دادستان كشور

دستگاه های مختلف تأثیر بسزایی در امر مبارزه با مواد مخدر دارند

دستگاه های مختلف تأثیر بسزایی در امر مبارزه با مواد مخدر دارند

به گزارش خاتون یار دادستان كشور با بیان این كه «اساسی ترین نكته در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر، آن است كه اساس و بنیان كارمان را متناسب با شرایط قرار دهیم»، اظهار داشت: حسن قانون این است كه همیشه ناظر به شرایط است و با عنایت به مجموعه مولفه هایی كه در جامعه وجود دارد قانون جامع و كاملی باید داشته باشیم. بطور قطع قانونی كه چند سال قبل برای این شرایط تصویب شده است، امروز نمی تواند نیاز ما را برطرف كند و باید با عنایت به مجموعه مؤلفه هایی كه در جامعه وجود دارد، قانون اصلاح گردد.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد منتظری در نشست تخصصی ویدئوکنفرانسی معاونان، مشاوران، مدیران کل ستاد و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان های سراسر کشور با بیان این که «همه ساله آمار و ارقام نشان میدهد که در ماه مبارک رمضان آمار جرایم کاهش پیدا می کند»، اضافه کرد: این امر مهم باید ما را وادار کند که از نظر جامعه شناسی و روانشناسی مطالعه ای داشته باشیم تا جامعه را به سمت و سوی ارتکاب جرائم کمتری سوق دهیم، ببینیم علت این که در ماه رمضان آمار جرایم کاسته می شود، چیست؟ اساسا مهمترین عامل توجه معنوی انسان ها به خداوند است و این نشان میدهد که هرچه در جامعه تلاش نماییم که روحیه خداپرستی و تقوا در جامعه افزایش پیدا کند، بطور قطع شاهد کاهش آمار و جرائمی که می واند امنیت جامعه را تهدید کند خواهیم بود. باید تلاش نماییم تا زمینه جرم و گناه تا جایی که می شود، کاهش پیدا کند و این رسالت بزرگی است که بر عهده همه دست اندرکاران و آموزش دهندگان جامعه و کسانی عهده دار حفظ امنیت و مسؤلان اجرائی است.
منتظری با بیان این که «مسئولیت همه ما در نظام جمهوری اسلامی بسیار سنگین است»، اظهار داشت: امیدوارم که خداوند در این ماه مبارک رمضان به همه توفیق دهد تا بتوانیم هم در جهت خودسازی و هم اصلاح جامعه گام برداریم. سال جاری دنیا گرفتار بلای خانمان سوزی شده که می تواند نتیجه اعمال خود انسان باشد. دنیای امروز متأسفانه آنچنان آلوده مفاسد اخلاقی و اجتماعی شده است که فکر می نماییم این آلودگی ها که دامن بشریت را گرفته آثار وضعی ندارد، بطور قطع یکی از نشانه های اصلی این، عملکرد خود بشریت است. باید این را هم بدانیم که اگر بلا و فتنه بیاید همه را درگیر می کند.
وی اضافه کرد: چه کسی تصور می کرد که امروز وقتی این بلا دامن بشریت را گرفته بیشترین آمار مبتلا شدن و آمار تلفات دامن گیر کشوری شود که بزرگترین مدعی ترقی اقتصاد و سرمایه و ریاست گذاری و کدخدای جهان خودش را می دانست. امروز می بینیم که آمار تلفات در سطح جهان تا به امروز گریبان آمریکا را گرفته است. این ها برای ما درس و پیام است. ملت اسلام باید بدانند و می دانند که پناه بردن به قرآن می تواند در همه مقاطع انسان را نجات دهد. امیدواریم خداوند عنایت کند و این بلا را از جامعه بشریت بخصوص کشور عزیز ما دفع کند تا مردم به زندگی عادی برگردد.
وی افزود: به تازگی در ستاد تلاش ما بر این بود که در نخستین فرصت، مساجد و محافل بازگشایی شوند که باتوجه به آمار و ارقام و نگرانی هایی که وزارت بهداشت داشت و در ستاد عنوان شد، مصلحت بر این دیده شد فعلا چند روزی به تأخیر بیفتد و امیدواریم با همکاری مردم هرچه سریعتر بخصوص در نیمه دوم ماه مبارک رمضان شاهد بازگشایی مساجد باشیم.
دادستان کل کشور در ادامه در زمینه مواد مخدر با بیان کرد: اساسا حضور جدی در صحنه و مبارزه با این بلای خانمان سوز می تواند آثار و تبعات بهتری داشته باشد. بر اساس گزارش اجمالی که داده شد، سال ۹۸ هم در جهت کشفیات و هم در جهت کاهش تعداد شهدا، افزایش شناسایی و مصادره اموال و همینطور استرداد اموال، حدودا در سنوات گذشته بی نظیر بوده است و سردار مومنی قبلا هم گزارشی را به بنده دادند که سبب خوشحالیست و امیدواریم این حرکت سال 99 از سال 98 هم بهتر باشد.
وی با بیان این که «اساسی ترین نکته در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر، آن است که اساس و بنیان کارمان را متناسب با شرایط قرار دهیم»، اضافه کرد: حسن قانون این است که همیشه ناظر به شرایط است و باتوجه به مجموعه ای مولفه هایی که در جامعه وجود دارد قانون جامع و کاملی باید داشته باشیم. بطور قطع قانونی که چند سال قبل برای این شرایط تصویب شده است، امروز نمی تواند نیاز ما را برطرف کند و باید باتوجه به مجموعه مؤلفه هایی که در جامعه وجود دارد، قانون اصلاح گردد.
دادستان کل کشور با بیان این که «امر مبارزه، موضوعی است که به چند دستگاه مربوط می شود» اظهار داشت: این که در قانون امده و ستاد مبارزه با مواد مخدر را تلفیقی از دستگاه های مختلف قرار داده این دارای پیام خاصی است. بطور قطع امر مبارزه با مواد مخدر تنها در قوه قضائیه، نیروی انتظامی و... رقم نمی خورد و دستگاه های مختلفی تأثیر بسزایی در امر مبارزه با مواد مخدر دارند.
دادستان کل کشور بیان کرد: اگر این چرخ های مختلف در کنار یکدیگر، با هم دیگر حرکت کنند این ماشین مبارزه با سرعت بهتر و با بازدهی جامع تری به حرکت در خواهد آمد، اما اگر یک یا دو دستگاه تلاش وافر داشته باشند و بقیه دستگاه ها که ذیربط هستند همراهی لازم را نداشته باشند ما انتظار موفقیت در مبارزه با مواد مخدر را نباید داشته باشیم. انتظار ما و خواسته ما در دستگاه قضایی و همینطور نیروی انتظامی بعنوان کسی که مهمترین تاثیرگذاری را در امر مبارزه با مواد مخدر دارد این است که این دستگاه ها همه به وظایف و تکالیف خود درست عمل کنند.
وی افزود: ما دستگاه های مختلفی داریم و اینجا درصدد بیان جزئیات امر و تکالیفی که متوجه دستگاه های مختلف است نیستم، اما در حوزه های مختلف، نیروی انتظامی یک سهمی دارد و قوه قضاییه سهمی دارد، وزارت اطلاعات سهمی دارد، نیروهای مسلح بخصوص اطلاعات سپاه سهمی دارند، وزارت بهداشت و درمان سهمی دارد، وزارت کشور سهمی دارد، آموزش و پرورش سهمی دارد، سایر دستگاه هایی که نمایندگان آنها در ستاد حضور دارند هرکدام سهم دارند. من درصدد بیان قصور یا تقصیر و کوتاهی هایی که بعضی دستگاه ها دارند هم نیستم و نمی خواهم اسمی از دستگاهی ببرم.
منتظری اضافه کرد: ما اشراف لازم را داریم و گزارشات را می بینیم و سهم دستگاه ها را می بینیم که چه دستگاهی بیشتر از دیگری تلاش می کند و چه دستگاهی کمبودهایی در تلاش هایش وجود دارد. ما انتظار داریم؛چرا که نه تنها دستگاه های اجرایی و قضایی و امنیتی و نظامی و انتظامی، حتی مجلس محترم شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم سهم قابل توجهی دارد. ما انتظارمان این است که همه دستگاه ها سهم خویش را نسبت به این مساله بیشتر از گذشته مورد توجه قرار دهند.
دادستان کل کشور با بیان این که «یکی از نشانه های آلودگی جامعه به این بلای خانمان سوز که باعث تاثر و تاسف و آزار جامعه می شود، رها بودن عده ای از معتادان بعنوان معتادین متجاهر است»، اظهار داشت: این مبارزه بایستی در جامعه دیده شود. هم جمع آوری آنها و هم مراکزی که آنها را نگهداری می کند، معتاد امروز بعنوان مجرم شناخته و دیده نمی گردد. وقتی معتاد را بعنوان فردی که بیمار است و گرفتار شده ببینیم وظیفه داریم بیمار را درمان نماییم.
وی اظهار داشت: چطور امروز وزارت بهداشت و درمان ما، بیمارستان ها و دانشگاه ها و دانشکده های پزشکی ما و همه و همه در طریق مبارزه جدی با ویروس کرونا به میدان آمده اند و شناسایی می کنند و زحمت می کشند که وظیفه خود می دانم که از دست اندرکاران عزیز بخصوص کادر پزشکی و بهداشت و کسانی که با یک شور و عشق و علاقه و احساس وظیفه در سخت ترین شرایط زندگی در بیمارستانها و در درمان بیماران کرونایی تلاش می کنند تشکر کنم؛ همه توان برادران و خواهران گران قدر ما در کادر پزشکی و بهداشتی و پرستاری و درمانی را به کار آورده ایم و به میدان آورده ایم به جهت اینکه بر این بلای خانمان سوز غره پیدا نماییم و بحمدلله موفقیت های ارزشمندی هم داشته و داریم. در ستاد ملی مبارزه با کرونا شاهدم گزارش هایی که داده می شود انصافا جای تقدیر و تشکر دارد. دست این پزشکان و پرستاران و این کادری که از جان خود مایه می گذارند را باید خالصانه بوسید.
منتظری بیان کرد: انتظار ما این است که همانگونه ای که در جهت مبارزه با ویروس کرونا تلاش می نماییم که آلودگی را محدود نماییم و از بین ببریم، گرفتاری های مردم را از بین ببریم و مرگ و میر را برداریم. چرا نسبت به این بلای خانمان سوز اعتیاد این اهتمام را نداریم؟ آیا گرفتاری مردم و کسانی که به دام اعتیاد می افتند را نمی دانیم؟ مرگ آنها را میگیرد، فقر و فلاکت آنها را می گیرد و شرف و حیثیت آنها را این بلا می گیرد و آثاری سو در جامعه مساله اعتیاد دارد. سخن بنده در اینجا به همه دست اندرکاران امر مبارزه با مواد مخدر این است، همانگونه ای که در مبارزه با بلای کرونا و این ویروس منحوس همه توان مان را به میدان آوردیم که بر آن غلبه پیدا نماییم باید در امر مبارزه با مواد مخدر که تلفات و آثار اجتماعی، روانی و آثار بر خانواده هایش کمتر از کرونا نیست هم عمل نماییم.
وی اضافه کرد: اگر آمار را ببینید تعداد گرفتاران ما به اعتیاد در کشور چقدر است؟ البته آمار صحیحی را نمی بینم. یک آماری گفته می شود که ما این مقدار معتاد متجاهر داریم. کاری به آمار عرضه شده ندارم اما آنچه که برای ما محسوس است متاسفانه این بلا دامن گیر خیلی از افراد جامعه شده و این هم دستاورد استعمار است، دستاورد کسانی که به دنبال منافع هستند، عده ای از کسانی که شرف و وجدان و همه چیزشان را لگدمال کردند و دنبال درآمدهای مادی هستند و بقیه کسانی که در گسترش این بلا موثر هستند. چرا نباید در امر مبارزه با مواد مخدر این اهتمام را داشته باشیم.
وی اضافه کرد: همه دستگاه ها اگر مدت معینی با برنامه ریزی به میدان مبارزه برویم، این بلای خانمان سوز را از جامعه بر خواهیم کند یا به حداقل می رسانیم. امروز تعداد معتادان ما و تعداد کسانی که آلوده به انواع مواد مخدر هستند زیبنده نظام جمهوری و زیبنده کشور بزرگ ایران عزیز و این مردم فهیم نیست. اما وقتی این آلودگی آمد خواه ناخواه دامن عده ای را می گیرد.
منتظری در بخش دیگری از صحبتهای خود هم بیان کرد: به خدا قسم آلودگی به مواد مخدر امروز برای جامعه ما یک آلودگی قابل توجهی است که باید اهتمام لازم و بیشتری را برای مبارزه با آن داشته باشیم. کارشناسان بنشینند و از تجربیات استفاده نمائیم. چرا مرزهای ما باید به شکلی باشد که آنقدر مواد مخدر وارد کشور شود که در سال 98 طبق آماری که عرضه فرمودند، شاهد 950 تن کشفیات مواد مخدر بودیم؟ می دانیم 950 تن کشفیات مواد مخدر یعنی چه. چقدر وارد شده و چقدر توزیع شده که توانستیم 950 تن آنرا کشف نماییم.
دادستان کل کشور با بیان این که افزایش تعداد معتادان نشان دهنده این است که بایستی اقدام بیشتری داشته باشیم، اضافه کرد: هر روز ساعت دو بعدازظهر در سیمای جمهوری اسلامی شاهدیم که سخنگوی وزارت بهداشت گزارش 24 ساعت را عرضه می دهد؛ چرا این اهتمام لازم را در مبارزه با مواد مخدر نداریم. اگر نگاه کنید قالب مبتلایان و تلف شدگان کرونا افراد میانسال به بالا هستند، البته برای ما انسان ها از انسان یک روزه متولد شده تا پیرترین انسانها از لحاظ حیات و زندگی و ارزش حیات و زندگی یکسان است، اما جوان به لحاظ نیروی جوانی و به لحاظ اینکه نیروی سازنده در سطح جامعه است، ببینید سطح آلوده شدگان و گرفتاران به اعتیاد در جوانان چقدر زیاد است.
وی اضافه کرد: نسبت به سهم خود از دست اندرکاران مبارزه با مواد مخدر، _ نه تنها آنهایی که مسئول مبارزه در میدان عملیاتی هستند، چون یک عده از این دستگاه ها و برخی از این مسؤلان کسانی هستند که مثل نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه در صحنه عملیات مبارزه با مواد مخدر را عهده دار هستند و انصافا تلاششان قابل تقدیر است_ دستگاه هایی هستند که در پشت صحنه باید مبارزه با مواد مخدر کنند و اینها متاسفانه اهتمام لازم را ندارند. اینجا درصدد بیان تأثیر دستگاه ها نیستم؛ در ستاد مبارزه با مواد مخدر سردار مومنی و همکارانشان باید تعیین کنند سهم هر دستگاهی چقدر است؟
وی افزود: دولت محترم به باعث قانون مکلف شده که در تمام شهرستانها مراکز نگهداری معتادان متجاهر را داشته باشد؛ ما خیلی کم داریم. در تهران ناچار شدیم که از زندان برای نگهداری معتادان متجاهری استفاده نمائیم و این کار بسیار غلطی است.



5.0 از 5
3252
1399/02/09
23:34:31
تگهای خبر: بیمار , پزشك , خانواده , خواهر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان