كاهش تشدید علائم سفتی مخاط با مصرف آنتی اكسیدان ها
خاتون یار: تهران- نتایج یك تحقیق جدید نشان داده است كه یك ویتامین غنی از آنتی اكسیدان می تواند از وخامت علائم تنفسی در افراد مبتلا به فیبروز كیستیك یا سفتی مخاط بكاهد.
به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی یورك الرت، فیبروز كیستیك ( Cystic fibrosis ) یا تارفزونی كیسه ای یا سفتی مخاط نوعی بیماری دگرگشتی (سوخت وساز) بدن است كه بر اثر آن ترشحات در بخش های از بدن سفت و چسبنده می شوند.
محققان بخش فیبروز كیستیك دانشگاه كلرادو در آمریكا در این مطالعه 16 هفته ای، 73 بیمار را مورد بررسی قرار دادند؛ 36 نفر از این بیماران آنتی اكسیدان های مكمل دریافت نمودند.
محققان مشاهده نمودند كه 53 درصد از بیمارانی كه آنتی اكسیدان مصرف كرده بودند با 28 مورد تشدید علائم فیبروز كیستیك مواجعه شدند درحالیكه 68 درصد از بیمارنی كه در گروه كنترل قرار داشتند (آنتی اكسیدان مصرف نكرده بودند) 39 مورد تشدید علائم این بیماری را تجربه كردند.
محققان همینطور متوجه شدند كه آنتی اكسیدان های مكمل چرخش غلظت های بتا كاروتن، coenzyme Q10، گاما توكوفرول (نوعی ویتامین E) و لوتئین را در خون افزایش و التهاب را در 16 هفته كاهش دادند. این كاهش التهاب با اندازه گیری دو نشانگر زیستی التهاب به نام های كالپروتكتین و میلروپوكسیداز در خون مشخص شد.
افراد مبتلا به فیبروز كیستیك معمولا به عفونت های باكتریایی مزمن مبتلا می شوند كه به التهاب و آزاد سازی مقادیر زیاد گونه های اكسیژن فعال در راه های هوایی منجر می گردد.
محققان افزودند: معمولا بدن برای خنثی كردن این استرس اكسیدانی، یك دفاع آنتی اكسیدانی به راه می اندازد اما فیبروز كیستیك با كمبودهای آنتی اكسیدان در رژیم غذایی مشخص می گردد. این مورد به بهم خوردن توازن اكسیدان- آنتی اكسیدان و التهاب بیشتر كمك می نماید كه به صدمه ریه و كاهش پیشرونده عملكرد ریه منجر می گردد.
محققان تاكید نمودند كه تقویت وضعیت آنتی اكسیدان در موارد مبتلا شدن به فیبروز كیستیك یك هدف مهم بالینی است و می تواند تاثیر مثبتی بر سلامت داشته باشد. این تحقیق در مجله آمریكایی Respiratory and Critical Care Medicine انتشار یافته است.
علمی** 2038**1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب