تبعیض والدین بین فرزندان و شکل گیری طرحواره استحقاق و بزرگ منشی

تبعیض والدین بین فرزندان و شکل گیری طرحواره استحقاق و بزرگ منشی

به گزارش خاتون یار یک روانشناس با اخطار نسبت به تفاوت در رفتار برخی والدین با فرزندان که به تبعیض بین فرزندان منتهی می شود، اظهار داشت: در چنین شرایطی فرزندانی که بیشتر به آنها توجه می شود گرفتار طرحواره ˮاستحقاق و بزرگ منشیˮ شده و همیشه انتظارات و توقعات خاص از دیگران دارند که باید برآورده شود.


شبنم طلوعی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به تفاوت در رفتار برخی والدین با فرزندان که به تبعیض بین فرزندان منتهی می شود، درباره شکل گیری طرحواره "استحقاق و بزرگ منشی" در فرزندان، اظهار نمود: در خانواده هایی که والدین به یکی از فرزندان بیشتر از سایرین توجه می کنند امکان دارد طرحواره «استحقاق و بزرگ منشی» در فرزندی که بیشتر مورد توجه والدین بوده است شکل گیرد.
این روانشناس درباره خصوصیات فرزندانی که گرفتار طرحواره "استحقاق و بزرگ منشی" می شوند، توضیح داد: این فرزندان همواره انتظارات و توقعات خاص از همه افراد و در تمام مراحل زندگی دارند چونکه والدین به آنها بیشتر از سایر فرزندان رسیدگی کرده اند و آنها تصور می کنند باید در مرکزیت و الویت تمام کارها قرار گیرند، این درحالی است که جامعه به چنین توقعاتی پاسخ نمی دهد و این فرزندان وقتی بزرگ می شوند و در جامعه حضور پیدا می کنند با انتظارات بی پاسخ خود مواجه می شوند.
وی با اشاره به اینکه تفاوت در سن و جنسیت فرزندان سبب می شود هر کدام از آنها نیازها و عواطف متفاوتی داشته باشند، ازاین رو لازم است والدین به روشی خاص با هر کدام از فرزندان رفتار کنند و برخوردی متفاوت با هر کدام از آنها داشته باشند، در عین حال تصریح کرد که این تفاوت در رفتار والدین نباید به تبعیض میان فرزندان منجر شود.

طلوعی خطاب به والدین سفارش کرد: مراقب باشید که این تفاوت در رفتارتان با هر کدام از فرزندان به تبعیض و فرق گذاشتن بین آنها منجر نشود چونکه در چنین شرایطی صدمه هایی نظیر حسادت، کج خلقی، رنج درونی و پرخاشگری متوجه فرزندان می شود و امکان دارد نسبت به خواهر و برادرهای خود حسد ورزند. ازاین رو برای دور ماندن فرزندان از این احساسات باید از تبعیض میان آنها خودداری کرد.
این روانشناس درباره چرایی فرق گذاشتن والدین در رفتار با فرزندان، خاطرنشان کرد: گاها در خانواده ها امکان دارد یکی از فرزندان مهربان تر از سایرین باشد و خود به خود والدین به آن فرزند جذب شوند. در واقع فرزندان هم با نوع روحیات خود به رفتار والدین جهت می دهند و این مورد اجتناب ناپذیر است.
به نقل از ایشان، توجه بیشتر والدین به برخی فرزندان و توجه کمتر به سایر فرزندان می تواند منجر به ایجاد حس عقده، حقارت، نفرت و بدبینی در فرزندی شود که از والدین خود توجه کمتری دریافت کرده است و این چشم و هم چشمی و رقابتی که در میان فرزندان ایجاد می شود اثرات مخرب فراوانی بر روحیات فرزندان دارد.
طلوعی همینطور در انتهای سخنان خود به تبعیض والدین میان فرزندان دختر و پسر هم اشاره و تصریح کرد: اگر والدین میان فرزند دختر و پسر خود فرق می گذارند به این معنا است که نسبت به توانایی های متفاوت این دو جنس آگاهی کمی دارند. اگر شناخت والدین نسبت به توانایی دو جنس کامل باشد تبعیض های این چنینی در خانواده ها وجود نخواهد داشت.




منبع:

0.0 از 5
630
1401/04/07
08:42:33
تگهای خبر: خانواده , خواهر , رفتار , روانشناس
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان