درآمدزایی مددجویان با فروش برق در انتظار تصویب بودجه ۱۴۰۱

درآمدزایی مددجویان با فروش برق در انتظار تصویب بودجه ۱۴۰۱

خاتون یار: در بندی از لایحه بودجه ۱۴۰۱ تاکید شده که ۱۰ درصد مبلغ برق مصرفی شهروندان برای توسعه و تولید برق تجدیدپذیر و با اولویت خانوارهای کم درآمد زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی هزینه شود، این در حالیست که طرح «برکت آفتاب» جهت راه اندازی نیروگاه های خورشیدی برای مددجویان از سال ۹۴ شکل گرفته و این کار درآمد دست کم ۱۰ میلیونی را در طول سال برای مددجویان کمیته امداد رقم زده؛ حال در صورت تصویب لایحه، علاوه بر تولید انرژی، همزمان ایجاد اشتغال و درآمدزایی مددجویان هم فراهم می شود.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، مطابق بند ج تبصره ۶ لایحه مصوب کمیسیون تلفیق، بخشی از درآمدهای شرکت برق از محل قبوض برق شهروندان باید به توسعه انرژی پاک منجر شود. مسئله ای که برای چندمین سال متوالی در قانون بودجه آمده و تابحال باعث راه اندازی بیشتر از ۳۰۰۰ نیروگاه خورشیدی برای مددجویان کمیته امداد شده است.
متن قانون به این شرح است که «عوارض مبحث ماده (۵) قانون پشتیبانی از صنعت برق کشور مصوب ۱۰ آبان سال ۱۳۹۴ به میزان ۱۰ درصد مبلغ برق مصرفی در سقف ۶۰ هزار میلیاردریال تعیین می شود. منابع حاصله ۳۵ درصد به حساب شرکت توانیر نزد خزانه داری کل کشور برای پشتیبانی از توسعه و نگهداری شبکه های برق روستایی و تقویت پدافند غیرعامل و بهبود مقاومت زیرساخت های مخابراتی صنعت برق و ۶۵ درصد به حساب سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود تا بعد از مبادله موافقت نامه با سازمان برنامه و بودجه کشور به صورت کامل برای تولید برق تجدیدپذیر و پاک و توسعه فناوری های تجدیدپذیر با اولویت روستایی، عشایری خانوارهای کم درآمد زیر پوشش کمیته امداد امام(ره) و سازمان بهزیستی و تکمیل و بهره برداری نیروگاه بادی میل نادر استان سیستان و بلوچستان صرف شود.»
در این بند از لایحه بودجه ۱۴۰۱ به صورت خلاصه تاکید گردیده است که ۱۰ درصد مبلغ برق مصرفی شهروندان برای توسعه و تولید برق تجدیدپذیر و پاک و توسعه فناوری های تجدیدپذیر با اولویت روستایی، عشایری، خانوارهای کم درآمد زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی هزینه شود.
به استناد همین بند قانونی، طرح راه اندازی نیروگاه های خورشیدی برای مددجویان، از سال ۹۴ با عنوان «برکت آفتاب» و راه اندازی ۱۵ نیروگاه خورشیدی، در خراسان رضوی پایه گذاری شد و بعد از آن مددجویان استانهای دیگر به آن پیوستند. در همین راستا مرتضی فیروزآبادی، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد به ایسنا می گوید: مددجویان کمیته امداد و مجریان طرح های نیروگاه خورشیدی در مناطق مختلف کشور سالانه ۷۲۰۰ تا ۱۰ هزار و ۷۰۰ کیلووات برق تولید می کنند که درآمد دست کم ۱۰ میلیون تومانی را در طول سال برای آنان رقم می زند.
وی با اشاره به اینکه تابحال حدود ۳۰۰۰ نیروگاه راه اندازی شده که ظرفیت مجموع آن معادل ۱۴ هزار مگاوات است، اظهار می کند: تابحال ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برای مددجویان نصب شده است که اگر سهم این نهاد از ماده ۵ قانون پشتیبانی از صنعت برق کشور و همینطور نرخ خرید تضمینی افزایش یابد، امکان توسعه این نیروگاه ها تا ۱۰۰ هزار نیروگاه کوچک مقیاس هم فراهم خواهد شد.
به قول معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، تابحال در ۱۸ استان، نیروگاه به راه افتاده است که با عنایت به اقلیم کشور که آفتابگیر است در بیشتر استانها قابل راه اندازی است.
طبق اعلام کمیته امداد، هزینه راه اندازی نیروگاه حدود ۱۰۰ میلیون تومان است که این هزینه به صورت وام به مددجوها پرداخت می شود و مددجویان می توانند از محل فروش برق تولیدی اقساط را پرداخت کنند.
منصور آرامی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در همین مورد ضمن اشاره به درآمدزایی از راه نصب پنل های خورشیدی و فروش برق توسط مددجویان کمیته امداد در اقلیم های مختلف کشور می گوید: این نوع از تولید انرژی، یک فرصت برای کشور ماست چونکه آفتاب زیادی به بخش های وسیعی از سرزمین ما می تابد. خوشبختانه دانش و علم مورد نیاز جهت استفاده از فناوری های انرژی خورشیدی را داریم و چندان کار دشواری نیست که از این فناوری استفاده نماییم.
حقیقت این است که استفاده از انرژی خورشیدی نیازمند اراده مسؤلان است تا از فرصت اقلیمی موجود در کشورمان برای تولید انرژی و همزمان ایجاد اشتغال و درآمدزایی استفاده نماییم. استفاده از پنل های خورشیدی، خودکفایی در تولید برق را هم به دنبال دارد و البته استفاده از این ابزار و تجهیزات برای محرومان و اقشار کم درآمد و همینطور روستاییان کشور فرصتی است که باعث خودکفایی آنها می شود و این کاری است که کمیته امداد انجام می دهد. موضوعی که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ هم به آن اشاره شده و منتظر تصویب در صحن علنی مجلس شورای اسلامی است.




منبع:

0.0 از 5
598
1400/12/07
20:03:53
تگهای خبر: تولید , فناوری , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان