همزمان با روز نوجوان مطرح شد

کاهش سن بلوغ و پدیده نوجوان دبستانی

کاهش سن بلوغ و پدیده نوجوان دبستانی

خاتون یار: استاد ممتاز دانشگاه، با اشاره به کاهش سن بلوغ در نوجوانان، اظهار داشت: مهم ترین شاخص شروع دوره نوجوانی تجربه بلوغ جنسی است و هم اکنون بیش از 20 درصد دانش آموزان کلاسهای چهارم، پنجم و ششم ابتدایی دیگر کودک دبستانی نیستند بلکه ˮنوجوان دبستانیˮ اند و نیاز به آرامش بیشتری دارند.


دکتر غلامعلی افروز در گفت و گو با ایسنا، همزمان با روز نوجوان، اظهار نمود: جمعیت نوجوانان بطور قابل توجهی نسبت به چند دهه گذشته زیاد شده و گروه سنی نوجوانی در دنیا فوق العاده بالا رفته است.
وی مهم ترین شاخص شروع دوره نوجوانی را تجربه بلوغ جنسی دانست و افزود: حدود ۴۰، ۵۰ سال پیش شروع دوره نوجوانی پسران از سنین ۱۵ و ۱۶ سالگی و دختران بین ۱۴ تا ۱۶ سالگی بود، اما حالا به ۱۰ تا ۱۱ و گاهی ۱۲ سالگی رسیده است و گروه سنی ۱۰ الی ۱۱ سال تا اختتام ۱۸ سال در گروه سنی نوجوانان قرار می گیرند.
این استاد ممتاز دانشگاه با اعلان اینکه باید نوجوانی را تعریف باردیگر کرد، اضافه کرد: باید همگان بدانند بچه ای که اکنون در مقطع چهارم یا پنجم دبستان است، بالغ است و بالقوه می تواند همسر شود و این خاصیت ها توجه بیشتری را می طلبد و حمایت می خواهد. اگر این دانش آموزان حمایت و هدایت شوند می توانند قدرت خلاقیت بیشتری داشته باشند چونکه دوران نوجوانی و بلوغ فرصتی برای رشد سریع سلول های مغز است، یکی از دوره هایی که سلول های مغز سریع رشد می کند دوران بلوغ است، بدین جهت این نوجوانان نیاز به الگوهای مطلوب و محبوب دارند.
افروز، کاهش سن بلوغ را کاملا طبیعی دانست و این را هم اظهار داشت که مدت هاست سن بلوغ کاهش پیدا کرده و این مساله ای جهانی است.
بگفته این روانشناس، همچون دلایلی که منجر به کاهش سن بلوغ جنسی شده، تغییر الگوهای تغذیه و مصرف بیش از حد فست فودها، گوشت و مرغ است.
وی معتقد می باشد که مصرف گوشت و مرغ فراوان می تواند قدرت جنسی را تحریک کرده و سرعت رشد را افزایش دهد. از طرف دیگر هورمونهایی که برخی دامداران برای "پربال" کردن به گوشت ها می زنند می تواند قدرت جنسی را تحریک کند. همین طور گاهی تولیدکنندگان مواد شوینده و بهداشتی نظیر خمیردندان، کرم و... برای ماندگاری بیشتر این مواد به آنها "یون هایی" می زنند که سرطان زاست و قدرت جنسی را تحریک می کند.
این استاد ممتاز دانشگاه در بخش دیگر سخنان خود از پدیده "اعتیاد الکترونیکی" در نوجوانان نیز یاد کرد و اظهار داشت: نسل امروز ما به سبب بیش از پیش بودن پدیده های مجازی در معرض امواج "فرآورده های جنسی" در رسانه ها هستند و در عین حال بشر در این فضا فزون خواهی نیز دارد. تماشای فیلم های مستهجن در نوجوان ها فزون خواهی به وجود می آورد و آنها چنین فیلم هایی را با یکدیگر به اشتراک می گذارند و گرفتار اعتیاد الکترونیکی می شوند. از طرف دیگر تماشای این فیلم ها یکی از عوامل کاهش سن بلوغ جنسی است. اعتیاد الکترونیکی برای نوجوانها گاهی بدتر از اعتیاد به تریاک است. از این جهت با تماشای این فیلم ها ظرفیت نوجوان ها کم شده و خلاقیت آنها کم می شود و گرفتار بی اشتهایی تحصیلی می شوند و به تعبیر غربی ها به "تهوع و استفراغ فکری" گرفتار می شوند.
افروز در پاسخ به این پرسش که خیلی از والدین نسبت به کاهش سن بلوغ جنسی در فرزندانشان نگران اند، آیا جای نگرانی دارد و والدین باید برای مقابله با آن چه کنند؟، اشاره کرد: باید مراقب بود. نمی توان جلوی این پروسه را گرفت، باید فعالیت ورزشی نوجوانان بیشتر شود و خواب شب آنها بموقع باشد. والدین باید نسبت به تغذیه نوجوانان دقت کنند تا بجای مصرف شکلات، مواد قندی طبیعی نظیر عسل و خرما میل کنند و با نوجوانان با تکریم برخورد کنند.
این روانشناس در انتهای سخنان خود اشاره کرد: بلوغ یک فرصت است و تهدید نیست، اگر ما این فرصت را از بچه ها دریغ نماییم تهدیدزا خواهد بود. این نوجوانان نیاز به احساس امنیت، ترغیب، تشویق، آرامش و محبوب خانواده واقع شدن، دارند و والدین باید با نگاه مثبت به آنها امید دهند. در مدرسه باید به آنها امید و آرامش داده شود و والدین ریشه های کلافگی فکری و کوفتگی ذهنی آنها را خاموش کنند. والدین باید احساس امنیت نوجوانان را بالا ببرند و نگاه آنها را نسبت به آینده مثبت کنند، چونکه این نوجوانان خیلی در تعارض قرار دارند.




منبع:

0.0 از 5
1247
1400/08/09
12:07:01
تگهای خبر: تولید , خانواده , رفتار , سرطان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان