شیرهای گیاهی می توانند جایگزینی برای شیر لبنی باشند؟

شیرهای گیاهی می توانند جایگزینی برای شیر لبنی باشند؟

خراسان رضوی هزاران سال است که انسان ها شیر لبنی را بعنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه خود مصرف می کنند. این مایع که اساس کل گروه غذایی لبنیات را تشکیل می دهد، معمولاً از گاو، بز، گوسفند یا شتر گرفته می شود. در حالیکه همه پستانداران شیر تولید می کنند، انسان ها معمولاً فقط چند نوع شیر را مصرف می کنند.


به نقل از یو اس نیوز، فناوری، تغییر ذائقه، افزایش حساسیت های غذایی و نگرانی های زیست محیطی در سالهای اخیر صنعت لبنیات را متحول کرده است.
محققان اظهار کردند: افزایش آلرژی ها و عدم تحمل لاکتوز، عوامل محیطی و گیاه خواری احتیاج به جایگزین های غیر لبنی را بوجود آورده است.
در چند سال گذشته، شیرهای جایگزین لبنی مانند شیرهایی که از بادام، سویا و سایر گیاهان تهیه می شوند، به صورت گسترده ای محبوب شده اند و این نوشیدنی ها اغلب بعنوان جایگزین سالم تر یا پایدارتر برای محصولات لبنی، توسط برخی افراد مصرف می شوند اما آیا این محصولات سالم تر از شیر گاو هستند؟
جایگزین های شیر با ترکیب یا استخراج مواد گیاهی در آب ساخته می شوند. سپس مواد گیاهی برای افزایش پایداری فیزیکی و ماندگاری محصول نهایی تحت همگن سازی و عملیات حرارتی قرار می گیرند. باآنکه این نوشیدنی های گیاهی اغلب بعنوان جایگزینی برای شیر لبنی مصرف می شوند اما مشخصات تغذیه ای یکسانی ندارند.
شیر لبنی از نظر محتوای پروتئین، چربی و کربوهیدرات استاندارد شده است اما نوشیدنی های گیاهی استاندارد نیستند. مشخصات مغذی شیر لبنی حاوی هشت گرم پروتئین در هر ۲۴۰ میلی لیتر (یک فنجان) است. علاوه بر این، پروتئین موجود در شیر لبنی، حاوی ۹ اسید آمینه ضروریست در حالیکه شیرهای گیاهی فاقد آمینو اسیدهای مهم هستند.
شیر لبنی با ویتامین دی(D)غنی شده است و به صورت طبیعی حاوی کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ویتامین B۱۲ و ویتامین A است اما شیرهای گیاهی از نظر تغذیه ای نسبت به شیرهای لبنی سنتی، ضعیف تر هستند، مگر این که غنی شده باشند.
برای بعضی از افراد، تمایل به انتخاب شیر گیاهی ناشی از نگرانی های محیطی است. برای این منظور، تولید شیر گیاهی نسبتا پایدارتر از شیر لبنی است چونکه مطالعات روی تولید شیر لبنی نشان داده است که بیشترین تأثیر زیست محیطی هنگام در نظر گرفتن کاربری زمین، انتشار گازهای گلخانه ای، آلودگی و انرژی مورد نیاز برای پرورش گاوهای شیری ایجاد می شود و شیرهای گیاهی امکان دارد از شیرهای لبنی سنتی بهتر باشند.
در حالیکه شیرهای گیاهی اغلب جایگزین سالمی برای شیر لبنی در نظر گرفته می شوند اما نباید آنها را جایگزین تغذیه ای برای شیر مادر، شیر خشک نوزادان و شیر گاو در دوران نوزادی و کودکی دانست چونکه نوزادان درحال رشد به کالری و مواد مغذی خاصی نیاز دارند که این نوع شیرها فراهم می آورد.
آکادمی اطفال آمریکا سفارش می کند که کودکان بین یک تا دو سالگی شیر کامل گاو مصرف کنند و جایگزینی شیر گیاهی به جای لبنیات حیوانی در نوزادان و خردسالان می تواند منجر به کمبودهای تغذیه ای شود.




منبع:

0.0 از 5
563
1401/01/28
07:51:27
تگهای خبر: استاندارد , تولید , رژیم غذایی , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان