میزگرد خبری،

كاهش چشمگیر بیماری سالك در قصرشیرین

كاهش چشمگیر بیماری سالك در قصرشیرین

به گزارش خاتون یار بیماری سالك نوعی عفونت انگلی تك سلولی و از بیماری هایی است كه در فصول گرم سال بسیار شایع است و با انجام اقدام های پیشگیرانه و نظارت های مستمر بهداشتی در شهرستان قصرشیرین، امسال شاهد كاهش آمار مبتلایان به این بیماری هستیم.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایرنا، برپایه آمارهای موجود وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و كارشناسان سلامت محیط، 18 استان در كشورمان درگیر بیماری سالك هستند كه آخرین ها آمارها از ابتلای سالیانه 12 تا 13 هزار نفر به این بیماری گواهی دارد.
بیماری سالك امكان دارد بین 6 ماه تا یك سال طول بكشد، ولی در صورت استفاده نكردن از درمان برای بهبودی، جای زخم برای همیشه روی پوست باقی می ماند از این رو باید این بیماری هر چه زودتر درمان گردد تا كمترین آثار آن باقی بماند.
شهرستان های قصرشیرین و سرپل ذهاب یكی از كانون های بیماری سالك در استان كرمانشاه است كه با تلاش كاركنان بهداشت و درمان و با وجود وقوع زلزله، این بیماری خوشبختانه در سال 97 روندی كاهش داشته است.
دفتر ایرنا قصرشیرین بدین منظور میزگرد خبری با حضور رییس شبكه بهداشت و درمان و رییس مركز بهداشت و همینطور كارشناسان واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری ها و بهداشت محیط قصرشیرین برگزار كرد تا آخرین اقدام های انجام شده و وضعیت این بیماری را مورد بررسی قرار دهد.

** سالك در نتیجه گزش نوعی پشه خاكی به انسال منتقل می گردد
رییس شبكه بهداشت و درمان قصرشیرین اظهار داشت: سالك یا «لیشمانیوز» شایع ترین نوع بیماری پوستی است كه بر اثر گزش جنس ماده نوعی پشه خاكی به انسان منتقل می گردد.
رضا منصوری اضافه كرد: این حشره روزها در پناهگاه های تاریك و گرم و مرطوب مانند شكاف های دیوارها، زیر زمین منازل، پشت اشیا ثابت همچون كمد، قاب عكس و یا داخل اصطبل ها، اطراف توده های زباله، كودهای حیوانی، اماكن متروكه، لانه جوندگان و غارها زندگی می كند.
وی اظهار داشت: در واقع 2 نوع بیماری سالك وجود دارد كه شامل سالك خشك یا نوع شهری است كه در این نوع، ضایعه پوستی دارای ظاهری خشك بوده و تعداد زخم ها كم و بدون درد است.
وی افزود: سالك نوع دوم مرطوب یا نوع روستایی است كه در این بیماری زخم دارای ظاهری مرطوب و دردناك بوده و تعداد زخم ها هم زیاد و وسیع و بیشتر در قسمت های دست و پا دیده می گردد كه در قصرشیرین نوع مرطوب آن با عنایت به آب و هوای گرمسیری و كانون های فعال شایع تر است.
وی، علت مبتلا شدن به این بیماری را وجود حشره در منابع آبی آلوده در این مناطق اعلام نمود و اضافه كرد: این منابع محلی به منظور زندگی جوندگان و تجمع پشه و حشرات است و همین امر سبب شده تا سرایت این بیماری با استفاده از نیش حشرات خاكی خون خوار به انسان صورت گیرد.
وی تصریح كرد: بیماری پوستی سالك در قصرشیرین با عنایت به گرمسیر بودن شهرستان و همینطور وقوع زلزله در تابستان ها شایع می گردد كه البته با استفاده از سم پاشی كانون های شهری و روستاهای هدف تا حدودی كنترل شده ولی هنوز هم مبتلا شدن به این بیماری در بعضی نقاط وجود دارد.

** هشت قصرشیرینی امسال به بیماری سالك مبتلا شدند
رییس شبكه بهداشت و درمان قصرشیرین، از ابتلای هشت تن از شهروندان این شهرستان به بیماری سالك از آغاز امسال تابحال اطلاع داد.
منصوری اضافه كرد: از مجموع افراد مبتلا به سالك یك تن در روستا و هفت تن دیگر در محله های حاشیه نشین قصرشیرین هستند كه اقدام های درمانی از جانب شبكه بهداشت و درمان برای آنها انجام شده است.
وی افزود: این در شرایطی است كه سال گذشته در مجموع 34 مورد ابتلای افراد به بیماری سالك در این شهرستان به ثبت رسید كه با انجام اقدام های پیشگیرانه و نظارت های مستمر بهداشتی، آمار مبتلایان به این بیماری در شهر و روستا یك چهارم كاهش داشته است.
این مسئول اظهار داشت: در سال 95 تعداد 18 تن و در سال 94، تعداد 45 تن در قصرشیرین به سالك مبتلا شدند كه افزایش شمار مبتلایان به سالك در سال قبل نسبت به سال 95 با عنایت به وقوع زلزله مخرب و ویرانگر 7.3 ریشتری آبان ماه سال گذشته بود كه شرایط نامناسب مردم و حضور آنها در اسكان های موقت و وجود نخاله های ساختمانی ناشی از آوار برداری سبب شیوع آن شد.
رییس شبكه بهداشت و درمان قصرشیرین تصریح كرد: به منظور مقابله و پیشگیری با این بیماری امسال برنامه های خوبی در شهرستان انجام شده كه در این خصوص واحدهای مختلف آموزش بهداشت، بهداشت محیط و مبارزه با بیماری ها با مجموعه ادارات و دستگاه های ذیربط همچون فرمانداری، شهرداری و بخشداری همكاری خوبی را داشته اند.

** اقدام های موثر آموزشی در ارتباط با جلوگیری از سالك
رییس مركز بهداشت قصرشیرین هم گقت: در جهت مقابله و جلوگیری از بیماری سالك اقدام های موثری در شهرستان انجام گرفته كه در این زمینه هشت هزار و 932 تن آموزش های لازم را فرا گرفته اند و یك هزار و 430 عدد پمفلت و 50 تخته بنر هم در سطح محلات و روستاها توزیع و نصب شده است.
عزیز كرمی اضافه كرد: این برنامه های آموزشی طی چهار مرحله از آغاز امسال تابحال انجام شده و در مجموع از افراد آموزش دیده 387 تن در ادارات، سه هزار و 560 تن در مدارس و برای دانش آموزان، چهار هزار و 994 تن در روستاها و برای روستاییان بخش مركزی شهرستان هستند كه البته این آموزش ها به تناوب تا آخر امسال ادامه دارد.

** جونده كشی در سطح چهار هزار و 830 هكتار
رییس مركز بهداشت قصرشیرین اظهار داشت: برای مقابله با پشه های ناقل بیماری سالك با عنایت به فصل گرما امسال با همكاری شهرداری و همینطور بخشداری، چهار هزار و 830 هكتار از نقاط آلوده قصرشیرین ضد بیماری سالك سمپاشی شده است.
كرمی اظهار داشت: این جونده كشی طی چهار مرحله صورت گرفته كه در این رابطه سموم مورد نیاز مراكز نظامی شهرستان هم برای مقابله با سالك تامین شده است.
وی، همینطور از تحویل توری برای مقابله با عامل بیماری سالك در محله های حاشیه نشین قصرشیرین به تعداد 74 عدد اطلاع داد كه این مهم در تابستان امسال با عنایت به گرمای این شهرستان مرزی صورت گرفته است.

** حیوانات مخزنی برای شیوع بیماری سالك
كارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبكه بهداشت قصرشیرین هم اظهار داشت: حیوانات همچون سگ های ولگرد جوندگان و موش مخزنی برای بیماری سالك و دیگر بیماری ها در سطح شهرستان هستند كه در جهت جمع آوری آنها باید اقدام گردد كه البته در این خصوص كمیته اتلاف برنامه های بسیار خوبی را در دستور كار داشته و دارد.
بیژن میرزایی اضافه كرد: لایه روبی كانال های آبرسانی، جمع آوری و دفع بهداشتی زباله ها و نخاله های ساختمانی هم از دیگر راه های مقابله با سالك است كه در این زمینه قصرشیرین عملیات خوبی را اجرایی كرده است.
وی از توزیع یك هزار و 200 عدد پماد و همینطور سموم در مراكز نظامی برای مقابله با سالك در سطح نوار مرز و شهرستان خبرداد و اظهار داشت: البته توزیع پماد در میان افراد در معرض خطر در كانون های فعال سالك محله های حاشیه نشین شهر و یا روستاها هم از جانب واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری ها انجام شده است.

** عرضه آموزش چهره به چهره به روستاییان و حاشیه نشین ها
كارشناس مسئول واحد بهداشت محیط مركز بهداشت قصرشیرین هم اظهار داشت: عرضه آموزش های صحیح و اصولی برای آشنایی بیشتر روستاییان و محله های حاشیه نشین با بیماری سالك و راه های مقابله با آن در دستور كار شبكه بهداشت است و به صورت منظم انجام می گردد.
لیلا الیاسپور اضافه كرد: افزیش نظارت های بهداشتی در مرزهای پرویزخان و خسروی و سطح شهرستان ( شهر و روستا ) از دیگر اقدام های پیشگیرانه برای مقابله با بیماری سالك در شهرستان است.
وی همینطور از فعالیت كارگروهی با همكاری شبكه بهداشت و درمان، شهرداری، جهاد كشاوری، آب و فاضلاب و بخشداری اطلاع داد كه به صورت مستمر كار شناسایی نقاط و كانون های آلوده در شهرستان را انجام می دهند.
وی از اجرای برنامه های سمپاشی در محیط به میزان 54 هكتار طی 2 مرحله و همینطور مه پاشی در سطح 61 هكتار و چك حشره شناسی برای مقابله با سالك طی 2 مرحله اطلاع داد.
این كارشناس مسئول خاطرنشان كرد: پیشگیری مهمترین راهكار مقابله با این بیماری پوستی است چون هزینه درمان آن سنگین است از این رو در جهت جلوگیری از این بیماری، سم پاشی و آموزش های خانه به خانه در دستور كار شبكه بهداشت قرار دارد.
الیاسپور اظهارداشت: واحد مبارزه با بیماری های شبكه بهداشت و درمان در این خصوص فعال شده و الان برنامه دفع، جمع آوری به موقع و بهداشتی زباله و پسماندهای روستایی را با همكاری بخشداری مركزی و دهیاری ها به مرحله اجرا در آورده است.
قصرشیرین در غرب كرمانشاه با بیش از27 هزار تن جمعیت و 186 كیلومتر مرز با عراق، دارای 2 مرز رسمی فعال خسروی و پرویزخان است.
قصرشیرین دارای 2 بخش سومار - نفت شهر و بخش مركزی است كه بخش مركزی این شهرستان دارای 28 روستای خالی از سكنه و 25 روستای دارای سكنه است.
3012/8066


5.0 از 5
4682
1397/10/23
13:51:50
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , پوست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان