گله و كنایه در پیام های نوروزی!

گله و كنایه در پیام های نوروزی!

سال 98 برای گردشگری سخت به اتمام رسید، سختی ای که در سال 99 تشدید شد. تهسیلات حمایتی برای جبران آن کارساز نبود و بیکاری، رکود و خسارت استمرار پیدا کرد. حالا پای اعتراض و نارضایتی از بابت تحمل بدون چاره آن مصائب، به پیام های نوروزی سال 1400 باز شده است.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، ابراهیم پورفرج ـ رئیس جامعه تورگردانان ایران ـ، تشکلی که با توریستهای خارجی ارتباط دارد و با وقایع آبان، شهادت سردار قاسم سلیمانی، سقوط هواپیمای اوکراینی، ناامن اعلام شدن آسمان ایران و توقف پروازهای بین المللی، دوران کم کاری و رکود را از سال ۹۸ شروع کرد و با انتشار ویروس کرونا، بسته شدن مرزها و توقف صدور ویزای توریستی ایران، در سال ۹۹ رسما بیکار شد، خسارت وارد شده به این بخش را تا کنون ۱۸ هزار میلیارد تومان برآورد کرده است.
وی در پیام نوروزی گفته که «در سالی که گذشت این صنعت با شیوع ویروس کرونا وارد شرایط سخت و دشواری شد. دفاتر تورگردان (شرکت های گردشگری) بسته شده، اقامتگاه ها خالی و صدها هزار کارمند و خدمه در بخش گردشگری خانه نشین شدند. در طول این مدت اگرچه دست اندرکاران صنعت گردشگری در بخش خصوصی مجموعه سیاست ها و پروتکلهای بهداشتی ستاد ملی کرونا را رعایت کردند، اما به بهانه شیوع این ویروس اجازه فعالیت ندارند، درحالی که مردم به سفر می روند و بگفته مسؤولان، ویروس نیز شایع شده است.
اعلام کردیم درصورتی که مجوزهای لازم صادر شود، در قالب های نظارتی وزارتخانه های بهداشت و گردشگری به برگزاری تورهای مسؤولانه توریستهای خارجی با عنوان «سفر ایمن» بپردازیم، اما به این پیشنهاد ترتیب اثری داده نشد. دولت نیز به تلاش ها و پیگیری های وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی روی خوش نشان داد و بی نتیجه ماند.
ما به تلاش مان ادامه می دهیم تا در این رویه اشتباه تجدید نظر کنند و سیاست های جدیدی برای پشتیبانی از کسب وکارهای حوزه گردشگری در دستور کار قرار گیرد.»
حرمت الله رفیعی ـ رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ـ تشکلی که در یک سال گذشته، علاوه بر رکود ناشی از کرونا، با افزایش چندباره قیمت بلیت وسایل نقلیه عمومی همچون بلیت هواپیما و کاهش شدید سفر با تور در داخل و خارج از کشور مواجه گردید، نیز در پیامی که به مناسبت شروع سال ۱۴۰۰ منتشر نموده، گفته است: «سال های ۹۸ و ۹۹ برای فعالان گردشگری خوشایند نبود، به جز عوامل بیرونی مانند سیل، کرونا و تحریم که در راه احیای رشد گردشگری کشور ایجاد مانع کردند، شرایط نهادی و الگوی دولتمردان کشور نیز چندان روی خوشی به صنعت گردشگری نشان نداد.
متاسفانه فرهنگ اجتماعی و سیاسی در ایران مقابل صنعت نوپای گردشگری ست، از مهم ترین موانع موجود بر سر راه رشد گردشگری در کشور، اتحاد برای گرفتن مالیات و ارزش افزوده در شرایطی که دفاتر (خدمات گردشگری) بیشتر از دو سال است افزوده ای ندارند تا ارزش گذاری شود. بیمه کارفرمایی و پیمانکاری که به ناحق بر گرده دفاتر (خدمات گردشگری) افزوده اند، خلاف قوانین است. ارائه تسهیلات، پوشالی و بلا اثر که جز به زانو درآوردن این صنعت کار دیگری از پیش نمی برد و امهال تسهیلات بانکی و مابقی شق القمرهایی که اعلام می شود، جملگی بلای جان صنعت گردشگری شده است.»
او که در یک سال قبل انتقادهای شدیدی نسبت به مدیریت گردشگری در کشور داشته است، در بخش دیگر این پیام، سیاست های در رابطه با ایجاد تشکل های موازی گردشگری را به نقد کشیده و گفته که «در این وانفسای بوجود آمده و در زمانی که تاریخ چنین لطمه و ضرب ای را که صنعت گردشگری خورده، به خود ندیده است، متولیان بهترین زمان را برای تاختن و از بین بردن پایه های بنا شده توسط بخش خصوصی تشخیص داده اند.»
رفیعی تاکید کرده که البته احیای صنعت گردشگری و رفع موانع موجود در وضعیت فعلی به عزم جدی همه ارکان دولت و بخش خصوصی نیازمند است.
جمشید حمزه زاده ـ رئیس هیات مدیره جامعه هتلداران کشور ـ آنچنان که قبلا گفته در یک سال قبل تعطیلی گسترده ای، میانگین ۳۰ را در سراسر کشور شاهد بوده اند که این روند هنوز در شهرهای قرمز و نارنجی ادامه دارد و دو سوم نیروی شاغل بخش هتلداری را از دست داده اند، در پیام نوروزی که منتشر نموده، میزان خسارت وارد شده تنها در بخش هتلداری را بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد کرده و گفته است: «سالی که گذشت برای صنعت هتلداری و گردشگری ایران خیلی بد بود. در این سال خیلی از نیروهای متخصص و با تجربه را که برای توسعه گردشگری کشور فعالیت می کردند، از دست دادیم. متاسفانه بسته های ناچیز اعلام شده در امتداد پشتیبانی از صنعت گردشگری ناچیز بود و در عمل حتی ضدحمایتی بود، خصوصاً در بخش مالیات و بیمه که با وجود مصوبه و وعده امهال، با جرایم سنگینی روبرو شدیم.»
حدود یک ماه پیش نیز، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی میزان خسارت تحمیل شده از ویروس کرونا به کل صنعت گردشگری ایران را تا اوایل اسفندماه ۹۹ حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان برآورد کرده و گفته بود که حمایت هایی که کردیم اندک بوده است، با بودجه ای که سه سال تحت سخت ترین تحریم ها بود بیشتر از این نمی شد حمایت کرد.



0.0 از 5
1487
1400/01/03
13:12:00
تگهای خبر: خدمات , دولت , سفر , كارمند
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان