عملكرد معكوس مغز برای بازیابی خاطرات
خاتون یار: محققان دانشگاه بیرمنگهام دریافتند زمانی كه شخص خاطره ای از یك رخداد را به یاد می آورد، مغز او رخداد را به صورت معكوس و از آخر به اول بازسازی می كند.
به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان برای بازسازی فرآیند به یادآوری خاطرات در مغز از تكنیك های رمزگشایی مغز استفاده كردند. این تكنیك ها امكان تشخیص زمان فعال شدن یك خاطره در مغز را فراهم می كنند.
بر اساس این بررسی ها مشخص شد زمانی كه اطلاعات مربوط به یك شی بصری در مغز بازیابی می شود، مغز ابتدا روی مفهوم كلی آن متمركز شده و سپس جزئیات بیشتر را به آن اضافه می كند. این شیوه بازیابی اطلاعات دقیقا عكس فرآیندی است كه هنگام مشاهده تصاویر برای نخستین بار در مغز رخ می دهد. هنگامی كه ما یك شی پیچیده را برای نخستین بار مشاهده می نماییم، جزئیات بصری شامل الگوها و رنگ ها قبل از هر چیز ثبت می شوند. در مرحله بعد اطلاعات با مدلول كه ماهیت شی موردنظر را تعیین می كنند، پردازش شده و به خاطر سپرده می شوند.
به گفته محققان خاطراتی كه به یاد می آوریم، دقیقا همان رخدادهایی نیستند كه تجربه كرده ایم؛ بلكه این خاطرات در یك فرایند مغزی بازسازی می شوند و این فرآیند تحت تاثیر دانش فردی و دیدگاه های هر شخص قرار دارد.
در حال حاضر محققان در تلاشند تا چگونگی و محل به یادآوری خاطرات پیچیده در مغز را شناسایی كنند و مسیرهای به یادآوری خاطرات را بیابند. سپس شناسایی این مسیرها در مغز سالم، محققان می توانند نحوه تغییر این مسیرها را در یك فرآیند پیری سالم بررسی نمایند و روش هایی را برای یادآوری خاطرات سپس اختلال فشار ناشی از حوادث توسعه دهند.گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications انتشار یافته است.
علمی (6)**9259**1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب