند زیرمجموعه های جدیدی را در میان نورون ها كشف كنند كه وظایف مختلفی را بر عهده دارند. این كار چیزی شبیه به تقسیم گونه های جانوری به گروه های كوچكتر بر مبنای تجزیه و تحلیل تفاوت های فردی بین اعضای این گونه ها است.
نورون های بخش حلزونی مسئول تبدیل امواج صوتی به سیگنال های الكتریكی و انتقال آن به مغز هستند. تابحال تصور می شد این نورون ها دو گونه هستند كه با عنوان نوع 1 و نوع 2 شناخته می شوند و نورون های نوع 1 بخش عمده اطلاعات صوتی را اداره می كند. اما در این تحقیقات 4 نوع نورون مختلف شناسایی شد كه در میان آن ها نورون نوع 2 بدون تغییر باقی مانده است. در حالیكه نورون نوع 1 در واقع دربرگیرنده سه نوع سلول مختلف است.
به گفته محققان این نورون های جدید در تشخیص شدت صدا نقش دارند و احیانا مسئول فیلتر كردن صداهای پس زمینه و تمركز بر صدای مورد نظر هستند. همینطور امكان دارد این نورون ها در بروز اختلالات شنوایی هم نقش داشته باشند.
محققان این تحقیقات را با استفاده از موش ها انجام دادند و دریافتند هر سه نوع نورون حداقل درون مغز موش ها به صورت هم زمان وجود دارند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications انتشار یافته است.
علمی (6)**9259
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب