تأثیر بافت شهری بر میزان جرم در مناطق حاشیه ای

تأثیر بافت شهری بر میزان جرم در مناطق حاشیه ای

به گزارش خاتون یار یك كارشناس بافت شهری تأثیر بافت شهری بر میزان جرم و جنایت در مناطق حاشیه ای را شرح داد.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، دكتر موسی حاجیانی ضمن بررسی شهرسازی و نظم هندسی در شهر و ارتباط آن با میزان جرم و جنایت در مناطق حاشیه نشین اظهار داشت: یكی از طریق های موثر این است كه این آشفتگی هندسی و عدم اجبار استانداردها و سرانه پایین خدمات در این مناطق بهبود پیدا كند. این درحالیست كه این مورد در مناطق حاشیه نشین شهری مغفول مانده و فقط حداقل ها رعایت شده و این اصلا مناسب نمی باشد و آنچنان نظمی مشاهده نمی گردد.
وی با اشاره به اینكه مناطق حاشیه نشین نظم هندسی موزونی ندارند و معمولا سرانه خدمات شهری هم در آنها پایین است، اضافه كرد: این بی نظمی، عدم انتظام شهری و عدم اختصاص سرانه سبب می شود میزان بزه كاری و جرم در این مناطق به نسبت فضاهایی كه شرایط مطلوب تری دارند، بالاتر باشد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینكه هارمونی فضا، انضباط و رعایت استانداردهای شهری، مسائل هندسی، سازه ای و ساختمانی و فرم های كالبدی تأثیر مستقیمی بر میزان جرم و جنایت در این محیط ها دارد، اظهار نمود: اگر در این حیطه ساماندهی صورت بگیرد بطور قطع از میزان اتفاقات ناگوار، همچون جرم و جنایت در این مناطق كاسته خواهد شد.
وی به نوع ساختار در مناطق حاشیه نشین اشاره نمود و اظهار داشت: چون كه این مجموعه های حاشیه ای به صورت كلونی رشد می كنند و از قبل طرح هادی یا مدونی برایشان وجود ندارد ساماندهی شان بعد از ساخته شدن دشوار می باشد و بهتر است پیش از اینكه این اتفاق بیفتد برنامه های رشد و توسعه ای این نوع مناطق را مدون نماییم.
حاجیانی افزود: چون در غیر این صورت باید به شیوه های سخت متوسل شویم تا این كار را انجام دهیم. اما می توانیم با قانونمند كردن توسعه ساخت و ساز و نظارت بیشتر فنی و مهندسی روی این مسائل كاری نماییم كه حداقل این نوع مناطق با یك شرایط مطلوب و مطابق استانداردهای ملی و بین المللی رشد كنند.
وی با اشاره به اینكه نهادهای بسیاری در این حوزه تأثیر گذار هستند، عنوان كرد: عمده بار مسئولیت روی شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان كشور است كه برای این نوع شهرها نظم هندسی مشخصی را تعیین می كنند.
این كارشناس بافت شهری اضافه كرد: شهرداری ها ارگان هایی هستند كه نظم هندسی را پیاده سازی كرده و حوزه گسترش شهر را تعیین می كنند. سازمان هایی مثل نظام مهندسی و شركت های مهندسی كه در حوزه ساختمان و شهرسازی و رشته های در رابطه با آن فعالیت می نمایند هم نیروی فنی هستند كه طراحی و نظارت بر توسعه و ساخت و ساز هندسی در مناطق حاشیه نشین را می توانند كنترل كنند و بهبود دهند.



5.0 از 5
4121
1398/10/30
16:13:47
تگهای خبر: استاندارد , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان