ارتباط قند و نشاسته با بی خوابی

ارتباط قند و نشاسته با بی خوابی

خاتون یار: پزشكان در یك آزمایش جدید دریافتند زنان مسنی كه مصرف بالای شیرینی و نان سفید دارند، بیشتر احتمال دارد به بی خوابی مبتلا شوند.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، یك مطالعه روی بیشتر از ۵۰ هزار زن بالای ۶۰ سال در آمریكا نشان داد مصرف غلات فرآوری شده و مواد قندی با كمبود خواب مرتبط می باشد.
متخصصان دانشگاه كلمبیا در نیویورك اعلام نموده اند: مصرف بالای قند می تواند سطح قند خون را به حدی تغییر دهد كه بدن آغاز به ترشح هورمون هایی كند كه این هورمون ها موجب بیدار نگه داشتن افراد می شود. هم چنین كمبود خواب ممكنست موجب شود افراد بیشتر هوس خوردن مواد شیرین و هله و هوله بكنند.
اما زنان در این مطالعه هم چنین ۱۶ درصد بیشتر احتمال مبتلاشدن به صورتی بی خوابی را در صورت مصرف غذاهای ناسالم داشتند.
نتایج این مطالعه به اهمیت توجه به نوع رژیم غذایی برای افرادی كه از بی خوابی رنج می برند، اشاره دارد. در نتیجه برای جلوگیری از مبتلاشدن به بی خوابی بهتر است از مصرف بالای شیرینی ها و نان سفید خودداری نماییم.
بر طبق این مطالعه شیرینی ها و كربوهیدرات های تصفیه شده كه شامل نان، كیك، شیرینی و ماكارونی است، می توانند بر خواب شخص تأثیر بگذارند اما علت این مساله هنوز معین نمی باشد.
بگفته پژوهشگران ممكنست تغییرات هورمونی مسوول این مساله باشد. هنگامی كه قند خون به سرعت بالا می رود، بدن با آزاد كردن انسولین واكنش نشان میدهد و در نتیجه افت قند خون می تواند منجر به ترشح هورمون هایی مانند آدرنالین و كورتیزول شود كه می توانند در خواب اختلال ایجاد كنند.
زنان در این مطالعه قبلاً یائسگی را پشت سر گذاشته بودند و شاخص گلیسمی رژیم غذایی آنها توسط پژوهشگران اندازه گیری شده بود. شاخص گلیسمی تأثیر مواد غذایی بر قند خون شخص را اندازه گیری می كند. غذاهایی با میزان چربی یا پروتئین بالا دارای شاخص قند خون پایین تر از كربوهیدرات ها و قندهایی هستند كه موجب افزایش قند خون می شوند.
در این مطالعه زنان با بالاترین نمرات شاخص گلیسمی در رژیم غذایی، ۱۱ درصد بیشتر از زنان با پایین ترین میزان شاخص گلیسمی گرفتار بی خوابی بودند. آنها همین طور ۱۶ درصد بیشتر در دوره پیگیری سه ساله مطالعه گرفتار نوعی جدید از بی خوابی شدند.
بانوانی كه رژیم غذایی آنها حاوی مقادیر بیشتری از سبزیجات، فیبر و میوه های كامل (نه آبمیوه) بود، كمتر به بی خوابی گرفتار بوده و احتمال ابتلای آنها نیز كمتر بود. بااینكه میوه های كامل حاوی قند هستند اما هم چنین حاوی فیبر هستند كه افزایش فشار خون را به حداقل می رساند.
به نوشته روزنامه دیلی میل، متخصصان سفارش می كنند افراد با مشكلات مربوط به بی خوابی، رژیم غذایی خودرا اصلاح كرده و كمتر غذاهای قندی و هله و هوله مصرف كنند.




منبع:

5.0 از 5
4911
1398/10/02
23:39:50
تگهای خبر: پزشك , رژیم غذایی , رفتار , زنان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان