سالمندی، افسردگی و عمری که به سر رسید؟

سالمندی، افسردگی و عمری که به سر رسید؟

به گزارش خاتون یار، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به تصور عموم سالمندان در خصوص این که با عبور از 60 سالگی به اصطلاح عمر آنها به «سَر» رسیده است و بدین جهت با نا امیدی و گاهی افسردگی مواجه می شوند، اظهار داشت: امروزه تعریف سالمندی تغییر کرده است و سالمندی به مفهوم ناتوانی و نا امیدی نیست بلکه با افزایش امید به زندگی و طول عمر، افراد می توانند سالمندی باکیفیت و خوبی داشته و برای اعضا خانواده و اجتماع مفید باشند.



دکتر امین رفیعی پور در گفت و گو با ایسنا، همزمان با روز جهانی سالمندان با اعلان اینکه بطور معمول اغلب سالمندان تصور می کنند با عبور از ۶۰ سالگی عمرشان به سَر رسیده است، اظهار داشت: در چنین تصوری سالمند دیگر امیدی برای انجام کارها ندارد، با نا امیدی و افسردگی مواجه می شود و این در حالیست که امروزه تعریف سالمندی تغییر کرده و شاهد طول عمر افراد تا ۸۰ و گاهی ۹۰ و ۱۰۰ سالگی هستیم.

این روانشناس ورود به عرصه "سالمندی" را همگام با "افسردگی" عنوان و اشاره کرد: می توان گفت سالمندی به خودی خود همگام با افسردگی است و اختلال افسردگی در افراد بعد از سالمندی بیشتر می شود. بعد از پاندمی کووید ۱۹ نیز به سبب کاهش ارتباطات اجتماعی خصوصاً در میان سالمندان با دیگر اعضاd خانواده به سبب خطر پذیری بالای این گروه سنی برای مبتلاشدن به کووید ۱۹، آمار افسردگی در میان این گروه سنی افزوده شد.

وی سالمندی را مسیری از زندگی دانست که علاوه بر ایجاد مشکلات جسمی و فیزیکی می تواند برای افراد مشکلات روانشناختی نیز به وجود آورده و سلامت و بهداشت روان آنها را با مشکل مواجه کند.
سالمندان مراجعه به روانشناس را جدی بگیرند
رفیعی پور همین طور در ادامه سخنان خود درباره ی ضرورت ارائه خدمات روانشناختی به سالمندان، اضافه کرد: سالمندان و خانواده هایشان باید دریافت خدمات روانشناسی و مشاوره را جدی بگیرند. اساسا اگر دریافت خدمات روانشناسی و مشاوره از طرف سالمندان جدی گرفته شود برای جلوگیری از افسردگی و ناامیدی این گروه سنی موثر خواهد بود. مراجعه به روانشناس و مشاور برای بیان مشکلات روانشناختی در طیف سنی سالمندی بسیار اهمیت دارد و می تواند حس نا امیدی و افسردگی را در سالمندان از بین ببرد.


"آلزایمر" بعد از "افسردگی" از دیگر مشکلات پر چالش سالمندان


معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در بخش دیگر سخنان خود به آلزایمر نیز اشاره و با اعلان اینکه "آلزایمر" بعد از "افسردگی" از دیگر مشکلات پر چالش سالمندان شمرده می شود که برای آنها بار روانی به همراه دارد، اشاره کرد: گاهی حوزه شناختی و حافظه سالمندان بعد از ۶۵ سال مبتلا به اختلال شده و با ایجاد اختلال در شناخت و افکار به مرور زمان گرفتار آلزایمر می شوند. این اختلالات خود می توانند سطح اضطراب سالمند را بالا برند و بدین جهت مراجعه به روانشناس باید جدی گرفته شود.

این روانشناس با یادآوری این که خانواده های دارای فرد سالمند و خود سالمندان مراجعه به روانشناس را جدی نمی گیرند، اشاره کرد: خانواده ها باید نسبت به نشانه های افسردگی نظیر کاهش یا افزایش اشتها، خستگی، احساس نا امیدی، بدن درد و علایم جسمانی افسردگی در اعضای سالمندان خود حساس بوده و با بروز این نشانه ها، سالمند را برای درمان به روانشناس ارجاع دهند.

رفیعی پور در انتهای سخنان خود خطاب به خانواده های دارای سالمند سفارش کرد: باید بپذیریم سالمندان جزوی از خانواده ما هستند و اعضای خانواده باید در وضعیت حساس زندگی نظر آنها را جویا شده و از آنها مشورت گیرند. این نظر خواستن و مشورت کردن با سالمندان موجب می شود این گروه سنی احساس ارزشمندی کرده و با افزایش همدلی احساس کنند برای جامعه و اعضای خانواده خود مفید هستند. همین طور اعضای خانواده باید برای تفریح و سرگرمی و مطالعه سالمندان برنامه ریزی کنند تا از بروز آلزایمر در آنها جلوگیری شود.





منبع:

0.0 از 5
458
1401/07/10
11:25:16
تگهای خبر: آموزشی , حافظه , خانواده , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان