رئیس سازمان بهزیستی كشور:
۴۰ درصد تسهیلات بهزیستی منجر به اشتغال پایدار نمی شود
به گزارش خاتون یار، خراسان رضوی معاون وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی ضمن اشاره به این که سال جاری ۱۶ هزار میلیارد تومان به اشتغال مددجویان بهزیستی اختصاص یافته است، اضافه کرد: با بررسی های انجام شده حدود ۴۰ درصد این تسهیلات منجر به اشتغال پایدار نمی شود و بعد از یک سال اقساط این تسهیلات و ورشکستگی نصیب مددکار می شود.
سیدجواد حسینی امروز دهم آذرماه، در جلسه شورای اداری شهرستان تربت حیدریه با اشاره به اینکه برای پیشگیری از این امر چند اقدام را برنامه ریزی کرده ایم، اظهار داشت: برای پیشگیری از این معضل در گام نخست متوجه نیاز تسهیلگری شغلی شدیم که ۵۰۰ نفر آموزش دیدند تا افراد که تسهیلات می گیرند مورد هدایت قرار گیرند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان نمود: در گام دوم صندوق پشتیبانی از اشتغال جامعه معلولان را راه اندازی کرده ایم که از اردیبهشت ماه جاری شروع به کار می کند تا هدایت و فرصت های سرمایه گذاری طرح های اشتغال زایی و کمک های مالی افزایش یابد.
وی ادامه داد: گام سوم پرداخت تسهیلات در چارچوب شرکتهای تعاونی است تا با تشکیل فرصت های شغلی، پایداری آن هم شکل بگیرد، ازاین رو پروژه پنل های خورشیدی تولید برق را برای افراد تحت حمایت اجرا می نماییم که مددجو نیاز به رفتن به بانک و عرضه ضامن ندارد و با اجرای این طرح ماهانه حدود ۴.۵ میلیون تومان دریافت می کند.
معاون وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی اظهار داشت: اگر مسؤلان شهرستان تربت حیدریه زمین مناسبی برای راه اندازی مزرعه پنل های خورشیدی اختصاص دهند قول مساعد می دهیم سال جاری با راه اندازی پنل های خورشیدی حتی یک مددجو بدون اشتغال نماند.
حسینی با تأکید براینکه باید تمام ساختارهای سازمان بهزیستی کشور محدود شود، اظهار داشت: تنها اورژانس اجتماعی مجوز گسترش دارد و هم اینک نزدیک به ۴۰۰ اورژانس اجتماعی داریم.
وی جای مددکار اجتماعی برای محافظت از دانش آموزان را خالی دانست و اظهار داشت: در ساختار آموزش و پرورش جای ساختار مددکار اجتماعی برای محافظت دانش آموزان خالی است که این ساختار حالا در بهزیستی فعال است.
معاون وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی در جواب مطالبه فرماندار تربت حیدریه بر مبنای راه اندازی اورژانس اجتماعی در قسمت رخ این شهرستان اظهار داشت: گرچه مطابق قانون اورژانس اجتماعی برای جمعیت بالای ۵۰ هزار نفر اختصاص پیدا می کند اما تلاش می نماییم مجوز یک پایگاه اورژانس اجتماعی برای بخش رخ تربت حیدریه را دریافت نماییم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با تکیه بر این که فعالیت ماده ۱۶ نباید در حوزه بهزیستی باشد، بیان نمود: در حوزه کمپ ماده ۱۶ و معتادان متجاهر سازماندهی این افراد ضروریست، البته ما بر این اصل معتقدیم که ماده ۱۶ باید از حوزه مأموریت های سازمان بهزیستی حذف شود و بر همین مبنا دیگر نه مجوزی صادر و نه مجوزی را تمدید می نماییم، چونکه مأموریت های سازمان بهزیستی، حرفه ای مشارکتی و خیرخواهانه است.
حسینی، جمعیت هدف سازمان بهزیستی را ۸ میلیون نفر اعلام نمود و اظهار داشت: این عدد حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور را شامل می شود که از قبل از تولد تا بعد از مرگ خدمات حمایتی، مستمری و یا غیرنقدی دریافت می کنند.
ایشان در ادامه با اشاره به اینکه سالانه ۶۷ هزار تصادف جاده ای منجر به معلولیت داریم که می توانیم با کاهش میزان تصادفات خدمات بیشتری به جامعه هدف عرضه نماییم، به مبحث ناترازی در حوزه بهزیستی اشاره نمود و اضافه کرد: بین منابع و نیروی انسانی و خدمات عرضه شده از جانب سازمان بهزیستی ناترازی بالایی وجود دارد که بعنوان یک مثال میتوان از شهرستان تربت حیدریه نام برد که با دارا بودن ۴۲ پرسنل و ۴۵ مرکز خدماتی باید ۱۷۰ خدمت به جامعه زیر پوشش خود عرضه نماید.
معاون وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی خاطرنشان کرد: هم اکنون ۲.۴ درصد از بودجه عمومی کشور به سازمان بهزیستی اختصاص یافته است که سال جاری مجلس شورای اسلامی مستمری ماهانه افراد زیر پوشش بهزیستی را ۴۰ درصد افزایش داده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در مورد مطالبات مجموعه زیر پوشش شهرستان تربت حیدریه اظهار داشت: تلاش می نماییم مستمری ماهانه تمام پشت نوبتی ها تا سال آینده برقرار شود و زنان سرپرست خانوار روستایی هم بیمه روستایی و عشایری مجانی شوند.
حسینی اظهار داشت: ۶ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت اداره بهزیستی شهرستان امسال اختصاص یافته است و سال جاری هم برای تمام افراد زیر پوشش نیازمند، ویلچر و سمعک تأمین می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب