رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران:

30 درصد جامعه ایرانی به اختلالات روانی مبتلا هستند

30 درصد جامعه ایرانی به اختلالات روانی مبتلا هستند

خاتون یار: تهران- رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران اظهار داشت: طبق آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی 22 تا 30 درصد افراد جامعه (از هر 10 نفر سه نفر) به درجاتی از اختلالات روانی مبتلا هستند كه بر این اساس باید یك سوم بیمارستان های كشور به بیماری های روانی اختصاص پیدا كند.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایرنا، دكتر ایرج خسرونیا روز یكشنبه در نشست خبری به مناسب برگزاری بیست و نهمین كنگره جامعه متخصصان داخلی ایران از 21 تا 24 اردیبهشت ماه در مركز همایش های رازی، اظهار نمود: در تهران آمار وضعیت بدتری دارد؛ به گونه ای كه 30 تا 36 درصد به اختلالات روانی گرفتار هستند و در این بین زنان سهم 36 درصدی دارند.
وی با انتقاد از توجه اندك به بیماری های روانی و اختصاص ناچیز مراكز درمانی نسبت به شمار مبتلایان به این بیماری ها، اظهار داشت: ارائه این آمارها برای آگاهی مردم عادی نیست بلكه هشداری برای مسئولان و سیاستگذاران است كه توجه بیشتری به این موارد داشته باشند؛ وقتی 30 درصد افراد جامعه بیماری روانی دارند باید 30 درصد از بیمارستان ها هم به درمان این بیماران اختصاص پیدا كند.
خسرونیا به تاثیر زیاد این قبیل اختلالات در زندگی روزمره افراد جامعه اشاره نمود و اضافه كرد: چند درصد از این افراد شاید بتوانند اختلالات روانی خویش را پنهان یا كنترل كنند اما روزانه در سطح شهر شاهد می باشیم كه افراد به خاطر یك تصادف ساده با یكدیگر گلاویز شده و حتی در مواردی به قتل منجر می گردد.
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران همینطور تصریح كرد: در مطب ها شاهد می باشیم كه شمار زیادی از بیماران كه از مشكلات جسمانی مانند ناراحتی های گوارشی یا قلبی گلایه می كنند، هیچ مشكل جسمی ندارند؛ بعد از بررسی ها و آزمایش های پزشكی مشخص می گردد كه مشكل این افراد روانی است و باید تحت درمان های روانپزشكی قرار گیرند.
خسرونیا نبود فرهنگ رجوع به روانپزشكان را از دیگر معضلات جامعه دانست و اظهار داشت: خیلی از این بیماران زمانی كه به آنها گفته می گردد باید به روانپزشك رجوع كنید برآشفته می شوند و ترجیح می دهند به جای رجوع به متخصصان این رشته، درمان بیماری را از پزشك معالج خود دریافت كنند.
وی با تاكید بر اینكه باید این ترس از رجوع به روانپزشكان با ارتقای آگاهی مردم نسبت به بیماری های روانی برطرف شود، اظهار داشت: یكی از دلایل ترس از رجوع به روانپزشكان، در واقع ترس از انگ بیمار روانی بودن از جانب جامعه، خانواده و اطرافیان است كه مانع از رجوع بیماران به متخصصان این رشته می گردد.

** روند روبه رشد شمار سالمندان و نیاز به توجه و برنامه ریزی مسئولان
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران با اشاره به اینكه شمار سالمندان در كشور ما رو به افزایش است و به تبع آن میزان مبتلایان به بیماری های مختلف ازجمله سرطان روند روبه رشد خواهد داشت، اظهار نمود: درحال حاضر هشت درصد جامعه را سالمندان (60 سال به بالا) تشكیل می دهند اما طی 10 سال آینده این رقم به 12 درصد می رسد؛ ازاین رو لازم است به تناسب این افزایش، از هم اكنون تمهیدات لازم در سطح سیاستگذاری كلان حوزه سلامت كشور اندیشیده شود.
خسرونیا اضافه كرد: همانطور كه متخصص كودكان داریم و كودكان به این متخصصان ارجاع داده می شوند، باید متخصصان سالمندان هم تربیت شوند تا آمادگی لازم را برای چند سال آینده در مواجهه با بیماری ها بخصوص سرطان كه از بیماری های وابسته به سن است، داشته باشیم.
وی یكی از علل اصلی مبتلا شدن به سرطان در كنار افزایش سن را مصرف مواد مخدر همچون تریاك و سیگار عنوان نمود و اظهار داشت: طبق آمار رسمی 2 میلیون نفر و طبق آمار غیررسمی پنج میلیون نفر در ایران تریاك مصرف می كنند؛ استعمال این مواد نقش قابل توجهی در بروز سرطان های پانكراس، ریه، مثانه و مری دارند.
خسرونیا درمورد اینكه آیا پارازیت ها هم در بروز سرطان اثرگذار هستند، توضیح داد: هنوز این مساله ثابت نشده اما دیده شده است تعداد جنین های ناقص در خانواده هایی كه در اطراف دكل های مخابراتی هستند، بیشتر است.

** اجرای موفق طرح تحول سلامت نیازمند اختصاص بودجه كافی
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران همینطور در مورد طرح تحول سلامت و میزان موفقیت آن اظهار نمود: این طرح توانست زخم كهنه حوزه سلامت كشور را تا حدودی التیام بخشد اما به علت كمبود بودجه تابحال نتوانسته است به اهداف ترسیم شده برسد.

** ورود 400 نوع ماده سمی به بدن با هر پك قلیان
دكتر داریوش آقاخانی عضو هیات مدیره جامعه متخصصان داخلی ایران با انتقاد از روند رو به افزایش مصرف قلیان در میان جوانان و بخصوص زنان، آن را عامل مبتلا شدن به خیلی از بیماری ها ازجمله سرطان و بیماری های قارچی دانست و اظهار داشت: با هر پك قلیان 400 نوع ماده سمی وارد بدن می گردد.
وی اظهار نمود: بیشتر مواد سمی كه با مصرف قلیان وارد بدن می شوند، سرطان زا هستند و در قلیان های معطر شدت تاثیر این مواد سمی بیشتر است.
آقاخانی اضافه كرد: همینطور قلیان به علت داشتن محیط مرطوب، محل مناسبی برای رشد قارچ ها به حساب می آید و همین مساله سبب بروز انواع بیماری های قارچی در مصرف كنندگان می گردد.
آقاخانی با انتقاد نسبت به ریخته شدن قبح مصرف قلیان در خانواده ها اظهار نمود: با رشد مصرف قلیان در خانواده ها بخصوص در میان نوجوانان و جوانان و با عنایت به اینكه مصرف ماده دخانی تنباكو به خصوص تنباكوهای معطر بعنوان یكی از عوامل بروز سرطان ثابت شده است، باید انتظار داشته باشیم كه تا چند سال آینده تعداد مبتلایان به انواع سرطان در كشور ما افزایش قابل توجهی داشته باشد.

** متخصصان داخلی نیازمند توجه ویژه مسئولان به تعرفه ها
بازرس جامعه متخصصان داخلی اظهار داشت: میزان تعرفه های متخصصان داخلی متناسب به سایر رشته های پزشكی افزایش لازم را نداشته و حتی در مواردی كاهش هم داشته است؛ به گونه ای كه میزان ضریب K خدمات این رشته از 42 هزار تومان به حدود 25 هزار تومان كاهش یافته است.
آقاخانی اضافه كرد: برای امسال هم اعلام شده كه تعرفه های متخصصان داخلی پنج درصد افزایش می یابد؛ البته این اعلام رسمی نیست و در رسانه ها مطرح شده است.
وی با اشاره به اینكه این مساله سبب دلسردی متخصصان جوان این رشته می شود، ابراز امیدواری كرد كه این مساله اصلاح تا انگیزه بیشتری به قشر جوان متخصصان این رشته برای ادامه كار داده شود.
آقاخانی با اشاره به نقش متخصصان داخلی در درمان بیماران اظهار داشت: متخصصان این رشته در خیلی از اورژانس های كشور به صورت 24 ساعته خدمات عرضه می كنند و اگر متخصصان سایر رشته ها در اورژانس حضور نداشته باشند، به جای آنها بیماران را معاینه می كنند؛ ازاین رو لازم است قانونگذاران مزایا و امكاناتی كه برای سایر رشته های پزشكی اختصاص داده اند، برای متخصصان داخلی هم درنظربگیرند.

** تب كریمه كنگو
دكتر كیوان الچیان عضو هیات مدیره جامعه متخصصان داخلی در مورد شیوع این بیماری با اشاره به اینكه آماری از شمار مبتلایان نداریم، اظهار نمود: این بیماری از طریق ترشحات بدن مانند بزاق، خون و مدفوع منتقل می گردد و بیشتر در مناطق جنوبی ایران و افغانستان شایع است.
وی اضافه كرد: یك تا پنج روز دوره كمون (نهفتگی) این بیماری است كه در این زمان فرد مبتلا می تواند عامل انتقال بیماری باشد و خونریزی منتشر در قسمت های مختلف بدن هم از عوارض این بیماری به حساب می آید.
الچیان با تاكید بر رعایت اصول بهداشتی برای پیشگیری از انتشار این بیماری، اظهار داشت: پزشكان و پرستاران باید در زمان شیوع این بیماری كه در اواخر فروردین ماه و اوایل اردیبهشت ماه است دقت بیشتری داشته باشند و عموم جامعه هم گوشت و فراورده های گوشتی را از مراكز معتبر تهیه كنند.
علمی **1834*2017


5.0 از 5
4965
1397/02/09
23:27:00
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان