افزایش تا ۳ برابری خطر مرگ بدلیل كرونا در مصرف كنندگان مواد مخدر

افزایش تا ۳ برابری خطر مرگ بدلیل كرونا در مصرف كنندگان مواد مخدر

به گزارش خاتون یار مدیر موسسه ملی تحقیقات سوء مصرف مواد مخدر ( نایدا ) در مقاله ای بیان كرد كه كرونا ویروس یا كووید ۱۹ عملكرد ریه افرادی كه مصرف مواد افیونی یا متامفتامین و سایر مواد روان گردان را دارند، در معرض خطر قرار می دهد و خطر مرگ را در این افراد تا سه برابر بالا می برد.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، دكتر نورا دی ولكو در بخشی از این مقاله كه با عنوان "كووید ۱۹ و همه گیری اعتیاد به مواد مخدر" در ماه آوریل سال ۲۰۲۰ در مجله Annals of Internal Medicine به چاپ رسیده است، آورده است: افراد مصرف كننده موادمخدر به علت مشكلاتی كه در سیستم تنفسی آنها ایجاد می شود به صورت اختصاصی مستعد آن هستند كه به ویروس كووید ۱۹ و عوارض جانبی ناشی از آن مبتلا شوند و به علت موانعی كه در راه عرضه خدمات مراقبتی و حمایتی به این جمعیت وجود دارد، این افراد زمانی كه مبتلا به كووید ۱۹ می شوند، دسترسی شان به خدمات و سرویسهای موجود با دشواری روبرو می شود.

در ادامه این مقاله آمده است: از طرفی اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی می تواند آن دسته از افرادی را كه در حال پیمودن دوران بهبودی ناشی از اعتیاد هستند، با چالش هایی مواجه كند (از منظر دشواری در شركت در جلسات درمانی، رفتن به مركز درمان و دریافت دارو، كمك گرفتن از گروه های همتا و... ).

این مقاله می افزاید: باآنكه خطر مبتلا شدن به نوع شدید كووید ۱۹ و مرگ ومیر با بالاتر رفتن سن افزایش می یابد اما این مشكل همینطور در افرادی كه دارای مشكلاتی در سیستم ایمنی بدن هستند و یا به بیماری های زمینه ای نظیر دیابت، سرطان و بیماری های قلبی و تنفسی مبتلا هستند بیشتر است. بخش قابل توجهی از بیماری های زمینه ای كه ذكر شد ناشی از استعمال دخانیات بوده و ازاین رو همین مبحث خطر مرگ و بیماری را در میان افراد مصرف كننده مواد دخانی و مخدر (تنباكو یا حشیش) تا سه برابر بالا می برد.

بر مبنای نتایج این مقاله؛ داده های مركز كنترل و جلوگیری از بیماری های كشور چین از آن حكایت می كند كه كووید ۱۹ در افراد مبتلا به بیماری مزمن تنفسی، ۶.۳ درصد مرگ ومیر ایجاد می كند، درحالی كه میزان مرگ ومیر ناشی از كرونا در كل جمعیت ۲.۳ درصد است.
همینطور مؤلف مقاله در انتها بیان داشته است كه: كووید ۱۹ عملكرد ریه افرادی را كه مشكل مصرف مواد افیونی یا متامفتامین و سایر مواد روان گردان دارند، در معرض خطر قرار می دهد. بعلاوه، كند شدن تنفس در اثر استعمال مواد افیونی خود سبب ایجاد هیپوكسیمی می شود كه می تواند در فرد مصرف كننده عوارض قلبی، ریوی و مغزی ایجاد كند و در صورت تشدید، منجر به بیش مصرفی و مرگ خواهد شد.




5.0 از 5
2787
1399/01/26
18:43:45
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تحقیقات , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان