قانون ممنوعیت استفاده زیر 16 ساله ها از شبکه های اجتماعی در استرالیا از نوامبر 2025 اجرائی می شود
خاتون یار: این قانون پلت فرم هایی مانند تیک تاک، اینستاگرام و اسنپ چت را ملزم می کند تا سیستم های تأیید سن را پیاده سازی کنند.
به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، اگر این پلت فرم ها نتوانند کاربران جوان تر را از داشتن حساب کاربری بازدارند، جریمه هایی تا ۳۲ میلیون دلار برای آنها اعمال می شود.
انتظار می رود که جزییات کامل نحوه عملکرد سیستم تأیید سن بعد از آزمایشی در اواسط سال ۲۰۲۵ مشخص شود.
«آنتونی آلبانیز»، نخست وزیر استرالیا، می گوید این قانون برای صیانت از جوانان در مقابل «آسیب های» رسانه های اجتماعی ضروری است؛ استدلالی که خیلی از انجمن های والدین در گفت و گو با خبرگزاری ها از آن حمایت کرده اند.
اما منتقدان می گویند که پرسش هایی درباره ی نحوه ی اجرای این ممنوعیت و تاثیر آن بر حریم خصوصی و ارتباطات اجتماعی بی پاسخ مانده است.
این اولین تلاش در جهان برای محدود کردن استفاده خردسالان از رسانه های اجتماعی نیست، اما تعیین حداقل ۱۶ سال بالاترین سنی است که تا حالا در کشوری تصویب شده است. برخلاف کوشش های مشابه در دیگر کشورها، این قانون معافیتی برای کاربران فعلی یا آنهایی که رضایت والدین دارند، درنظر نگرفته است.
آلبانیز بعد از تصویب لایحه به خبرنگاران اظهار داشت: این یک مشکل جهانی است و ما می خواهیم خردسالان استرالیایی در حقیقت کودکی کنند. ما می خواهیم والدین آرامش خاطر داشته باشند.
در همین حال مخالفان می گویند چنین قوانینی می تواند خردسالان را به «بخش های خطرناک و غیرقابل تنظیم اینترنت» سوق دهد. کارشناسان همین طور به چالش های بزرگی برای اجرای موثر و ایمن فناوری «احراز هویت و سن» اشاره می کنند.
صندوق خردسالان سازمان ملل (یونیسف) در استرالیا هشدار داد که این قانون چاره ای نهایی برای لطمه های آنلاین نیست و ممکنست خردسالان را به فضاهای «پنهان و غیرقانونی» آنلاین سوق دهد.
به گزارش بی بی سی، همزمان «کیتی مسکیل»، رییس سیاستگذاری یونیسف استرالیا، در واکنش به تصویب این قانون گفته است که جوانان نیاز به حفاظت آنلاین دارند اما همین طور باید در جهان دیجیتال مشارکت داشته باشند.
نخست وزیر استرالیا در جواب انتقادات می گوید که ممکنست اجرای این قانون کامل نباشد، مانند محدودیت سنی موجود برای الکل، اما این کار «درست» است. بگفته آلبانیز، این طرح به «نتایج بهتر و کاهش لطمه ها برای جوانان استرالیایی» منجر خواهد شد.
غول های رسانه های اجتماعی هم نسبت به این قانون ابراز نگرانی کرده اند و آنرا عجولانه و دارای «سوالات بی پاسخ» توصیف کرده اند.
منبع: khatoonyar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب