دلایل فرسودگی ذهنی و چند راهكار برای پیشگیری و مراقبت

دردسرهای خستگی دیجیتال

دردسرهای خستگی دیجیتال

به گزارش خاتون یار، آیا پس از یک روز که به مدت طولانی به صفحه نمایش خیره بوده اید، چشم درد گرفته اید یا گرفتار فرسودگی شده اید و احساس بی حالی داشته اید؟ امکان دارد خستگی دیجیتال را تجربه کرده باشید.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، این اصطلاح برای توصیف حالت فرسودگی ذهنی ناشی از استفاده بیش از اندازه از دستگاه های دیجیتال استفاده می شود.
این اصطلاح که به آن «فرسودگی صفحه نمایش» هم می گویند، یک کشف جدید نیست. با اینحال از زمان همه گیری کووید-۱۹ از دورکاری گرفته تا سرگرم ماندن و ارتباط با دیگران، فناوری دیجیتال هیچ گاه تا این حد محبوب نبوده است.
طبق تحقیقات در سطح جهانی، مردم بطور متوسط ​​۶ ساعت و ۵۸ دقیقه در روز از صفحه نمایش استفاده می نمایند. زمان روزانه استفاده از صفحه نمایش از سال ۲۰۱۳ حدودا ۵۰ دقیقه بالا رفته است و بطور متوسط ​​یک آمریکایی هر روز ۷ ساعت و ۴ دقیقه را صرف تماشای صفحه نمایش می کند.
علایم شایع علایم این عارضه با توجه به این که خستگی دیجیتال شکل دیگری از خستگی ذهنی است بطور کلی مشابه هستند.
این علایم شامل موارد زیر است:
- کاهش سطح انرژی
- فقدان انگیزه
- مشکل در تمرکز
- احساس اضطراب
- افت خلق و خو
- درد، آبریزش یا تحریک چشم ها
- سردرد یا میگرن
- مشکل در به خواب رفتن
- حساسیت به نور
- درد و ناراحتی در گردن، شانه ها و پشت
چرا خستگی دیجیتال اتفاق می افتد؟ چرا همه ما پس از یک روز کار کردن در خانه اینقدر بی حس و خسته هستیم؟
نور ضعیف
نور کاذب کامپیوتر های ما یعنی «نور آبی»، یک عامل کمک کننده است و بر چرخه خواب ما تأثیر می گذارد. خواب بی کیفیت مستقیماً با خلق و خوی ضعیف ارتباط دارد. تحقیقات تخمین می زند که حدود سه چهارم افراد افسرده نیز از بی خوابی رنج می برند.
افزایش فشارهای مبتنی بر کار
جلسات طولانی که در زمینه های دیجیتال برگزار می گردند خسته کننده هستند. آنها فاقد ارتباط اجتماعی و نشانه های زبان بدن در گردهمایی های حضوری هستند.
نیاز به تمرکز بیشتر
ابزارهای دیجیتالی مانند زوم نیز به طور معمول به توجه و تمرکز بیشتری نسبت به تعاملات چهره با چهره نیاز دارند. این وضعیت بدین سبب است که ما مجبور هستیم بطور آگاهانه علایم غیرکلامی را زیر نظر داشته باشیم و باردیگر هنگام صحبت کردن، تماس مستقیم چشمی برقرار نماییم.
فقط بدین سبب که فناوری دیجیتال قسمتی از زندگی روزمره ما است به این معنا نیست که استفاده ما از آنها می تواند نامحدود باشدجای تعجب نیست که خسته کننده است و با خستگی دیجیتال روبرو می شویم.
فضای مجازی
یک مطالعه جالب که در مجله World Social Psychiatry انتشار یافته است به این مساله پرداخته است که چگونه استفاده بیش از اندازه از فناوری در طول کووید-۱۹ بر استرس تأثیر گذاشته است. در این مطالعه چیزی که معلوم شد این بود که کار کردن از خانه، بدون نظارت و قوانین کار در یک اداره، به این معنا بود که رسانه های اجتماعی و اخبار دائما ما را تحت تاثیر قرار می دادند.
هیچ نشانه توقفی وجود ندارد
طبق صحبت های «آدام آلتر»، روان شناس، دلیل افزایش استفاده ما از ابزار دیجیتال این است که هیچ سرنخ های توقفی وجود ندارد. اینها سیگنال هایی هستند که به آرامی ما را به سمت الگوی رفتاری متفاوت سوق می دهند.
یک تمرین ذهن آگاهی روزانه حتی تنها ۱۰ دقیقه برای کاهش اضطراب و بهبود تمرکز موثر است به عنوان مثال، در مورد کتاب خواندن وقتی به انتها یک فصل می رسید، شما را به این فکر وا می دارد که آیا می خواهید به خواندن ادامه دهید یا خیر. این نشانه ها به ما فضای تنفسی را می دهند و از خسته کردن خودمان جلوگیری می کنند.
این در حالیست که ابزارهای دیجیتال یک گودال بی حد هستند و ما را به مصرف و کار کردن برای ساعت ها وادار می کنند. در نتیجه، تعادل بین استفاده آنلاین و آفلاین از بین می رود.
چه کاری می توان در مورد خستگی دیجیتال انجام داد؟ هرچند دستگاه های دیجیتال از زندگی امروز جدایی ناپذیر و حذف نشدنی هستند اما همچنان می توانیم از آنها به روشی قابل مدیریت استفاده نمائیم. همه اینها به تعادل بستگی دارد و به شما امکان می دهد سبک زندگی خودرا به شکلی تنظیم کنید که مناسب شما باشد.
برای جلوگیری از خستگی دیجیتال بطور منظم استراحت کنید
بااینکه بیشتر ابزارهای دیجیتال فاقد نشانه های توقف هستند، گنجاندن یک یادآوری کوچک برای استراحت منظم راهی عالی برای جبران آنست. این می تواند مانند تنظیم زنگ هشدار یا پایبندی به یک برنامه منظم استراحت باشد. ممکنست بخواهید مقداری کشش یا یک استراحت کوچک برای تمرکز حواس داشته باشید که به کاهش فشار کمک می نماید.
ذهن آگاه باشید
گاهی اوقات از روی عادت یا به عنوان راهی برای پرت کردن حواس خود از وسایل خود استفاده می نماییم. آگاه بودن به شما کمک می نماید تا محرک ها را شناسایی کنید و سپس بپرسید چه جایگزین های دیگری ممکنست سالم تر باشند. البته، پرورش آگاهی ذهنی به زمان نیاز دارد. از طرف دیگر، یک تمرین ذهن آگاهی روزانه حتی تنها ۱۰ دقیقه برای کاهش اضطراب و بهبود تمرکز موثر است.
زمانی را به کارهای آفلاین اختصاص دهید
پیش از این که پس از یک روز طولانی کار کردن با صفحه نمایش یک سریال جدید را شروع کنید، ارزش دارد راه دیگری را برای رهایی از این چالش در نظر بگیرید که برای چشم آسان باشد و بسادگی به خستگی دیجیتال شما اضافه نکند. در حالت ایده آل باید فعالیتی را انتخاب کنید که منجر به تحرک بهتر می شود مانند ورزش کردن، برای بهبود وضعیت بدنی و کاهش سفتی و درد ناشی از کار با صفحه نمایش.
مرزها را تعیین کنید
به گزارش سایت تخصصی harleytherapy، فقط بدین سبب که فناوری دیجیتال قسمتی از زندگی روزمره ما است به این معنا نیست که استفاده ما از آنها می تواند نامحدود باشد. تعیین حد و مرزها برای ایجاد تعادل بین کار و بقیه زندگی بسیار اهمیت دارد. این شما را قادر می سازد تا آن چه را که برایتان مهمست اولویت بندی کنید و استرس تصمیم گیری را کاهش دهید.
استفاده از هر وسیله و فناوری در زندگی، نیاز به آموزش و مدیریتِ کاربری دارد و از آنجائیکه موبایل یک وسیله شخصی است، وظیفه اصلی در مدیریت استفاده صحیح از آن بر عهده خود شما است به شکلی که با رعایت زمان بندی و اولویت ها، از لطمه احتمالی در امان بمانید و این امر نیازمند آنست که اطلاعات خودرا درباره ی خطرات و عوارض احتمالی استفاده افراطی و کنترل نشده از ابزار دیجیتال افزایش داده و در عین حال این اطلاعات را همگام با تکامل این فناوری به روز کنید.
استفاده از هر وسیله و فناوری در زندگی، نیاز به آموزش و مدیریتِ کاربری دارد همه ما می دانیم که موبایل از بسیاری جنبه ها زندگی ما را متحول کرده و در بیشتر موارد دستیاری مفید و پرکاربرد است. این وسیله به شما کمک می نماید تا با خانواده و دوستان خود در سرتاسر جهان در ارتباط باشید، قرارهای شغلی، کسب وکار و انجام امور مالی و برگزاری جلسات کاری بموقع و سودمند داشته باشید، در صورت گم شدن با مسیریابی سریع و دقیق شما را راهنمایی می کند، برای کارهای روزمره دیگر مثل خرید و دستیابی به اطلاعات به شما کمک می نماید و حتی برای خیلی از ما امکانات سرگرمی آن سبب شده که این وسیله همدم هر روزمان شود و گاهی در طول روز شاید حتی بیشترین زمان خودرا صرف وقت گذراندن با گوشی می نماییم اما فراموش نکنید که این رفیق هوشمند اگر درست استفاده نشود می تواند جنبه های منفی هم داشته باشد.
هرچند دستگاه های دیجیتال از زندگی امروز جدایی ناپذیر و حذف نشدنی هستند اما همچنان می توانیم از آنها به روشی قابل مدیریت استفاده کنیماگرچه تلفن همراه زندگی راحت تری برای انسان به ارمغان آورده است اما سلامت جسمی و روانی کاربرانی که بیش از اندازه از آن استفاده می نمایند را به خطر می اندازد. کاربرانی که ساعات زیاد و بدون زمان بندی از تلفن همراه استفاده می نمایند اغلب گرفتار گرفتگی عضلات انگشت و درد در اثر تایپ پیام کوتاه یا بازی کردن و همین طور گرفتار شایعترین عارضه التهاب تاندون ها می شوند و اغلب اوقات از درد و گرفتگی گردن شکایت دارند که به نوبه خود سبب لطمه زدن به عضلات پشت و کمر می شود.
از طرف دیگر خیره شدن به اندازه کوچک متون سبب خستگی چشم، تاری دید، گیجی و خشکی چشم می شود و درد عضلات چشم به همراه گردن درد، سبب سر درد می شود.
علاوه بر اینها به مرور زمان ممکنست گرفتار سندرم توهم لرزش و زنگ تلفن همراه نیز بشویم که آن هم در بلندمدت سبب ایجاد اضطراب در افراد می شود. همین طور کاربرانی که بیش از اندازه در دنیای مجازی با دیگران ارتباط برقرار می کنند، ارتباطات چهره به چهره را فراموش کرده اند یا با جست وجوی مداوم برای پیدا کردن پاسخ هر سوالی در رسانه های اجتماعی، گرفتار سردرگمی و ‌پریشانی ذهنی می شوند.
همین طور با افزایش بیش از پیش تکنولوژی و استفاده از دستگاه های دیجیتال، احتمال اثرات منفی آنها بر بینایی کودکان بیشتر شده است. پژوهشگران افزایش ۶۶ درصدی نزدیک بینی از دهه ۱۹۷۰ تا حالا را در ارتباط با بهره گیری از بازی های ویدئویی و مواجهه با صفحات دیجیتال می دانند.
بگفته متخصصان، کودکان نه فقط زمان زیادی را در مقابل صفحات دیجیتال می گذرانند بلکه در فاصله کمی از این صفحات می نشینند که این امر هم به خستگی بینایی منجر می شود. برای پیش گیری از این حالت پزشکان قانون ۲۰-۲۰-۲۰ را سفارش می کنند. یعنی استراحت چشم به مدت ۲۰ ثانیه، هر ۲۰ دقیقه یک دفعه و نگاه کردن به موضوع و هدفی در فاصله حداقل ۶ متری. با این کار درد چشم کم شده و موجب می شود ماهیچه های چشم در حالت استراحت قرار بگیرند.
بعلاوه تنظیم زمان کافی برای استراحت چشم ها بعد از یک دوره کار به کاهش خستگی بینایی کمک می نماید.




منبع:

0.0 از 5
287
1403/04/20
18:46:57
تگهای خبر: بازی , پزشك , تحقیقات , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان