تولید نوعی آنتی بیوتیك قوی برای مقابله با باكتری های مقاوم
خاتون یار: تهران- گروهی از محققان انگلیسی نوعی آنتی بیوتیك جدید ساختند كه باكتری های مقاوم به انواع آنتی بیوتیك را در نمونه های حیوانی از بین می برد.
به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی علمی و پزشكی سای تك دیلی، این اقدام گام مهم دیگری به سمت توسعه نسخه قابل دسترس دارویی بر اساس تكسوباكتین است؛ این ماده آنتی بیوتیكی طبیعی به شمار می آید كه دانشمندان آمریكایی در سال 2015 در نمونه های خاك كشف كرده بودند و به نام نقطه عطف در مبارزه با پاتوژن های مقاوم در برابر آنتی بیوتیك مانند استافیلوكوك اورئوس (MRSA) و اینتروكوكوس (VRE) نام گرفته بود.
دانشمندان دانشگاه لینكلن انگلیس اكنون با موفقیت شكل ساده شده و تركیبی از تكسوباكتین را اختراع كرده اند كه برای درمان آلودگی میكروبی در موش ها به كار رفته و نخستین مدرك علمی است كه نشان داده است اشكال ساده شده شكل واقعی آن می تواند برای درمان آلودگی های باكتریایی بعنوان مبنای دارویی استفاده گردد.
دكتر ایشوار سینگ كارشناس داروسازی و محقق ارشد این طرح می گوید: تبدیل موفقیت ها در آزمایشگاه به نسخه تركیبی ساده شده و رسیدن به نمونه ای واقعی در دارو، پیشرفت مهمی در توسعه آنتی بیوتیك های جدید به شمار می آید كه ما را در تحقق درمان بالقوه به تكسوباكتین نزدیك می كند.
كشف این ماده به خودی خود نقطه عطفی به شمار می آمد؛ زیرا این آنتی بیوتیك جدید باكتری ها را بدون مقاومت از بین می برند اما تكسوباكتین طبیعی برای انسان قابل استفاده نبود.
وی اضافه كرد: همچنان كارهای زیادی برای توسعه تكسوباكتین بعنوان آنتی بیوتیك قابل استفاده و درمان برای انسان ها باید انجام شود؛ این روند احیانا 6 تا 10 سال به طول می انجامد تا وقتی بتوان آن را برای بیمار تجویز كرد اما موفقیت فعلی گامی واقعی و در مسیر درست است و راه را برای بهبود دریافت های ما از عملكرد بدن انسان در هنگام استفاده از آن باز كرده است.
علمی**9157**1834
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
خاتون یارelm@
https: //telegram.me
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب