قاچاق نوزادان در گرجستان خواهر و برادرانی که پس از سال ها یکدیگر را پیدا کردند

قاچاق نوزادان در گرجستان خواهر و برادرانی که پس از سال ها یکدیگر را پیدا کردند

خاتون یار: «النا» که یک دانشجوی اهل گرجستان است در سال 2022 میلادی هنگام گشت وگذار در رسانه های اجتماعی با یک حساب کاربری روبرو شد که تعجب او را برانگیخت برای اینکه صاحب این حساب، عکسی بسیار شبیه به او داشت.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، «النا» که کنجکاو شده بود، با صاحب این حساب که «آنا» نام داشت، تماس گرفت و دو دختر جوان یک دوستیِ دیجیتالی را شروع کردند.
شباهت های آنها به یکدیگر هر روز بیش از گذشته نمایان می شد و آن چه بیش از همه آنها را شگفت زده کرد، این بود که به هر دوی آنها بطور جداگانه در ۱۸ سالگی گفته شد که به فرزندی پذیرفته شدند.
بعد از آن بود که دو دختر جوان تصمیم به انجام آزمایش «دی ان ای» می گیرند و بدین سان درمی یابند نه فقط از یک خانواده بلکه خواهران دوقلو هستند.
تحقیقات بیشتر نشان داد النا و آنا همچون ده ها هزار کودک گرجی هستند که قربانی قاچاق نوزادان شدند و بطور غیرقانونی فروخته شدند.
یک مورد معروف دیگر در این کشور، ماجرای دوقلوهای آنا استارتانیا و تاکو خویتیا است که در بدو تولد از مادرشان گرفته شده بودند و آنها ۲۰ سال بعد یکدیگر را پیدا کردند.
در تمام این سال ها، اعضای باند قاچاقچیان که توسط شبکه ای در زایشگاه ها، مهدکودک ها و آژانس های فرزندخواندگی و با هدف کسب سود سازماندهی شده بودند به دروغ به مادران می گفتند که نوزادانشان مرده اند و بدین سان می توانستند آنها را با شناسنامه های جعلی به والدین متقاضی در داخل گرجستان یا خارج از این کشور بفروشند.
النا که دانشجوی روانشناسی است، می گوید: ما بدون این که متوجه باشیم خواهر هستیم، با هم دوست شدیم اما احساس می کردیم که پیوند خاصی بین ما وجود دارد.
والدینشان نیز که مدتها بود قصد داشتند حقیقت را درباره ی فرزندخوانده بودنشان بیان کنند، عاقبت تابستان گذشته این کار را کردند.
آنا اعتراف می کند که «در پذیرش این واقعیت جدید» گرفتار مشکل شده بود. او با این وجود می گوید: کسانی که ۱۸ سال مرا بزرگ کردند، پدر و مادر من نیستند. با این وجود عصبانی نیستم و هم از کسانی که مرا بزرگ کردند سپاسگزارم و هم از یافتن کسی که از گوشت و خونم است، خوشحالم.
۱۲۰ هزار کودک دزدیده شده
آزمایش دی ان ای النا و آنا که حالا ۱۹ سال دارند، با کمک تامونا موسریدزه، یک خبرنگار اهل گرجستان انجام شد که گروهی را در شبکه فیسبوک با هدف پیوند مجدد نوزادان دزدیده شده با والدین بیولوژیکی آنها تاسیس کرده است.
موسریدزه این گروه را در سال ۲۰۲۱ میلادی راه اندازی کرد؛ یعنی پس از آن که دریافت خودش نیز به فرزندخواندگی گرفته شده؛ او امیدوار بود که از مسیر این گروه فیس بوکی بتواند خانواده بیولوژیکی اش را پیدا کند.
با این وجود تحقیقاتی که در این جهت انجام داد موجب شد که به گستردگی شبکه قاچاق نوزادان در کشورش پی ببرد.
برمبنای برآوردهای موسریدزه، دست کم ۱۲۰ هزار نوزاد بین سالهای ۱۹۵۰ تا ۲۰۰۶ میلادی از والدین خود دزدیده و فروخته شدند.
او می گوید: به مادران گفته می شد که نوزادشان اندکی بعد از تولد مرده و در قبرستان بیمارستان دفن شده است. آنهم در صورتیکه بیمارستان ها گورستان نداشتند و نوزادان مخفیانه ربوده و به والدین متقاضی فروخته می شدند.
در بین ۲۰۰ هزار عضو گروه او، تعدادی از زنان تنها سال ها بعد متوجه این مساله شدند که نوزادان ناپدید شده آنها، احتمالاً هنوز زنده هستند.
برای والدین متقاضی این نوزادان نیز اغلب یک داستان ساختگی در مورد گذشته نوزاد حکایت می شد، بدون این که آنها کوچکترین تصوری از غیرقانونی بودن عملیات داشته باشند.
تامونا موسریدزه می گوید: البته برخی نیز آگاهانه تصمیم گرفته بودند که قانون را دور بزنند و نوزاد را بخرند تا از انتظار طولانی برای فرزندخواندگی جلوگیری نمایند.
بگفته این خبرنگار، در دوران حکومت اتحاد جماهیر شوروی پیشین که گرجستان نیز قسمتی از آن بود، زوج ها برای فرزندخواندگی این کودکان معادل چند ماه حقوقشان را پرداخت می کردند. این نوزادان در خارج از کشور نیز تا مبلغ ۳۰ هزار دلار فروخته می شدند.
فعالیت این شبکه گسترده قاچاق نوزادان عاقبت در دهه ۲۰۰۰ میلادی با برنامه های ضدقاچاق میخائیل ساکاشویلی، رییس جمهور وقت گرجستان به پایان رسید.
لیست های طولانی انتظار
به گزارش یورونیوز، لیا کورکوتادزه، مادرخوانده النا نیز می گوید که او و همسرش پس از آن که فهمیدند نمی توانند بچه دار شوند، تصمیم به فرزندخواندگی گرفتند.
با این وجود از آنجائیکه دریافت فرزند از یتیم خانه ها مستلزم قرار گرفتن در فهرست های انتظار فوق العاده طولانی بود و عملا نا ممکن به نظر می رسید، به سفارش یکی از آشنایان گوش دادند که درباره ی یک نوزاد شش ماهه گفته بود که در یک بیمارستان محلی بستری بود و می توانستند با پرداخت پول او را به فرزندخواندگی بپذیرند.
بگفته لیا کورکوتادزه، این ماجرا در سال ۲۰۰۵ میلادی روی داد و می افزاید: این خبر برای ما یک فرصت بود که باید از آن استفاده می کردیم. بدین سان اندکی بعد، النا را به خانه آوردند.
لیا کورکوتادزه هیچ گاه به این که «چیزی غیرقانونی» روی داده، مشکوک نشده بود. آنها حتی این فرزندخواندگی را بوسیله دادگاه رسمی کردند که با «ماه ها تأخیر غیرقابل تحمل بوروکراتیک» همراه بود.
کوشش های تامونا موسریدزه برای بیداری افکار عمومی در این زمینه موثر بود و در حال حاضر بیش از ۸۰۰ خانواده بوسیله گروه فیس بوکی او فرزندانشان را یافته اند.
دولت های گرجستان نیز در این سال ها تحقیقات مختلفی را انجام دادند و در نهایت نیز در دو دهه گذشته، تعداد انگشت شماری را دستگیر کردند.
با این وجود اطلاعات رسمی در این زمینه بسیار محدود است و درباره ی این باند قاچاق پرسش های بی پاسخ زیادی باقی مانده است.
تاتو کوچاوا، سخنگوی وزارت کشور گرجستان نیز بدون اظهار نظر بیشتر به خبرگزاری فرانسه اطمینان داد که «تحقیقات در جریان است.»
با اینحال تامونا موسریدزه مدعی است کوشش های دولت «کافی نیست» و می افزاید: دولت تا کنون هیچ اقدام مشخصی برای مساعدت با ما انجام نداده است.




منبع:

0.0 از 5
9557
1403/04/17
12:22:24
تگهای خبر: بیمار , تحقیقات , خانواده , خواهر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان