اما و اگرهای عكسبرداری از چهره بیمار در دندانپزشكی

اما و اگرهای عكسبرداری از چهره بیمار در دندانپزشكی

خاتون یار: معاون دانشگاه علوم پزشكی قم عنوان كرد: بیمار می تواند با فتوگرافی و پرداخت هزینه آن موافقت نكند، به این شرط كه پس از عمل حق هیچ گونه اعتراض و شكایتی از چهره و عمل خودرا نداشته باشد.


در سال های اخیر، در بعضی مطب های دندان پزشكی مشاهده میگردد كه علاوه بر فتوگرافی تخصصی، با دوربین های دیجیتالی از چهره بیماران عكسبرداری میگردد و بیماران باید علاوه بر پرداخت هزینه های هنگفت دندان پزشكی، هزینه های دیگری باز برای فتوگرافی دندان پزشكی پرداخت كنند، حال این سوال مطرح میگردد كه آیا این عكس برداری در روند معاینه و درمان بیماران لازم و ضروری است؟ آیا رضایت بیمار در انجام و عدم انجام این كار، دخالت دارد؟
محمود پرهام معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی قم، در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، در این رابطه عنوان كرد: فتوگرافی دندان پزشكی برای بیماران از اصول خاصی پیروی نمی كند و به سلیقه، نظر و تشخیص پزشك بستگی دارد و در نهایت با توافق طرفین فتوگرافی صورت می گیرد و اگر بیمار نخواهد از چهره اش عكس بگیرند می تواند رضایت ندهد.
نارضایتی بیماران از چهره خود، پس از انجام عمل
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی قم اشاره كرد: زمانی كه بیمار برای عمل زیبایی به مطب دندان پزشكی بازگشت می كند باید از چهره او پیش از عمل و پس از عمل عكسبرداری صورت گیرد تا با مقایسه عكس ها بتواند روند بهبودی و تغییر در صورت خودرا تشخیص دهد.
وی اشاره كرد: پارسال در نظام پزشكی شكایت های خیلی از بیماران داشتیم كه از چهره خود پس از عمل راضی نبوده و متوجه تغییر در صورت خود نمی شدند؛ دندان پزشكان به سبب نداشتن سند و مدرك از چهره افراد نمی توانستند در دادگاه از حقوق خود دفاع كنند.
در انجام فتوگرافی، الزامی وجود ندارد
پرهام با بیان این كه عدم رضایت بیمار از فتوگرافی دندان پزشكی از حقوق طبیعی او به حساب می آید، اضافه كرد: بیمار می تواند با فتوگرافی و پرداخت هزینه آن موافقت نكند اما باید فرم رضایت در اختیار او قرار دهند تا با رضایت خود اجازه عكسبرداری ندهد، به این شرط كه پس از عمل حق هیچ گونه اعتراض و شكایتی از چهره و عمل خودرا نداشته باشد.
پرهام اشاره كرد: در بیمارستان‎ها برای عمل درمانی و اورژانس فرم رضایت نامه به بیمار داده می شود تا او امضا كند اما فرم رضایت نامه برای عمل های زیبایی دندان پزشكی در اختیار بیماران قرار داده نمی گردد، در شرایطی كه فوتوگرافی از چهره باید با رضایت مكتوب بیمار صورت بگیرد و دندان پزشك نمی تواند بیمار را گردنگیر به پرداخت هزینه عكسبرداری كند.
معاون دانشگاه علوم پزشكی قم بیان كرد: فتوگرافی امكان دارد در روند بهبودی بیمار تأثیر داشته باشد و شاید دلیل اصلی این كه پزشكان، عكس برداری از چهره بیمار را انجام می دهند این است كه باید نقشه درمانی از چهره فرد داشته باشند تا بتوانند برمبنای نقشه تشخیص بدهند كه چه عملی باید صورت گیرد.
پرهام اظهار داشت: نظام پزشكی باید از انجمن جراحان دندانپزشك در مورد فتوگرافی در عمل های زیبایی دندان پزشكی توضیح بخواهد كه آیا فتوگرافی در روند درمان بیمار تأثیر دارد یا خیر؟!
بیماران ناراضی به سازمان نظام پزشكی شكایت كنند
هم چنین سید حسن عادلی درباب علت انجام این نوع عكس برداری در مطب های دندانپزشكی، اظهار داشت: عمل فتوگرافی را برای مقایسه قبل و پس از عمل بیمار انجام می دهند واین احتمال وجود دارد كه علاوه بر عكسبرداری تخصصی، فتوگرافی با دوربین های دیجتیالی باز در روند بهبودی بیمار تأثیر داشته باشد.
رئیس سازمان نظام پزشكی استان قم اشاره كرد: عكس برداری در مطب نباید صورت گیرد و عكاس باید از صنف عكاسان مجوز فعالیت در مطب های دندان پزشكی داشته باشد پس بدون مجوز، حق انجام كار در مطب دندان پزشكی را ندارد.
عادلی اضافه كرد: اگر بیماری برای فتوگرافی رضایت نداشته باشد می تواند به سازمان نظام پزشكی استان مراجعه نموده و شكایت كند تا این سوژه بررسی شود؛ تابحال شكایتی از جانب بیماران نبوده است.
به هر حال مردم باید متوجه این امر باشند كه هنگام بازگشت جهت معاینه و درمان هرنوع بیماری، پیش از انجام هر نوع عكس برداری، آزمایش و... از علت انجام این كار به صورت كامل آگاه شده تا هزینه ای مازاد بر درمان، بر آنان تحمیل نشود و در صورتآگاهی از لزوم انجام آن، نسبت به آن اقدام نمایند.




5.0 از 5
4944
1397/09/06
19:07:45
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان