تبلیغات کاذب درباره ی اعتیادآور نبودن ماری جوانا
به گزارش خاتون یار، معاون پژوهشی موسسه کادراس ضمن تشریح عوارض مصرف ماری جوانا اظهار داشت: با وجود برخی بحث ها و تبلیغات کاذب در مورد اعتیادآور نبودن ماری جوانا، شواهد به روشنی نشان میدهد مصرف طولانی مدت این ماده منجر به اعتیاد می شود، بطوریکه برمبنای تحقیقات، 9 درصد از آنهایی که تجربه مصرف ماری جوانا داشته اند، مبتلا به اختلال سوء مصرف شده اند.
منصور براتی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به نتایج مصرف ماری جوانا بر سلامت اظهارکرد: بررسی میزان مراجعات به فوریت های پزشکی و بستری شدن مصرف کنندگان ماری جوانا و خصوصاً مسمومیت ناشی از آن، یکی از راه های تشخیص نتایج مصرف ماری جوانا بر سلامت عمومی است.
به گفته وی، افرادی که گرفتار مسمومیت ناشی از مصرف ماری جوانا می شوند دارای علائمی نظیر اضطراب، ترس های عصبی، مسمومیت عمومی و استفراغ هستند.
معاون پژوهشی موسسه کادراس ضمن استناد به تعدادی از گزارش ها درباب میزان مسمومیت ناشی از مصرف این ماده اشاره کرد: با وجود برخی بحث ها و تبلیغات کاذب در مورد اعتیادآور نبودن ماری جوانا اما شواهد به روشنی نشان میدهد مصرف طولانی مدت آن منجر به اعتیاد می شود. برمبنای تحقیقات، ۹ درصد از آنهایی که تجربه مصرف ماری جوانا داشته اند، مبتلا به اختلال سوء مصرف شده اند. این تعداد میان آنهایی که از نوجوانی آغاز به مصرف کرده اند به این صورت است که از هر شش نفر یک فرد از اختلال مصرف رنج می برد.
براتی با تأکید بر این که مصرف ماری جوانا توسط نوجوانان بسیار خطرساز است، اظهار داشت: افزایش لطمه پذیری میان نوجوانان در مقابل نتایج نامطلوب مصرف طولانی آن به این واقعیت مربوط می شود که مغز در دوران بلوغ گرفتار رشد فعال می شود که به نوبه خود افزایش ریسک مصرف سایر مواد غیرقانونی را پیش بینی می کند. افرادی که از نوجوانی آغاز به مصرف ماری جوانا کرده اند در مقایسه با آنهایی که در بزرگسالی آغاز به مصرف داشته اند، حدودا ۲ تا ۴ برابر احتمال ابتلاء به سوء مصرف را دارند.
معاون پژوهشی موسسه کادراس اضافه کرد: داده های بالینی نیز نشان میدهد که مصرف ماری جوانا در نوجوانی می تواند بر تشدید رفتارهای اعتیادآور گوناگون در بزرگسالی موثر باشد. افرادی که در نوجوانی در معرض کانابینوئید قرار گرفته اند، واکنش های نورون های دوپامین که مناطق پاداش مغز را تعدیل می کنند، کاهش پیدا می کند و در نتیجه می تواند منجر به افزایش حساسیت ها و گرایش های آنان به سوء مصرف مواد و اعتیاد به چند ماده شود.
وی تصریح کرد: هر چند برخی معتقدند ماری جوانا مانند سیگار و الکل یک ماده دروازه ای برای گرایش به مصرف سایر مواد سخت اعتیادآور است، اما باید دانست مصرف ماری جوانا با عوارض نامطلوبی که بر مغز دارد، فرد را برای افزایش واکنش نسبت به سایر مواد آماده و در طولانی مدت گرایش به مصرف مواد مشکل تر مانند کوکائین و هروئین را بیشتر می کند بدین سبب مصرف ماری جوانا با پیامدها و عوارض جانبی قابل توجهی هم راه است. این ماده نیز مانند سایر مواد می تواند به اعتیاد منجر شود و عملکرد شناختی و حرکتی فرد مصرف کننده را تحت تأثیر قرار دهد و نتیجه آن بروز اتفاقات ناگواری مانند تصادف و مرگ است.
معاون پژوهشی موسسه کادراس اشاره کرد: مصرف دائمی آن در دوران نوجوانی منجر به تغییرات اساسی در عملکرد مغز می شود و می تواند دستاوردهای آموزشی، شغلی و اجتماعی فرد را به خطر اندازد همین طور افرادی که گرفتار اختلالات مصرف مواد خصوصاً مواد سخت هستند، به احتمال زیاد شروع مصرف شان با مواد نرم تری مانند ماری جوانا بوده که در دسترس بوده و حتی پذیرش اجتماعی بالاتری را به همراه داشته است.
بنابر اظهارات براتی، نتایج مصرف مواد ( قانونی یا غیرقانونی) بر سلامتی افراد یک جامعه نه فقط بوسیله مضرات آن ماده بلکه بوسیله در دسترس بودن و پذیرش اجتماعی آن نیز تعیین می شود. بدین جهت قانونی بودن تعدادی از مواد مانند دخانیات و الکل نه فقط خطر کمتر نسبت به مواد غیرقانونی ندارد بلکه به سبب قانونی بودن آنها، وجاهت اجتماعی و قانونی بیشتری در مصرف آن بوجود آمده و در عمل روز به روز مصرف آن درحال افزایش است. باید یادآوری کرد هر چقدر بیشتر به سوی قانونی شدن مصرف تعدادی از مواد مانند ماری جوانا حرکت شود، تعداد افرادی که به سبب مصرف آن سلامت عمومی شان به خطر می افتد، بسیار بیشتر می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب