بیماری مشمشه در خراسان شمالی گزارش نشده است

بیماری مشمشه در خراسان شمالی گزارش نشده است

خاتون یار: بجنورد- رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره كل دامپزشكی خراسان شمالی اظهار داشت: هیچ كانونی از بیماری مشمشه در سال های اخیر در بین تك سمیان این استان مشاهده نشده است.


دكتر حسن قاسمی فرد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: این اداره كل در جهت پایش وضعیت سلامت اسب های اصیل تركمن بعنوان یك ذخیره ژنتیكی منحصر به فرد همه ساله تدابیر بهداشتی و قرنطینه ای خاصی اعمال می كند كه یكی از مهم ترین آن ها انجام تست مالئیناسیون با هدف شناسایی بیماری مشمشه است.
بیماری مشمشه توسط باكتری بورخولدریا مالئی تولید می گردد.
وی اظهار داشت: مشمشه یكی از امراض كشنده و خطرناك در تك سمیان(الاغ، اسب و قاطر) است كه جزو بیماری های مشترك و قابل انتقال به انسان هم به حساب می آید و این بیماری خطرناك با درگیر كردن دستگاه تنفس و عواملی مانند سردرد شدید، تب و لرز، سرگیجه و كسالت و بی قراری در انسان می تواند باعث مرگ شود.
قاسمی فرد اضافه كرد: البته گربه سانان و گوشت خواران وحشی، بویژه آنهایی كه از لاشه دام تغذیه می كنند هم قابلیت درگیری با این بیماری را دارند.
وی اظهارداشت: در همین راستا هر ساله شبكه های دامپزشكی استان از جمعیت تك سمی كه ناقل و مخزن بیماری هستند، تست مشمشه انجام می دهند و چنانچه مورد مثبتی مشاهده شود نسبت به معدوم سازی دام راكتور اقدام می نمایند.
وی با اشاره به اینكه 75 درصد ارزش واقعی دام معدوم شده، شامل غرامت می گردد اظهار داشت: این تست به دو صورت چشمی با تزریق مایع مالئین در پلك چشم و یا با استفاده از خونگیری و ارسال نمونه سرم دام به آزمایشگاه انجام می گردد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره كل دامپزشكی خراسان شمالی اظهارداشت: در سال 96 از 800 سر اسب اصیل تركمن تست مالئیناسیون انجام شده است.
وی خاطرنشان كرد: عامل این بیماری به سهولت توسط نور، حرارت و ضد عفونی كننده های معمولی از بین می رود و در محیط آلوده بیش از شش هفته باقی نمی ماند.
وی با اشاره به اینكه حیواناتی كه تغذیه نامناسبی دارند و یا در محیط های نامطلوب نگهداری می شوند از حساسیت بیشتری برخوردار می باشند، اضافه كرد: هیچ نوع واكسن موثری جهت پیشگیری از بیمـاری به بازار عرضه نشده است بنابراین مهمترین راه كنترل و ریشه كنی این بیماری تست، شناسایی و حذف حیوانات آلوده است.
قاسمی فرد اظهار داشت: رعایت شرایط قرنطینه ای كامل، ضدعفونی نواحی آلوده و پیشگیری از هر گونه تردد غیر مجاز دام از مهمترین روش ها برای مهاراین بیماری است.
وی خاطرنشان كرد: اسبداران بخصوص مالكان اسب های اصیل نژاد تركمن برای جلوگیری از بروز مشكل و تلفات احتمالی در گله های خود نهایت همكاری را با دامپزشكی داشته باشند تا بعد از انجام این تست مجانی و حصول اطمینان از سلامت اسبان خود بتوانند گواهی سلامت موردنیاز برای جابه جایی اسب ها را از دامپزشكی دریافت كنند.
وی در ادامه به علائم بیماری مشمشه در تك سمی ها اشاره نمود و اظهار داشت: این بیماری به شكل پوستی، ریوی همراه با زخم هایی در داخل بینی، ترشحات بینی، علائم تنفسی در دام تولید می گردد.
در استان خراسان شمالی سه هزار سر اسب وجود دارد كه یك هزار سر آن اسب اصیل تركمن است.
اخبار خراسان شمالی را در پیام رسان سروش اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی @IRNABOJNURD پیگیری كنید.
ع/ 6042


5.0 از 5
4865
1397/03/23
17:28:58
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان