كارشناس تغذیه:

تخم مرغ جزو غذاهای كامل است

تخم مرغ جزو غذاهای كامل است

خاتون یار: كرمانشاه - مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه اظهار داشت: تخم مرغ یكی از معدود غذاهای كامل طبیعی است كه نیازهای بدن را به صورت متعادل تامین می كند.


نیلوفر حیدری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: عمده ترین خصوصیت تخم مرغ و وجه تمایز آن با سایر مواد غذایی، تركیب كامل پروتئینی آن ( دارای تمام اسیدآمینه های ضروری) و مواد مهم موجود در آنها نظیر كولین، لوتئین و گزانتین و تولید كم انرژی است كه مصرف آن بخصوص در صبحانه به لاغری كمك می نماید.
وی با اشاره به اثبات مزایا و نقش تخم مرغ در سلامتی بدن تصریح كرد كه این ماده غذایی را نباید از رژیم غذایی حذف نمود.
او اظهار داشت: تخم مرغ نقش موثری در تكامل مغز جنین و نوزاد، جلوگیری از كوری و آلزایمر متداول در كهنسالی و تقویت سیستم عصبی و حافظه و كمك به سلامت قلب و عروق دارد.
وی همینطور به دیگر مزایای تخم مرغ اشاره نمود و اظهار داشت: صد درصد ویتامین های محلول در چربی و 80 – 70 درصد ویتامین های محلول در آب همگی در زرده تخم مرغ هستند و سفیده حاوی بخش مهمی از پروتئین و خیلی از مواد معدنی است.
وی تصریح كرد: همینطور عمده چربی تخم مرغ از نوع غیراشباع بوده و كلسترول تخم مرغ تاثیری در افزایش كلسترول خون ندارد.
وی همینطور خاطرنشان كرد كه پروتئین تخم مرغ هم حاوی كاملترین پروتئین و با بالاترین قابلیت جذب و دارای بیشترین اسید آمینه های ضروری برای بدن در مقایسه با سایر مواد پروتئینی از قبیل گوشت، شیر، مرغ و ماهی است.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در ادامه اظهار داشت: پروتئین تخم مرغ هم در سفیده هم در زرده آن وجود داشته كه نسبت آنها 60 درصد به 40 درصد است.
حیدری تصریح كرد: به علت كیفیت بالای پروتئین تخم مرغ، این ماده نقش مهمی در تولید سیری بویژه هنگامی كه در وعده صبحانه خورده شود، دارد و بنابراین سبب كاهش وزن می گردد چونكه علاوه برالقای احساس سیری، میزان كالری بسیار كمی تولید می كند.
وی خاطرنشان كرد: پروتئین تخم مرغ از تحلیل توده عضلانی در طول سال خوردگی جلوگیری و یا آنرا می كاهد و در هنگام كاهش وزن هم بافت عضلانی را حفظ می كند.
او افزود: در حقیقت، پروتئین تخم مرغ چنان كیفیت بالایی را دارد كه بعنوان استانداردی برای مقایسه سایر پروتئین ها استفاده می گردد.
به گفته او، پروتئین تخم مرغ ارزش بیولوژیكی ( درصد قابلیت جذب در بدن ) 93.7 درصد دارد.
این كارشناس در ادامه سخنان خود اضافه كرد: تخم مرغ یكی از منابع مهم و نادر این ماده ویتامینی است كه نقش بسیار مهمی در تكامل مغز جنین و نوزاد دارد و بنابراین به خوردن تخم مرغ در دوران حاملگی و شیردهی سفارش جدی می گردد.
حیدری بیان كرد: همینطور مصرف كافی كولین توسط دختران در دوران رشد و بلوغ با كاهش احتمال بروز سرطان سینه در بزرگسالی آنها همراه می باشد.
وی اظهار داشت: بنابراین ثابت شده است كه مصرف زرده تخم مرغ، اسفناج و كلم بروكلی می تواند سبب بیشتر از 20 درصد كاهش احتمال بروز كاتاراكت و بیشتر از 40 درصد كاهش احتمال بروز صدمه شبكیه چشم و كوری در سالخوردگی شود.
وی به باورهای غلط در مورد كلسترول تخم مرغ هم اشاره نمود و اظهار داشت: متاسفانه در گذشته تصور می شد كه با خوردن تخم مرغ كلسترول خون افزایش یافته و در نتیجه بیماری های قلبی، عروقی و خطر حمله قلبی را بالا می برد.
حیدری اظهار داشت: امروزه مطالعات مختلف ثابت كرده اند كه مصرف تخم مرغ حتی بیشتر از یك عدد در روز در خیلی از مردم بدون ارتباط به جنس، نژاد آنها نه تنها سبب افزایش كلسترول خون نشده بلكه برای قلب می تواند مناسب و مفید هم باشد.
او خاطرنشان كرد كه آنچه در تولید كلسترول خون در بدن نقش دارد، اسیدهای چرب اشباع بخصوص نوع ترانس است و نه كلسترول های غذایی و در تخم مرغ هم عمده اسیدهای چرب از نوع غیراشباع بوده و كلسترولی هم كه در اثر خوردن تخم مرغ در بدن تولید می گردد از نوع HDL ( كلسترول خوب ) و LDL كم آتروژنیك است كه هیچ تغییر مفهوم داری را در نسبت HDL-LDL تولید نمی كند.
او اظهار داشت: كلسترول تخم مرغ نقشی در افزایش كلسترول خون و بیماری های قلبی و عروقی ندارد.
وی در انتها اظهار داشت: مصرف تخم مرغ در زنان آبستن و شیرده، كودكان و نوجوانان در حال رشد، ورزشكاران و تمام بزرگسالان سالم و همینطور در دوران بعد از بیماری به علت ارزش غذایی بالا سفارش می گردد.
در استان كرمانشاه 700 واحد مرغداری گوشتی صنعتی، 24 واحد مرغداری تخمگذار، 13 واحد پرورش بوقلمون صنعتی، 9 واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه كشی، 2 واحد مركز پرندگان زینتی و پنج واحد پرورش شتر مرغ وجود دارد.
سالانه در این استان 11 هزار و 100 تن تخم مرغ تولید می گردد.
3033/8066


5.0 از 5
4406
1397/07/22
19:43:33
تگهای خبر: استاندارد , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان