بعد از پایان غرامت ایام بارداری، بیمه بیکاری به مادران تعلق می گیرد؟

بعد از پایان غرامت ایام بارداری، بیمه بیکاری به مادران تعلق می گیرد؟

به گزارش خاتون یار، کمک هزینه حاملگی یکی از خدمات سازمان تأمین اجتماعی است که زنان بیمه شده در صورت داشتن شرایط لازم می توانند از این خدمت برخوردار شوند، اما یکی از سوالات مطرح شده از جانب بیمه شدگان اینست که درصورتیکه متقاضی بعد از استراحت حاملگی درخواست برگشت به کار داشته و کارفرما از قبول وی اجتناب کند و یا در اتمام قرارداد بیکار شود، تکلیف او چیست؟


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، برپایه ماده ۶۷ قانون تأمین اجتماعی در صورتی که بیمه شده زن ظرف یکسال پیش از زایمان سابقه پرداخت حق بیمه ۶۰ روز را داشته باشد می تواند به شرط عدم اشتغال به کار از کمک حاملگی استفاده نماید. کمک حاملگی معادل دو سوم آخرین مزد یا حقوق روزانه بیمه شده با در نظر گرفتن تعداد روزهای استراحت است و آخرین مزد یا حقوق روزانه بیمه شده مطابق ماده ۶۳ قانون تأمین اجتماعی عبارت از مجموع کل دریافتی مشمول کسر حق بیمه‏ بیمه شده در آخرین ۹۰ روز پیش از شروع استراحت تقسیم بر تعداد روزهای کار است.
شرایط دریافت کمک هزینه بارداری به این شرح است که بیمه شده ظرف یک سال پیش از زایمان، حق بیمه ۶۰ روز کار را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرده باشد و پیش از شروع استراحت مشغول به کار بوده و یا در مرخصی استحقاقی باشد. ضمناً نباید در مدت استراحت مشغول به کار باشد و مزد یا حقوق دریافت کرده باشد.
در اجرای مصوبه ۲۶ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ هیئت وزیران درمورد الحاق تبصره به بند (۱) تصویب نامه در خصوص پیشبینی بار مالی ناشی از افزایش مدت مرخصی زایمان در لوایح بودجه سنواتی و یا لحاظ کردن بعنوان دیون دولت، مدت مرخصی زایمان از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش پیدا کرده است.
مدت مرخصی زایمان برای مادرانی که زایمان آنان سه قلو و بیشتر باشد یک سال است. ضمناً بیمه شده می‏ تواند برپایه گواهی پزشک معالج حداکثر به میزان دو ماه از مدت مرخصی زایمان را مشروط بر آنکه متصل به تاریخ زایمان باشد، پیش از زایمان استفاده نماید. درصورتیکه بیمه شده طی دوره حاملگی به عوارضی گرفتار شود که سلامتی مادر و فرزند را تهدید کند و طبق نظر پزشک معالج و تائید شورای پزشکی سازمان، احتیاج به استراحت پزشکی پیش از شروع استراحت زایمان داشته باشد، مدت استعلاجی از مدت مرخصی زایمان کسر نشده و غرامت دستمزد ایام حاملگی قابل پرداخت خواهد بود.
مدت استفاده بیمه شده از غرامت دستمزد و مرخصی زایمان جزو سوابق بیمه ای بیمه شدگان زن به حساب می آید.
در ادامه سامانه ارتباطات و نظارت مردمی سازمان تأمین اجتماعی به بعضی از پرسش های مطرح شده از جانب مردم پاسخ داده است:
مشمولان دریافت کمک حاملگی چه کسانی هستند؟
بیمه شدگان الزامی شامل آنکه مشمول قانون کار باشند یا نه از این حمایت برخوردار می باشند. البته مطابق ماده ۶۴ قانون تأمین اجتماعی در مواردی که کارفرمایان طبق قوانین و مقررات دیگری مکلف به پرداخت حقوق یا مزد بیمه شدگان خود در روزهای مرخصی زایمان باشند، سازمان تأمین اجتماعی صرفاً عهده دار امور درمان آنان خواهد بود.
برای ثبت درخواست کمک هزینه حاملگی به صورت غیرحضوری چه مدارکی لازم است؟
بیمه شدگان زن با عرضه درخواست در سامانه خدمات غیرحضوری و بارگذاری مدارک و مستندات مربوطه شامل تصویر شناسنامه مادر، گواهی ولادت یا شناسنامه فرزند و گواهی پزشک ذیربط، می توانند از مرخصی زایمان بهره مند شوند.
مرخصی زایمان را از چه تاریخی میتوان شروع کرد؟
بیمه شده زن می تواند در صورت درخواست و برپایه گواهی پزشک معالج، حداکثر به میزان ۲ ماه از مدت مرخصی زایمان را (به شرط آنکه متصل به تاریخ زایمان باشد) پیش از زایمان استفاده نماید.
چنانچه بیمه شده متقاضی استفاده از کمک حاملگی از تاریخ زایمان باشد اما در روز زایمان یا بعد از آن کارکرد داشته باشد، کمک حاملگی از چه روزی محاسبه می شود؟
مدت مرخصی زایمان از تاریخ زایمان شروع می ‏شود اما پرداخت به کسر روزهایی که بیمه شده دارای کارکرد است، صورت می‏ گیرد. به صورت مثال بیمه شده ای که ۲۵ مهرماه سال ۱۴۰۲ زایمان کرده و حقوق مهر ماه را به صورت کامل دریافت کرده و به عبارت دیگر دارای ۳۰ روز کارکرد در مهر ماه باشد؛ مدت استراحت از ۲۵ مهرماه سال ۱۴۰۲ شروع شده و براین اساس آخرین روز مرخصی زایمان وی ۲۴ تیرماه سال ۱۴۰۳ است، اما سازمان تأمین اجتماعی بابت مهر ماه مبلغی به بیمه شده پرداخت نمی کند.
پس از پایان مدت مرخصی زایمان به بیمه شده «بیمه بیکاری» تعلق می گیرد؟
درصورتی که بیکاری خارج از میل و اراده بیمه شده باشد، با احراز سایر شرایط و چارچوب قانونی امکان بهره مندی از مقرری بیمه بیکاری وجود دارد.
اتباع خارجی مشمول دریافت کمک حاملگی می شوند؟
بله، در صورت احراز شرایط این امکان وجود دارد.
ایام دریافت غرامت دستمزد، کمک حاملگی و بیمه بیکاری قابل انتقال به صندوق‏ های دیگر است؟
در صورتیکه سوابق بوجود آمده ناشی از غرامت دستمزد ایام بیماری و حاملگی و بیمه بیکاری مورد پذیرش صندوق مقصد باشد، با توجه به این که بابت این ایام حق بیمه ‏ای به سازمان تأمین اجتماعی واریز نشده، صرفا قابل اعلام بوده و حق بیمه ای در این خصوص به صندوق دیگر منتقل نمی شود.




منبع:

0.0 از 5
309
1403/01/13
15:15:19
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان