ایران در فهرست سالخورده ترین کشورهای دنیا در سال 1430

ایران در فهرست سالخورده ترین کشورهای دنیا در سال 1430

به گزارش خاتون یار، رئیس سازمان بهزیستی کشور با تکیه بر این که دولت چهاردهم مقوله سالمندی را جدی گرفته است، اظهار داشت: برنامه شادی و نشاط سالمندان مقوله جدی است که به آن می پردازیم؛ از همین روی، وارد شرکتهای دانش بنیان شدیم که وسایل زندگی توانمندسازانه و جامعه توانمندساز را برای سالمندان مهیا کند.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، سیدجواد حسینی در مراسم رونمایی از محیط دوستدار سالمند با اشاره به اینکه دولت چهاردهم مقوله سالمندی را جدی گرفته است، اظهار داشت: در این خصوص دو جلسه با دکتر عارف در حوزه سالمندی داشته ام. ایشان به معاون فرهنگی شان دستور دادند که کمیته هماهنگی پیرامون کیفیت بخشی به مدیریت امر سالمندان داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه آرمان جامعه بشری اینست که به شهر دوستدار انسان دسترسی پیدا کند، اظهار داشت: توسعه در دهه های اخیر، توسعه انسان مبنا شده است و دیگر توسعه تکنولوژی مبنا، توسعه دارایی مبنا و توسعه مالکیت مبنا به کنار نهاده شده است. یعنی هم انسان موتور محرک اصلی توسعه است و هم انسان باید بیشترین بهره را از توسعه ببرد.

وی ضمن اشاره به این که جامعه دوستدار انسان دارای چند مولفه است که یکی از مولفه های مهم آن جامعه دوستدار سالمند است، خاطرنشان کرد: برنامه شادی و نشاط سالمندان مقوله جدی است که به آن می پردازیم. از همین روی، وارد شرکتهای دانش بنیان شدیم که وسایل زندگی توانمندسازانه و جامعه توانمندساز را برای سالمندان مهیا کند. به وزارت خانه ها و سازمانها و شهرداری ها که می توانند شادابی سالم برای سالمندان فراهم نمایند، به شکل جدی توجه داریم، چونکه باید این نسل نقره ای را به فعالیت های نقره ای و خدمات نقره ای پیوند بزنیم.

حسینی اضافه کرد: گاهی شرمنده می شویم که در راه تفاوت ها و شکاف های نسلی، با کاهش ارزش سالمندی مواجه می شویم. باید تمام تلاش خویش را نماییم که تکریم سالمندی را وجهه همت خویش سازیم و سالمندان را بر صدر بنشانیم و قدر نهیم.

وی با تکیه بر این که سالمندان به لحاظ اقتصادی می توانند موتور محرک توسعه باشند، اظهار داشت: مجموعه مراقبین سالمندی در ابعاد گوناگون، مشاغل کم هزینه و پرسرعت شده اند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه حالا ۱۲ درصد جمعیت سالمند است، تصریح کرد: جمعیت ۱۲ درصد سالمندی یعنی ورود به سالمندی، جمعیت ۱۴ تا ۲۱ درصد سالمندی یعنی جمعیت سالمند و جمعیت ۲۱ تا ۲۸ درصد سالمندی یعنی سالخورده و جمعیت ۲۸ درصد سالمندی و بالاتر یعنی جمعیت شدیداً سالخورده؛ در سال ۱۴۳۰ بیشتر از ۳۰ درصد جمعیت ایران سالمندند و ازاین رو یکی از سالخورده ترین کشورهای دنیا خواهیم شد.
حسینی ضمن اشاره به ضرورت پیمایش ملی پیرامون سالمندان، خاطرنشان کرد: سالمندشناسی ما در مولفه های متعدد حالا از قوت کافی برخوردار نیست.

به نقل از ایشان، پدیده سالمندی در ایران و جامعه جهانی چند وجهی است؛ با سالمندان معلول، با سالمندان نیازمند، با سالمندان تنها، بخصوص سالمند زن تنها، با سالمندان فاقد مسکن، با سالمندان بیمار مواجهیم و به جهت اینکه از این موج آخر جمعیتی با سالمندی سالم و فاخر عبور نماییم احتیاج به پیشبینی ها و آینده پژوهی های جمعیت شناختی داریم و از همین رو یکی از کارهایی که آغاز کرده ایم، بحث محیط های دوستدار سالمند است.
وی اظهار داشت: در ۹ شهر که از یک سو دستگاههای موثر در سالمندی در آنجا آمادگی بیشتری دارند و از طرفی سرعت سالمندی در این شهرها اولویت دارد، طرح آغاز شد که مولفه های هشت گانه را به دنبال خواهیم گرفت.

ایشان در ادامه ضمن اشاره به آموزش سالمندان اظهار داشت: امروز نیاز داریم سالمندان مان در رویارویی با سالمندی توانمند شوند.





منبع:

0.0 از 5
21
1403/11/02
10:36:28
تگهای خبر: بیمار , تكنولوژی , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان
با خاتون یار، دانش و آگاهی خود را در زمینه‌های مختلف افزایش دهید و از آخرین ترندها و نکات کاربردی برای داشتن زندگی شادتر و موفق‌تر بهره‌مند شوید