ضرورت كاهش هزینه های مخابراتی شب یلدا
استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی ضمن اشاره به فرارسیدن شب یلدا، اظهار داشت: شب یلدا نزدیک است و با عنایت به تغییر سبک زندگی در پاندمی کووید ۱۹ و ضرورت سیاست گذار سازمان های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در این راستا، نهادها می توانند با کاهش تعرفه های مخابرات و ایجاد بسترهای مجانی و یا ارزانقیمت برای تماس مجازی خانواده ها، به برقراری تعادل در شرایط فعلی کمک کنند.
به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، رضا صفری شالی در وبینار "نقش ابعاد کلی سلامت دختران در توسعه پایدار" با محوریت توانمندسازی روانی اجتماعی دختران در توسعه پایدار که به همت جهاد دانشگاهی واحد الزهرا برگزار شد، اظهار نمود: در شرایط فعلی پاندمی کووید ۱۹ خیلی از خانواده ها نمی دانند چگونه باید اوقات فراغت خویش را بگذرانند و همین مساله منجر به ایجاد مشکلاتی درون خانواده ها شده است، ازاین رو نهادهای فرهنگی باید این پارامترها را به خانواده ها آموزش دهند.
این جامعه شناس با تکیه بر ضرورت سبک زندگی خانواده ها مطابق با شرایط فعلی پاندمی کووید ۱۹، افزود: افزایش حضور والدین شاغل در خانواده منجر به افزایش تعاملات و جامعه پذیری فرزندان شده است. ما درگذشته شاهد خانواده "گسترده" بودیم که همچون کارکردها آن حمایت در ابعاد مختلف بود، در حالیکه امروزه خانواده ها بخشی از کارکردهای گذشته خویش را ازدست داده اند.
وی ادامه داد: شکل گیری خانه سالمندان و مهدهای کودک همچون مصادیق از دست رفتن کارکردهای خانواده است که در نهایت دولت و حاکمیت باید بار این کارکردهای از دست رفته را به دوش بکشد و به آنها بپردازد. از طرفی میزان نشاط درون خانواده ها به وضعیت اجتماعی و اقتصای آنها هم بستگی دارد، که بخش عمده آن به دلیل تغییر کارکرد خانواده بر عهده نهادهای دولتی گذاشته شده است.
به قول وی نهادهای اجتماعی در جهت سیاست گذاری نشاط اجتماعی باید به حوزه معیشت، آموزش، بهداشت، اشتغال و مسکن و اوقات فراغت توجه ویژه نشان دهند که این مولفه ها به همت برنامه ریزی دقیق شکل خواهد گرفت.
استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی با تکیه بر اینکه بخش عمده ای از نشاط خانواده ها به اقدامات نهادهای دولتی باز می گردد، افزود: اگر مسئولین علاقه مند به مشروعیت و مقبولیت در میان مردم هستند باید رضایت و خواسته های جمعی مردم را کسب کنند. جامعه ما مشکل جدیت، برنامه ریزی و شناسایی منابع دارد و باید این ها را برطرف کند.
وی ادامه داد: امروزه با عنایت به از بین رفتن مکانیزم های جامعه سنتی و تغییر جوامع، دولت مردان باید با استفاده از منابع مختلف اعتبارات لازم را تأمین کنند و در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و... آغاز به فعالیت کنند. همینطور نقش نهادهای فرهنگی بخصوص صدا و سیما در این امر بسیار مهم می باشد.
این استاد دانشگاه در ادامه به بیان مولفه های موثر در کاهش اضطراب خانواده ها در شرایط پاندمی کووید ۱۹ پرداخت و افزود: مطابق با بررسی های انجام شده مردم هرچند از رسانه مجازی زیاد استفاده می نمایند اما خیلی هم به رسانه های مجازی اعتماد ندارند که این خیلی خوب است اما در عین حال باید خانواده ها بیاموزند از شنیدن اخبار منفی از منابع نامعتبر در این ایام به شدت اجتناب کنند.
صفری شالی اعتقاد دارد که در شرایط فعلی پاندمی کووید ۱۹ خانواده ها باید بیاموزند خویش را با گذشته مقایسه نکنند چونکه شرایط فعلی بخشی از زندگی ما است و باید آنرا بپذیرند. پتانسیل های موجود را در شرایط فعلی بشناسند.
این جامعه شناس اظهار داشت: همچون نیازمندی های جامعه امرز ما این است که نهادهای برنامه ریز حوزه اجتماعی و اقتصادی، بسترهای نرم افزاری و سخت افزاری لازم را برای خانواده ها فراهم نمایند تا خانواده ها بتوانند بهتر با چنین شرایطی کنار بیایند و تاب آوری آنها افزایش پیدا کند.
استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی اضافه کرد: همینطور ایجاد چشم انداز مثبت رو به آینده در چارچوب برنامه های اقدام و عمل و از جانب نهادهای اجتماعی، اقتصادی سیاست گذار شکل خواهد گرفت. در حالیکه برنامه های اقدام و عمل غالبا در کشور ما انجام نمی شوند و در سطوح نظری خود باقی می مانند و اجرایی نمی شوند.
وی اظهار داشت: صاحب نظران معتقدند جوامع برای پیشرفت به سه نوع سرمایه اقتصادی، انسانی و اجتماعی نیازمندند. همیشه اینطور گفته شده است که مردان نقش ابزاری و زنان نقش اظهاری و عاطفی دارند اما امروزه و در شرایط فعلی کووید ۱۹ نیازمندیم که مردان در حوزه اظهاری وعاطفی هم ایفای نقش کنند.
صفری شالی این را هم اظهار داشت که در شرایط فعلی نیازمندیم در مباحث گذران اوقات فراغت رجعت به گذشته داشته باشیم چونکه در گذشته سرگرمی های ویژه برای زمستان داشتیم که می توانست در افزایش تاب آوری و شکل گیری درست اوقات فراغت موثر واقع شود، ازاین رو نیازمندیم بخشی از آنها را احیاء نماییم و نشاط خانواده ها را افزایش دهیم.
منبع: خاتون یار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب