85 درصد زنان خانه دار در معرض مبتلا شدن به بیماریهای ریوی

85 درصد زنان خانه دار در معرض مبتلا شدن به بیماریهای ریوی

به گزارش خاتون یار رئیس بیمارستان دكتر مسیح دانشوری با اشاره به این كه جراحی پیوند ریه یكی از سخت ترین جراحی هاست، اظهار داشت: بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی در حوزه پیوند ریه و طول عمر بیماران بعد از پیوند، موفق ترین مركز در غرب آسیاست.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، نهمین كنگره بین المللی بیماری های ریوی، مراقبت های ویژه سل با حضور دكتر علی اكبر ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوری، دكتر علیرضا زالی سرپرست دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و تعدادی از محققان و متخصصان داخلی و خارجی بامداد امروز ۲۰ مهرماه در بیمارستان فرهیختگان شروع به كار كرد.
دكتر علی اكبر ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوری با بیان این كه این كنگره طی دو دهه اخیر هر دو سال یك مرتبه برگزار می شود، از عرضه بیشتر از ۹۰ مقاله علمی در چارچوب سخنرانی شفاهی و پوستر اطلاع داد.
وی بیماری های ریوی، مراقبت های ویژه بعد از پیوند ریه و سل را سه محور اصلی كنگره امسال عنوان نمود و اظهار داشت: در روز آخر كنگره كه مصادف با روز جهانی مبارزه با سل است، برنامه ویژه ای با محوریت سل با مشاركت متخصصان داخلی و خارجی برگزار می شود.
دكتر ولایتی درباره جراحی های پیوندی كه در بیمارستان مسیح دانشوری انجام شده است، به ۲۵۷ مورد پیوند قلب، بیشتر از ۲۰۰ مورد پیوند ریه اشاره نمود و مجموعا آمار پیوندهای این مركز را كم نظیر توصیف كرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، وی ادامه داد: پیوند ریه یكی از سخت ترین جراحی هاست و عملكرد بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در حوزه پیوند ریه و طول عمر بیماران بعد از پیوند، موفق ترین مركز در غرب آسیاست.
رئیس نهمین كنگره بین المللی بیماری های ریوی، مراقبت های ویژه سل بابیان این كه پیوند، قله علم پزشكی در حوزه درمان است، تصریح كرد: بیمارستان مسیح دانشوری ضمن دراختیارداشتن اساتید مجرب و امكانات منحصربه فرد و همینطور آمار اعمال جراحی موفق حرف اول را در این عرصه در كشور میزند.
او در آخر ابراز امیدواری كرد كه با برگزاری این كنگره و تبادل تجربیات علمی بتوانیم گام های مؤثرتری در حوزه درمان و جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های ریوی برداریم.
دكتر علیرضا زالی سرپرست دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی هم در این مراسم بابیان این كه نهمین كنگره بین المللی بیماری های ریوی، مراقبت های ویژه سل ازنظر دانش و مهارت در وضعیت مطلوبی قرار دارد، نحوه عرضه خدمات در سطوح تشخیص، درمان و توان بخشی به بیماران ریوی در كشور و بیمارستان مسیح دانشوری را منحصربه فرد دانست.
وی با ذكر این كه بیماری های غیر واگیر، الگو و جایگاه متفاوتی را در نظام سلامت به خود مختص كرده است، اظهار داشت: بیماری های ریوی و تنفسی بخش عمده ای از بیماری های غیر واگیر را می سازند.
زالی با اشاره به بار مشكلات اقتصادی ناشی از بیماری های ریوی در كشور اظهار داشت: حدود ۲۵ سال پیش این بیماری ها شانزدهمین علت مرگ ایرانی ها بود و الان به هفتمین عامل تبدیل گشته است.
سرپرست دانشگاه در ادامه از روند فزاینده شیوع بیماری های ریوی طی سالهای اخیر در كشور اطلاع داد و برضرورت صدمه شناسی و ایجاد اصلاحات برای رفع این مشكل تصریح كرد.
وی اظهار داشت: مصرف سیگار و قلیان، آلودگی هوا، تغییرات اقلیمی، استرس های محیطی، حاشیه نشینی و تغییر الگوی زندگی ایرانی ها به افزایش بیماری های تنفسی در كشور دامن زده است.
زالی بابیان این كه مشكلات ایجادشده توسط بیماری های مزمن ریوی، بسیار جدی و خطرناك هستند، افزایش دانش جمعی، دریافت تمهیدات لازم در حوزه درمان و برنامه ریزی درست و اقدام هماهنگ را برای پیشگیری و درمان این بیماری ها ضروری دانست.
وی مهم ترین راه مقابله با بیماری های ریوی را جلوگیری از مبتلا شدن به آن ذكر كرد و اظهار داشت: اصلی ترین اقدام در این زمینه پرهیز از مصرف سیگار، قلیان و سایر دخانیات است.
زالی كاهش آلودگی هوای محیط در شهرهای بزرگ و كاهش آلودگی هوا در مناطق در معرض گردوغبار را از دیگر اقدامات مهم برای پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری های ریوی دانست.
زالی با اشاره به نقش آلودگی های خانگی در فضاهای بسته اظهار داشت: متأسفانه طبق آمار، ۸۵ درصد از زنان خانه دار به علت نادیده گرفتن كیفیت دستگاه های پخت وپز و همینطور آلودگی های ناشی از طبخ غذا در معرض مبتلا شدن به بیماری ریوی قراردارند.
سرپرست دانشگاه با اشاره به این كه امروزه الگوهای آلودگی هوا تغییر كرده است، اظهار داشت: این مورد سبب شده تا آلاینده های جدیدی نظیر آلودگی های ناشی از گازهای گلخانه ای به وجود بیایند كه ابزارهایی برای كاهش آثار زیان بار آنها وجود ندارد.
زالی با تاكید بر لزوم توجه به تغییر الگوی بیماری ها با منشاء آلرژیك و فصلی، تصریح كرد: الگوی مبتلا شدن به این بیماریها از اواخر اسفندماه به اوایل دی ماه تغییر كرده است كه ضروری می باشد این مورد در نظام سلامت موردتوجه قرار گیرد.
سرپرست دانشگاه با اشاره به این كه غربالگری در بیماران ریوی كمتر موردتوجه قرارگرفته است، یادآورشد: با استفاده از تجارب كشورهایی نظیر تركیه و ژاپن و دستورالعمل هایی نظیر اصلاح شیوه زندگی، واكسیناسیون بموقع و پرهیز از مصرف دخانیات می توان روند رو به رشد این بیماری ها را كم كرد.
زالی در ادامه با اشاره به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری مبنی براینكه «امروز همه باید در مراكز دانشگاهی و در بخش های مختلف دانش به مرجعیت برسند»، اظهار داشت: ما در بحث بیماری های ریوی به مرجعیت رسیدیم و در قله سكانداری این بیماری در عرصه جهانی قرارگرفته ایم و تجارب ما می تواند در دنیا مورد اقتباس قرار گیرد.
وی بابیان این كه ۲۲ درصد كشورهای دنیا در معرض شیوع و بروز سل قرار دارند، خاطرنشان كرد: برخی از این كشورها در مجاورت دور یا نزدیك كشور ایران قرارگرفته اند، ولی نكته اساسی اینجاست كه خیلی از مطالعات، پژوهش ها و مقالات دنیا كه در زمینه بروز، پیشگیری و درمان بیماری های ریوی انتشار یافته است، توسط پژوهشگران ایرانی انجام شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی بابیان این كه اقدامات علمی و پژوهشی مناسبی در بیمارستان مسیح دانشوری در حوزه بیماری های سل انجام می شود از جایگاه ممتاز این مركز در سطح كشور و منطقه اطلاع داد و اظهار داشت: امروز می توانیم باافتخار اعلام نماییم با اهتمام و همكاری حاصل شده، مركز آموزشی و درمانی مسیح دانشوری می تواند در سالهای آتی در بالاترین سطح بازتوانی در كشور و منطقه قرار گیرد و در حوزه درمان هم حرف های نو و تازه ای برای كاهش بار بیماری های ریوی در سطح دنیا برای عرضه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، نهمین كنگره بین المللی بیماری های ریوی، مراقبت های ویژه و سل بامداد امروز در بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی شروع به كاركرد.
این كنگره به موضوعاتی نظیر جراحی های ریوی، اختلالات روان پزشكی در رابطه با بیماری های ریوی و اعتیاد، فارماكولوژی سیستم تنفسی و بازتوانی و تهویه غیر تهاجمی ریوی می پردازد.
كنگره بین المللی بیماری های ریوی، مراقبت های ویژه و سل هر ۲سال یك مرتبه با حضور پزشكان و متخصصان بیماری های ریوی برگزار می گردد و از پزشكان كشورهای ایتالیا، هندوستان، آمریكا، یونان و... دعوت به عمل آمده است.
تابحال ۱۶۰مقاله علمی و پزشكی به این كنگره ارسال شده كه از میان آنها ۹۰مقاله پذیرفته شده كه مقالات برتر در مراسمی معرفی خواهند شد.
كنگره مذكور از ۲۰تا ۲۳مهر ماه در بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می گردد.



5.0 از 5
4271
1398/07/21
14:44:27
تگهای خبر: آموزشی , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان