هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران اعلام كرد

هزینه 19 میلیاردی پیوند عضو در 97

هزینه 19 میلیاردی پیوند عضو در 97

به گزارش خاتون یار مدیركل طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات هیات امنا در حوزه پیوند، اظهار داشت: در سال 97 بطور كلی 19.8 میلیارد تومان برای انجام چهار نوع پیوند از طرف هیات امنا هزینه شده است.



دكتر هومن نریمانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اقدامات هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران در حوزه پیوند عضو، اظهار داشت: هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران در حوزه پیوند منشاء اثرات خوبی بوده است؛ بطوریكه ما در حوزه های پیوند كبد، پیوند مغز استخوان، پیوند كلیه و... اقداماتی انجام می دهیم.

وی اضافه كرد: هم اكنون در ۱۵ مركز در سراسر كشور پیوند مغز استخوان انجام می شود؛ این درحالیست كه در گذشته تعداد مراكزی كه این پیوند را انجام می دادند، بسیار محدود و در حد دو تا سه مركز بود، اما طی سال های گذشته مراكز مادر پیوند مغز استخوان، نیروهایی را تربیت كردند كه در سراسر كشور توزیع شدند. پس از هر پیوند مغز استخوان، بیمار باید در حداقل زمان ممكن به مراكز پیوندی دسترسی داشته باشد، برای اینكه مساله ای به نام رد پیوند وجود دارد كه اگر در چند ساعت اول مورد بررسی و درمان قرار گیرد، قابل حل است؛ اما اگر بیمار با تاخیر به مركز برسد، موجب می شود كه حتی جان بیمار هم به خطر افتد.
انجام بیشتر از ۱۰۰۰ پیوند مغز استخوان در سال ۹۷
نریمانی با اشاره به اینكه طبق استانداردهای جهانی بیماری كه پیوند مغز استخوان شده است، باید نهایتا ۲۰۰ تا ۳۰۰ كیلومتر با مركز پیوند مغز استخوان فاصله داشته باشد تا اگر اتفاقی برایش افتاد، بتوان سریعا او را مورد رسیدگی قرار داد، اضافه كرد: در سال ۱۳۹۷، ۱۱۴۳ مورد پیوند مغز استخوان در مراكز پیوند مغز استخوان كشور انجام شده كه هیات امنا در سه سرفصل تامین هزینه های هتلینگ بیمارستانی، كمك به تامین قسمتی از هزینه داروهای حین بستری و تامین ملزومات مصرفی شامل ست ها و محلول های پیوند كمك كرده است.
میزان پیوند كبد، قلب و ریه در سال ۱۳۹۷ در كشور
مدیركل طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران وزارت بهداشت همین طور اظهار داشت: در عین حال پیوند كبد هم هم اكنون در هفت مركز در كشور انجام می شود و در سال قبل ۱۰۲۲ پیوند كبد در كشور انجام شده است. باید توجه كرد كه كشور ما در حوزه پیوند كبد از كشورهای پیشرو در دنیا محسوب می شود؛ بطوریكه بخش پیوند بیمارستان نمازی شیراز یكی از بالاترین آمارهای پیوند كبد را در یك مركز در سطح دنیا دارد و كیفیت عملكرد و میزان بقای بیماران بالا بوده و با آمارهای جهانی در اروپا و آمریكا قابل مقایسه است.

نریمانی اشاره كرد: اقدامات هیات امنا در حوزه پیوند كبد نیز مربوط به كمك به تامین قسمتی از هزینه های هتلینگ و حق العمل تیم جراحی است و هزینه تامین محلول های پیوند را نیز می پردازیم. همین طور در سال قبل ۱۱۲ پیوند قلب در هشت مركز كشور انجام شد كه در این عرصه در زمینه هزینه های مربوط به هتلینگ و حق العمل تیم جراحی كمك می نماییم. البته از آنجایی كه پیوند قلب، پیوندی خاص است، دهنده آن در كشور كمتر از سایر عضوهاست. یكی از دلیلهای آن این است كه خیلی از افراد مرگ مغزی كارت اهدای عضو داشته اند و همه اعضا را به جز قلب اهدا می كنند. بدین سان پذیرش اهدای قلب همچنان به نسبت سایر اعضا مقداری كمتر است.
طلب ۱۶ ماهه هیات امنا از بیمه ها
نریمانی با اشاره به وضعیت پیوند ریه در كشور، اظهار نمود: بطور كلی سه مركز پیوند ریه در كشور وجود دارد كه در سال ۱۳۹۷ شش پیوند ریه انجام داده اند. از آنجایی كه ریه در بخش گسترده تری با محیط بیرون ارتباط دارد، میزان پس زدن آن بیشتر است و تعداد مرگ و میر در آن زیاد است. در این عرصه هم برای هزینه های حق العمل تیم جراحی و هتلینگ بیمارستانی و تامین ملزومات مصرفی به مراكز پیوند كمك می نماییم. در عین حال پیوند كلیه كه در ۲۲ مركز آنرا انجام می دهیم، تنها پیوندی است كه هزینه گلوبال دارد كه هزینه كلی پیوند كلیه از طرف شورای عالی بیمه محاسبه شده و هر سال میزان آن مورد بازنگری قرار گرفته و ابلاغ می شود و پرداخت آن از طرف هیات امنا انجام می شود. هم اكنون هیات امنا تا بیستم هر ماه هزینه های مربوط به انجام هر پیوند كلیه را به مركز مورد نظر می پردازد و سپس بیمه ها هزینه آنرا به ما می پردازند. البته هم اكنون ۱۶ ماه تاخیر پرداخت در این عرصه از طرف بیمه ها داریم. اما برای بسط پیوند كلیه در كشور، این هزینه ها را پذیرفته ایم.

مدیركل طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران وزارت بهداشت درباره هزینه هایی كه برای هر یك از این پیوندها از طرف هیات امنای صرفه جویی ارزی در امور بیماران پرداخت شده، اظهار داشت: در حوزه پیوند مغز استخوان در سال ۱۳۹۷ هشت میلیارد تومان، در حوزه پیوند كبد ۱۱.۲ میلیارد تومان، در حوزه پیوند قلب ۵۶۰ میلیون تومان و در حوزه پیوند ریه ۶۰ میلیون تومان هزینه كرده ایم. بر این اساس به طور كلی ۱۹.۸ میلیارد تومان برای انجام این پیوندها از طرف هیات امنا هزینه شده است. در عین حال باید توجه كرد كه در زمینه پیوند سرفصلی در بودجه به هیات امنا اختصاص پیدا می كند كه برای كمك به بیماران پیوندی است، اما مشكلی كه هم اكنون وجود دارد این است كه بعنوان مثال در این ردیف ۲۰ میلیارد تومان برای هیات امنا در سال ۱۳۹۷ دیده شده كه از این مقدار حدود ۹.۵ میلیارد تومان تحقق یافته است و سایر هزینه ها را از محل منابع داخلی خودمان تامین كردیم. این مساله موجب می شود كه به تدریج در منابع داخلی مان گرفتار مشكل شویم. شاید در كوتاه مدت بتوانیم هزینه ها را پوشش دهیم، اما این اقدام در دراز مدت قابل انجام نخواهد بود.
یك درخواست بودجه ای
نریمانی با اشاره به اینكه با دوستان بودجه نویس چندین جلسه داشته ایم، اظهار داشت: در این جلسات مطرح كردیم كه بودجه های مربوط به پیوند بودجه هایی خاص هستند و بیماران نیازمند پیوند نیز بیمارانی خاص هستند. نمی توان به بیمار پیوندی اظهار داشت كه بروید و هر زمان كه بودجه تامین شده برای پیوند بازگشت كنید. بدین سبب باید این مساله با نگاه ویژه ای دیده شود و بودجه های ما در ابتدای سال تخصیص یابند تا بتوانیم هزینه های لازم برای پیوند در طول سال را پیش بینی و تامین نماییم و خریدهایمان را انجام دهیم. در سال ۹۸ هم بودجه پیوند ما همان ۲۰ میلیارد تومان بوده كه تابحال بخش بسیار جزئی از آن محقق شده است. در بودجه سال ۹۹ نیز در حوزه پیوند حدود ۲۱.۸ میلیارد تومان بودجه برای ما در نظر گرفته شده است.





منبع:

5.0 از 5
4200
1398/10/21
19:45:51
تگهای خبر: استاندارد , بیمار , بیماری , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان