تبعات سهل انگاری والدین نسبت به رشد و تربیت فرزندان

تبعات سهل انگاری والدین نسبت به رشد و تربیت فرزندان

به گزارش خاتون یار، روانشناس و عضو انجمن پشتیبانی از حقوق کودکان ضمن تاکید بر ضرورت توجه به آموزش والدین نسبت به فرزندپروری و سهل انگاری نسبت به رشد و تربیت فرزندان، اظهار داشت: عدم توجه به ابعاد مختلف رشد کودکان در صورتیکه به علت فقدان دانش والدین یا بی مسؤولیتی آنها، واقف نبودن به امر حیاتی فرزندپروری یا عدم آمادگی لازم برای فرزندآوری صورت گیرد، به غفلت، سهل انگاری در والدگری، نادیده گرفتن نیازهای اساسی فرزند و اهمیت ندادن به جنبه های رشد در فرزندان منجر خواهد شد.


منصوره یزدانی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به بی توجهی به جنبه های مختلف رشد کودک و غفلت در امر والدگری و فرزندپروری، اظهار نمود: اغلب افراد امکان دارد برای انجام کارها یا کسب مهارت لازم در زمینه مشخصی تلاش کنند تا اطلاعات کافی و مناسبی در آن عرصه به دست آورند یا با دریافت راهنمایی های لازم با اهل فن، زمینه پیشرفت خویش را هموار سازند. این درحالیست که برخی تصور دارند فرزندآوری و والدگری کار ساده ای است و احتیاج به آموزش ویژه ای ندارد.
وی افزود: بدون شک نخستین تماس کودک با خانواده است و سطح دانش و آگاهی خانواده تأثیر مستقیمی بر زندگی، بینش و رفتار کودک در آینده خواهد داشت. آگاهی از زمینه های چندگانه رشد شامل رشد جسمانی، رشد ذهنی، رشد هیجانی و رشد اجتماعی کودک به ما کمک می نماید با آگاهی به عرصه والدگری پای بگذاریم.
عضو انجمن پشتیبانی از حقوق کودکان تصریح کرد: اما مهم تر از شناختن جنبه های رشد، نیاز است والدین قبل از فرزندآوری به مشکلات هیجانی، نگرشی و رفتاری خود دقت کرده و در زمینه ترمیم و درمان صدمه های فردی خود از متخصصان سلامت روان کمک گیرند. قبل از مبادرت به فرزندآوری باید از خود پرسید که آیا زن و شوهر آمادگی جسمانی، عاطفی، هیجانی و روانی لازم برای فرزندآوری و سپس فرزندپروری را دارند؟ آیا دانش و اطلاعات نسبتا کافی در مورد وظیفه خطیر فرزندپروری را دارا هستند؟ و آیا از مسئولیت پذیری کافی در برابر خود، دیگران و خانواده برخوردارند؟ آیا زن و شوهر حمایت های اجتماعی و خانوادگی لازم برای فرزندآوری را دریافت می کنند؟، آیا والدین ارجاع به منابع غیرعلمی و غیرمرتبط در فرزندپروری را ملاک قرار می دهند؟. بدون شک پاسخ به این پرسش ها و بررسی این پاسخ ها می تواند تا حد زیادی مشخص نماید که آیا زن و شوهر آمادگی لازم برای پذیرش مسئولیت فرزندآوری و فرزندپروری را دارا هستند؟.
یزدانی خاطرنشان کرد: والدگری شامل مراقبت موثر، حمایت کافی و رشد دهنده، آموزش در جهت رشد و داشتن نظارت کافیست که با عنایت به جنبه های مختلف همچون توجه به رشد جسمانی فرزند شامل دقت به این مساله که آیا کودک رشد جسمانی کافی دارد یا خیر، توجه به بیماری های فرزند و اقدام جهت درمان بموقع (دقت کافی به حواس بینایی، شنوایی)، رشد عضلانی- استخوانی فرزند، دقت به تغذیه مناسب با در نظر گرفتن مقطع سنی فرزند، توجه به خواب کودک، بررسی تحرک با توجه به سن او، دقت کافی به پوشش و لباس فرزند، توجه به رشد ذهنی شامل بررسی رشد کلامی و رشد واژگانی کودک، دقت به میزان یادگیری او و در صورت بروز مشکل در امر یادگیری، رفتن به متخصص و مشاور، بررسی سطح ادراک و تفکر کودک با در نظر گرفتن مقطع سنی او، توجه به رشد هیجانی- عاطفی کودک شامل تأمین ارضاء حس امنیت و دلبستگی در کودک، توجه به نوازش کافی در دوران کودکی و ایجاد آغوش امن برای نوزاد و کودک، اجازه ابراز احساسات و هیجانات به کودک، شناسایی هیجانات و یادگیری مدیریت آنها در خود و انتقال آموزش های لازم به کودک از راه والدین آگاه یا افراد متخصص در این حوزه، توجه به رشد اجتماعی کودک از راه اهمیت بخشی به بازی های دوران کودکی، شناخت توانمندی های کودک حین بازی و روابط تعاملی، یادگیری مهارت همدلی با دیگران، شناخت نشانه های قلدری در دیگران و چگونگی پرهیز از آن و یادگیری باج ندادن به افرادِ قلدرماب از راه کار بر عزت نفس خود و کودکِ ِخود، تنظیم و مدیریت هیجانات در جهت حفظ روابط بین فردی موثر برای گام نهادن در راه رشد اجتماعی، یادگیری مهارت نه گفتن در موارد ضروری معنا می یابد.
این روانشناس با اشاره به اینکه عدم توجه و رعایت نکردن موارد مذکور درصورتیکه به علت فقدان دانش والدین یا بی مسئولیتی آنها و یا واقف نبودن به امر حیاتی فرزندپروری یا به جهت عدم آمادگی لازم برای فرزندآوری صورت گیرد، به غفلت، سهل انگاری در والدگری، نادیده گرفتن نیازهای اساسی فرزند و اهمیت ندادن به جنبه های رشد در فرزندان منجر خواهد شد، اظهار داشت: هر نوزادی که متولد می شود، تنها فرزند یک خانواده محسوب نمی گردد، بلکه شهروندی است که به جمعیت جامعه افزوده می شود؛ ازاین رو متولیان امر سلامت و آموزش باید از امکانات کافی برخوردار باشند تا در جلوگیری از غفلت در امر فرزندپروری، والدین را برای این مساله آماده کرده و مانع تبعات زیان بار امر سهل انگاری نسبت به فرزندان شوند.



0.0 از 5
271
1403/05/31
09:33:53
تگهای خبر: امنیت , بازی , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان