ضرورت تقویت و تجهیز مرزهای كشورهای عضو منطقه در حوزه مقابله با عرضه مواد مخدر
به گزارش خاتون یار معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر، تقویت و تجهیز مرزهای كشورهای عضو منطقه در حوزه مقابله با عرضه مواد مخدر را از موضوعات بسیار مهم برشمرد و اظهار داشت: این مهم، باید مورد توجه برنامه آتی منطقه ای سازمان ملل قرار گیرد.
به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، سردار ناصر اصلانی بامداد امروز در «نشست دو جانبه در چارچوب برنامه منطقه ای – سازمان ملل» که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران ضمن همکاری با ساختارهای مختلف منطقه ای و بین المللی در زمینه مبارزه با موادمخدر، همواره یکی از فعال ترین کشورها در مشارکت در برنامه های مشابه همچون برنامه منطقه ای افغانستان و کشورهای همسایه بوده و می باشد.
ایشان در ادامه ضمن تاکید بر آمادگی ایران نسبت به ادامه همکاری در قالب برنامه منطقه ای و همینطور اولویت های مطرح شده در سند پیش نویس برنامه منطقه ای برای سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ نکاتی را بیان کرد و اظهار داشت: با عنایت به این که موقعیت کشورها شامل مبدأ، مقصد و ترانزیت موادمخدر و پیش سازهای شیمیایی، مستلزم تعریف برنامه ها و راهبردهای متفاوت می باشد، جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد که برنامه منطقه ای نباید باعث غفلت از اولویت های ملی کشورهای عضو شود و این بدان معنا است که هر کشور، صرف نظر از راهبردها و اولویت های مشترک منطقه ای دارای اولویت های مشخص ملی است که ناشی از شرایط و نیازهای کشورش می باشد.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد که توجه برنامه منطقه ای در اختصاص منابع و امکانات، متناسب با میزان عملکرد و اقدامات کشورها باشد. در واقع جمهوری اسلامی ایران ضمن اعلام آمادگی مجدد برای همکاری با برنامه منطقه ای و برگزاری دوره های آموزشی و هر گونه ابتکار دیگر در تهران (حضوری یا مجازی) انتظار دارد تا برنامه منطقه ای وارد عرصه های مناسب دیگری علاوه بر مباحث آموزشی هم شود.
اصلانی تصریح کرد: تقویت و تجهیز مرزهای کشورهای عضو منطقه در حوزه مقابله با عرضه همچون موضوعات بسیار مهم می باشد که باید مورد توجه برنامه آتی منطقه قرار گیرد.
او همینطور بهره گیری و ارتقای ظرفیت های منطقه ای موجود را بسیار حائز اهمیت خواند و اظهار داشت: در این راستا جمهوری اسلامی ایران با عنایت به تجربیات پرارزش مرکز تربیت سگ های مواد یاب پلیس، آمادگی تبدیل این نهاد آموزشی را به یک مرکز منطقه ای اعلام می دارد.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر بر اهمیت جایگاه ابتکار سه جانبه بعنوان ساختاری که سه عضو مهم از برنامه منطقه ای یعنی جمهوری اسلامی ایران، افغانستان و پاکستان حضور دارند، تاکید و سفارش کرد تا پشتیبانی و حمایت لازم از این ابتکار بعنوان هسته اصلی برنامه منطقه ای انجام شود؛ چون که این امر، می تواند به ارتقا و توانمندسازی برنامه منطقه ای بینجامد.
اصلانی در ادامه؛ ایجاد مرکز منطقه ای ظرفیت سازی و پژوهش در درمان اختلالات ناشی از سوءمصرف موادمخدر در ایران را که از سال قبل فعالیت منطقه ای خویش را آغاز نموده است، فرصت بسیار مغتنمی خواند که موجبات بهره مندی متخصصان کشورهای عضو برنامه منطقه ای را فراهم نموده است و انتظار می رود نسبت به تقویت بیش ازپیش این مرکز، اقدامات عملی اثربخش صورت گیرد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب برنامه منطقه ای تجربیات مفیدی را کسب کرده که از آن جمله می توان به میزبانی دو نشست تخصصی با موضوعات پیش سازهای شیمیایی و بیش مصرفی موادمخدر که در سال ۲۰۱۹ در تهران انجام شد، اشاره نمود. بنابراین همواره این آمادگی وجود دارد تا نسبت به تداوم این گونه فعالیتهای اثربخش اقدام گردد، ضمن اینکه اولویت پیش سازهای شیمایی هیچگاه نباید مورد غفلت واقع شود.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد اظهار داشت: نباید از نظر دور داشت که عنوان این برنامه «افغانستان و کشورهای همسایه» است و همکاری هشت کشور منطقه برای حل مسائل ناشی از اصلی ترین عضو این گروه، یعنی افغانستان است، ازاین رو تاکید می کنم که صحبت در مورد برنامه منطقه ای نباید باعث غفلت از افغانستان و مقابله با کشت و تولید و قاچاق مواد مخدر از مبدأ – افغانستان- شود.
اصلانی خاطرنشان کرد: توفیق برنامه منطقه ای مستلزم تمرکز اقدامات و برنامه ها در افغانستان و البته دسترسی تیم های تخصصی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) به سراسر قلمروی این کشور و همکاری افغانستان با کشورهای همسایه است.
وی در ادامه، عدم انتشار گزارش UNODC در مورد تریاک در افغانستان را خاطرنشان کرد و بر آمادگی جمهوری اسلام ایران برای همکاری با تمام کشورهای همسایه در بخش های آموزش، تبادل اطلاعات و انجام همکاریهای عملیاتی تاکید کرد.
اصلانی در انتها در ارتباط با پیشنهاد مشارکت سایر کشورها بعنوان ناظر یا دوستان برنامه منطقه ای، استقبال ایران را از هرگونه ساختار همکاری منطقه ای و بین المللی اعلام نمود و اظهار داشت: قبل از گسترش و توسعه ساختار برنامه منطقه ای حاضر، باید به تقویت ساختارهای موجود و این نکته پرداخت که ۸ کشور عضو برنامه منطقه ای در کنار UNODC برای حل چالش و مساله ای گرد هم آمده اند، بنابراین باید توجه کرد که مبحث موادمخدر از منشأ افغانستان یک مساله بین المللی است و ضمن یادآوری اصل مسئولیت مشترک، بر این نکته تاکید می کنم که جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد تا دوستان برنامه منطقه ای، حمایت و پشتیبانی مالی، فنی و تجهیزاتی لازم را از کشورهای عضو برنامه منطقه ای انجام دهند.
تاکید بر حمایت های مالی دفتر UNODC از نمایندگان افغانستان و پاکستان در ایران
همینطور امیرعباس لطفی مدیرکل روابط بین الملل ستاد اظهار داشت: ایران آماده همکاری با UNODC و هر کشوری از منطقه در مورد مقابله با مواد مخدر است، ایران با آغوش باز نمایندگان دو کشور افغانستان و پاکستان را در تهران پذیرفته و میزبان آنان در چارچوب برنامه مشترک Jpc (مرکز تبادل اطلاعات منطقه ای) است که بازوی ابتکار سه جانبه به حساب می آید.
وی در ادامه، با اشاره اقدامات سه جانبه ایران، افغانستان و پاکستان اظهار داشت: سابقه این همکاری ها، سرشار از عملیات ها و گشت های همزمان و تبادل اطلاعات میان سه کشور است، اما در عین اینکه ایران همواره آماده همراهی و کمک در ابعاد مختلف مبارزه با مواد مخدر است، تاکید می کنم که حمایت های مالی دفتر UNODC از نمایندگان افغانستان و پاکستان حاضر در ایران می بایست صورت گیرد.
وی تصریح کرد: اگر مرزهای مشترک افغانستان با دیگر کشورها تقویت و تجهیز شوند، علاوه بر اینکه از قاچاق مواد مخدر جلوگیری شده است، از بروز مشکلات و تهدیداتی همچون پناهندگان، آوارگان و شرارت ها هم جلوگیری خواهد شد، در واقع اینها تهدیداتی هستند که طی سالهای گذشته ایران از ناحیه همسایه شرقی خود متحمل شده است.
تعهد ایران در اجرای برنامه های منطقه قابل تقدیر است
جرمی ویلسون هماهنگ کننده ارشد دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در منطقه و نماینده سازمان ملل در پاکستان هم از مشارکت ایران در برنامه های منطقه تشکر کرد و اظهار داشت: تعهد ایران در این برنامه ها قابل تقدیر است.
وی با اشاره به اینکه برنامه های منطقه ای دارای سه لایه کشوری، همکاری منطقه ای و جهانی است، اظهار داشت: اساس استراتژی ما هم برنامه منطقه ای است که سهم ۸۰ درصدی برنامه ها را دارد و تمرکز بر اولویت های ملی کشورهای عضو است.
برپایه گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ نماینده سازمان ملل در پاکستان تصریح کرد که مبارزه با مواد مخدر نیازمند تقویت برنامههای منطقه ای است.
منبع: khatoonyar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب