افزایش ۲۰ درصدی یارانه مراكز توانبخشی كفاف هزینه معلولان را نمی دهد
درحالی كه سازمان بهزیستی كشور برای یارانه مراكز توانبخشی، افزایش 20 درصدی را پیشنهاد داده است، مسئولان انجمن مراكز توانبخشی معلولان و سالمندان به سبب افزایش بالای هزینه های خدمات و لوازم توانبخشی خواهان افزایش 41 درصدی این یارانه هستند.
به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، طی چند روز گذشته محمد نفریه، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از پیشنهاد سازمان بهزیستی در خصوص افزایش ۲۰ درصدی یارانه مراکز توانبخشی اطلاع داد و اظهار داشت: در همین ارتباط سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد ۱۵ درصد افزایش یارانه ها داده است اما سازمان اعتقاد دارد که یارانه مراکز باید حدود ۲۰ درصد افزایش یابد.
این درحالیست که به نظر، مسئولان مراکز توانبخشی معلولان بر افزایش ۴۱ درصدی یارانه مراکز توانبخشی تاکید دارند و معتقدند که افزایش ۲۰ درصدی کفاف هزینه های معلولان را نمی دهد؛ به طوریکه علی ضرابی- مدیرعامل و رئیس هیات مدیره مرکز پشتیبانی از معلولان ضایعات نخاعی ایران با بیان اینکه مراکز توانبخشی یکی از مهم ترین بخش های سازمان بهزیستی است، به خبرنگار ایسنا اظهار داشت: هزاران معلول بی پناه و نیازمند برای دریافت خدمات توانبخشی به مراکز مراقبتی و توانبخشی مراجعه می کنند تا بتوانند شرایط خودرا حفظ کنند؛ اما از یک سو تحریم ها و گرانی های کمرشکن و از طرفی شیوع کرونا مشکلات مراکز توانبخشی را چند برابر کرده است.
وی افزود: هم اکنون مراکز توانبخشی با افزایش هزینه پرسنل و اجاره بها و افزایش هزینه های بهداشتی و توانبخشی و حتی در بسیاری مواقع با کمبود لوازمی مانند سوند، پوشینه و... مواجهند. حالا هر ویلچر معمولی پنج میلیون تومان و ویلچرهای برقی که از وسایل ضروری معلولان ضایعه نخاعی است ۲۵ میلیون تومان قیمت دارد و بعضی از لوازم توانبخشی با افزایش پنج تا ۱۰ برابری قیمت مواجه می باشد.
رئیس هیات مدیره مرکز پشتیبانی از معلولان ضایعات نخاعی ایران با اشاره به مصوبه قانون جامع پشتیبانی از حقوق معلولان بیان نمود: در این قانون آمده است که سالیانه هزینه مراکز توانبخشی مطابق نرخ تورم اعلامی افزایش یابد. در همین راستا انجمن مراکز توانبخشی معلولان خواهان افزایش ۴۱ درصدی یارانه مراکز هستند.
ضرابی خاطرنشان کرد: باتوجه به شرایط امروز قانع به افزایش ۴۱ درصدی یارانه ها هستیم و اگر یارانه مراکز توانبخشی به میزان ۴۱ درصد افزایش نیابد، مراکز توانبخشی از هم می پاشند. سازمان بهزیستی شرایط مراکز توانبخشی را درک می کند و اگر معتقدند که باید یارانه مراکز توانبخشی ۲۰ درصد افزایش یابد، به این علت است که شاید دولت با افزایش ۴۱ درصدی یارانه مراکز توانبخشی موافقت نکند.
در این راستا رئیس هیات مدیره مرکز پشتیبانی از معلولان ضایعات نخاعی ایران از دولت خواست که به مصوبه قانون جامع پشتیبانی از حقوق معلولان احترام بگذارد و آنرا اجرا نماید.
وی با اشاره به اینکه وقت آن رسیده سازمان برنامه و بودجه به معلولان توجه بیشتری داشته و در ارتباط با پرداخت بودجه های معلولان خساست نکند، خاطرنشان کرد: قانون جامع پشتیبانی از حقوق معلولان در سال ۸۳ مصوب شد و پس از تلاش بهزیستی و ان جی او ها در سال ۹۷ باردیگر بازبینی، تصویب و ابلاغ گردید. برای اجرای این قانون حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان بودجه درخواست شد که نهایتا مجلس شورای اسلامی حدود ۱۳۷۰ میلیارد تومان برای اجرای این قانون را مصوب کرد که البته تمامی این بودجه جذب نشده است و همین میزان مصوب شده نیز کافی نیست.
ضرابی با تاکید بر اینکه اگر معلولان خدمات توانبخشی دریافت نکنند با مشکلات ثانویه ای همچون زخم بستر، مشکلات گوارشی، مشکلات روحی و روانی و افسردگی و... مواجه می شوند و خانواده هایشان نیز گرفتار مشکلات عدیده ای می شوند که نهایتا این مشکلات هزینه های زیادی را به سیستم درمانی بهداشتی و اجتماعی کشور وارد می کند، اظهار داشت: لازم است دولت و مجلس با نگاه حمایت گری به مراکز توانبخشی توجه، آنها را پشتیبانی و قانون جامع پشتیبانی از حقوق معلولان را نیز بطور کامل اجرا کنند و همین طور بودجه های مصوب را در اختیار سازمان بهزیستی در جهت رفاه و آسایش درمان معلولان قرار دهند.
همچنین علی همت محمودنژاد- مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران نیز در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد که افزایش ۲۰ درصدی یارانه مراکز توانبخشی به هیچ عنوان نمی تواند جوابگوی نیاز معلولان باشد.
محمودنژاد اضافه کرد: هزینه نگهداری افراد دارای معلولیت باتوجه به تحریم ها و تورم بسیار بالاست و این هزینه ها شرایط زندگی را برای آنها و خانواده هایشان سخت کرده است.
وی افزود: باتوجه به شرایط موجود و افزایش هزینه های نگهداری معلولان و دستمزد پدریاران و مادریاران شرایط برای معلولان خیلی سخت شده است و به دنبال این افزایش هزینه، مدیران مراکز توانبخشی و مراقبتی معلولان درخواست دارند که یارانه این مراکز تا ۴۰ درصد افزایش یابد، این درحالیست که دولت با افزایش ۱۵ درصدی یارانه مراکز توانبخشی موافق است.
محمودنژاد در ادامه با اشاره به اینکه حدود یک میلیون و ۴۷۰ هزار معلول در کشور نیز در منازل و توسط خانواده هایشان تحت مراقبت هستند، درباره مستمری معلولانی که در خانه نگهداری می شوند توضیح داد: هم اکنون مستمری افراد دارای معلولیت و حق پرستاری آنها خیلی کم است؛ بطور مثال یک فرد دارای لطمه نخاعی با ۵۵۴ هزار تومان حق پرستاری چه کار می تواند کند؟ لازم به ذکر است که ماهانه مستمری معلولان معادل با دو کیلوگرم گوشت هم نیست.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب