معاون اشتغال كمیته امداد عنوان كرد
۱۳۴ هزار پرونده مددجویی در بانکها در انتظار دریافت وام
به گزارش خاتون یار، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد از ایجاد 172 هزار و 629 فرصت شغلی توسط این نهاد تا آخر مهرماه سالجاری اطلاع داد.
به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، مرتضی فیروزآبادی در نشستی خبری درباب عملکرد ۷ ماهه سال جاری این معاونت اظهار داشت: تا اختتام مهرماه سال جاری ۱۷۲ هزار و ۶۲۹ فرصت شغلی توسط کمیته امداد در کشور ایجاد و ۱۰ هزار و ۹۷۴ میلیاردتومان تسهیلات از منابع بانکی و سایر منابع جذب و پرداخت شده است.
وی ادامه داد: این اعداد نسبت به سال قبل ۸۳ درصد رشد داشته و ما در جذب تسهیلات ۳۰۰ درصد رشد داشتیم.
معاون کمیته امداد درباب پرداخت تسهیلات اشتغالزایی از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه اظهار داشت: در این رابطه سال گذشته، ۷۰۰ میلیارد تومان برای کمیته امداد مصوب شد که سازمان هدفمندی ۳۵۰ میلیارد تومان را پرداخت کرد؛ به سبب وجود موانع حقوقی در کشور، این تبصره بجای سال ۱۴۰۰ در سال ۱۴۰۱ عملیاتی و صورت گرفت. با هم افزایی بانک ها و در حالی که ما ظرفیت دریافت ۸۶۳ میلیارد تومان تسهیلات از محل تبصره ۱۸ را داشتیم، ۹۴ درصد آن در ۷ ماهه اول امسال محقق شد. همین طور مصوبه قانونی در بودجه ۱۴۰۱ برای کمیته امداد ۱۴۰۰ میلیارد تومان است که تا حالا هنوز پرداختی از محل تبصره مذکور از سمت دستگاه های مسئول محقق نشده است.
فیروزآبادی با اشاره به تبصره ۱۶ قانون بودجه نیز تصریح کرد: امسال ۲۵ هزار میلیارد تومان مصوبه مجلس داریم که تا اختتام ماه مهر ۹۶۵۶ میلیارد تومان آن جذب شده است.
۱۳۴ هزار پرونده مددجویی در بانک ها در انتظار دریافت وام اشتغالزایی
وی با اشاره به این که کمیته امداد در جشنواره شهید رجایی دستگاه برتر شناخته شد، اضافه کرد: هم اکنون ۱۳۴ هزار پرونده جهت دریافت وام اشتغالزایی به ارزش ۱۱هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در بانکها داریم که منتظرند وامشان توسط نظام بانکی پرداخت گردد. اگر این پرداخت صورت گیرد جهش قابل توجهی در برنامه ما رخ خواهد داد.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد در بخش دیگری از این جلسه با اشاره به این که چهار استان ایلام، سمنان، خراسان شمالی و بوشهر عملکرد خوبی داشتیم و درصد قابل توجهی از منابع و فرصتهای شغلی جذب شده است، اضافه کرد: در تهران، قزوین و قم مقداری از برنامه عقب ماندگی وجود دارد.
نتایج رضایت بخش از سرمایه گذاری در اشتغالزایی مددجویان
فیروزآبادی با اشاره به این که برای راستی آزمایی برنامه سال ۱۴۰۰ که ۳۰۱هزار فرصت شغلی محقق شد، در فروردین و اردیبهشت با تشکیل تیمهایی، از ۲۵ هزار طرح بازدید شد، اظهار داشت: تسهیلاتی که پرداخت شده بیش از ۹۲ درصد به هدف به هدف خوردن کرده که نشان میدهد سرمایه گذاری در اشتغال مددجویان نسبت به سایر سرمایه گذاری ها کمترین انحراف را داشته است.
فیروزآبادی با اشاره به شعار سال و همین طور حرکت به سمت مشاغل دانش بنیان اظهار داشت: دو مسیر مهم برای موضوع متصور شده است. یک مسیر شناسایی شرکت هایی است که می توانند زمینه اشتغال را فراهم آورند. همین طور برای پشتیبانی از فروش محصولات تفاهم نامه ای امضاء شده است.
وی همین طور با اشاره به این که یک تفاهم نامه با مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری امضا کردیم تا بتوان طرح های دانش بنیان اشتغالهای انفرادی یا خوداشتغالی اجرا کرد، اظهار داشت: سه تجربه در امداد است؛ تجربه نیروگاه های خورشیدی، تجربه پهپادهای سمپاش ـ که دستاورد دانش بنیان و به شکل اشتغال عملیاتی می شود ـ و پرورش متراکم ماهی است.
معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به دیگر برنامه های کمیته امداد در خصوص زنجیره های تولید اشاره کرد: تلاش شده مشاغلی که ایجاد می شوند در یک طراحی بزرگتر و برنامه کلان تری قرار گیرد و کنار یکدیگر یک جریان اقتصادی قابل توجهی به کشور عرضه نماید.
وی افزود: تجربه ای سال قبل در حوزه پرورش کرم ابریشم و خرید پیله از پرورش دهندگان و بعد هم تبدیل پیله به نخ ابریشم و تبدیل آن به مجموعه بافندگی قالی تا فروش داشتیم که تجربه خوبی بوده است. بخش اول تجربه امسال محقق شده و ۱۷۴ تن پیله ابریشم را از مددجویان خریداری کردیم و ۳۵۰۰ خانوار درگیر این پروسه بودند. در آن مقطع ۱۲.۵ میلیون درآمد برای این افراد بهمراه داشته است و این میزان نسبت به سال قبل ۷۷ درصد رشد داشته است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با اشاره به این که جریان دیگری که تلاش شده برای زنجیره ها راه اندازی شود زنجیره دام و طیور است، اظهار داشت: در مجموعه امداد بواسطه این که مخاطبان در روستاها هستند تمایل به طرحهای دامپروری زیاد است. بنا داشتیم این طرحها به هم متصل شود و ذیل یک مدیریت کلانی ایجاد شود. به این جهت تفاهم نامه ای با ستاد اجرائی فرمان حضرت امام امضا کردیم. در گام اول بنا شده سالانه ۴۰ هزار طرح را در راهبری (شناسایی، آموزش و مشاوره افراد و تسهیلگری در تامین دام و طیور و بازدیدهای ادواری و... ) دنبال نماییم.
فیروزآبادی اشاره کرد: هم اکنون در استان خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان و اصفهان یک ماه است که این طرح شروع شده است.
وی همین طور با اشاره به اجرای طرح نیروگاه های خورشیدی اظهار داشت: در مردادماه تفاهم نامه پنج جانبه ای را بین وزارت نیرو، معاونت مناطق محروم و توسعه روستایی معاون اول رئیس جمهور، سازمان بسیج سازندگی، کمیته امداد و سازمان بهزیستی داشتیم. طبق این تفاهم نامه ۵ ساله، سالانه باید ۱۱۰ هزار طرح نیروگاه های ۵ کیلوواتی خورشیدی در منزل نیازمندان اجرا شود. وزارت نیرو برق تولیدی نیروگاهها را خریداری می کند که هم کمک به تولید برق در کشور است و هم درآمد باثباتی برای اقشار نیازمند دارد.
وی تصریح کرد: سهم کمیته امداد در این تفاهم نامه سالانه ۴۰ هزار طرح است و هم اکنون ۲۳ هزار و ۶۰۰ نفر از افراد واجد شرایط را شناسایی و به وزارت نیرو معرفی کردیم و وزارت نیرو باید صلاحیت مکان افراد را از حیث مسایل فنی رسیدگی و تایید کند که ۶۰۰۰ مورد را تایید کرده است. ما منتظریم که وزارت نیرو شرکتهای دارای صلاحیت از نظر فنی برای اجرای نیروگاه ها را معرفی کنند.
فیروزآبادی با اعلان اینکه بانک مرکزی سه مساعدت مهم در برنامه اشتغال انجام دادند بیان کرد: اعتبارات مربوط به تبصره ۱۶ قانون بودجه را زود به بانک ها ابلاغ کردند و این کار بی نظیر بوده است. از بانک مرکزی درخواست کرده بودیم که سقف تسهیلات را برای تعدادی از فعالیتها تا ۳۰۰ میلیون تومان بالا برند که با این درخواست نیز در مردادماه موافقت کردند.
وی افزود: مصوبه خوبی هفته پیش داشتند که بطور عمومی سقف تسهیلات اشتغال در طرحهای خرد افزایش پیدا کرد، تسهیلات تا هفته پیش ۱۰۰ میلیون تومانی بوده که با مصوبه هفته پیش ۱۵۰ میلیون تومان افزوده شد.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد اظهار داشت: این تصمیمات به چرخه اشتغال کمک می نماید. ما چند کمک نیاز داریم و با اهمیت ترین آن تسریع در پرداخت اعتبارات است و دوم؛ مسئله تامین منابع تبصره ۱۸ است.
منبع: خاتون یار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب