دبیر علمی نشست نگاهی به تعیین كننده ها و مشكلات میل جنسی :

كمبود تستوسترون در همه مردان با علایم بالینی همراه نیست

كمبود تستوسترون در همه مردان با علایم بالینی همراه نیست

خاتون یار: دبیر علمی نشست ˮنگاهی به تعیین كننده ها و مشكلات میل جنسیˮ با اشاره به اینكه این مساله باید از دیدگاه های مختلف زیستی، روانشناختی و اجتماعی بررسی شود، اظهار داشت: اگر برای تعیین شاخصهای موثر در میل جنسی خانم ها یك ترازو را متصور شویم، تاثیر و وزن شاخصهای زیست شناختی و پزشكی نسبت به شاخصهای ارتباطی و روانشناختی در میل جنسی خانم ها بسیار كمتر است.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، دكتر سید علی آذین در نخستین جلسه از سلسله نشست های سلامت جنسی كه از طرف معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشكی شهید بهشتی در محل پژوهشكده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی انجام شد با تاكید بر اینكه در ارتباط با تعیین كننده ها و مشكلات میل جنسی باید به صورت چند بعدی و از دیدگاه های زیستی، روانشناختی و اجتماعی به سوژه نگاه نماییم، اظهار نمود: در تمامی این حوزه ها حرف های زیادی برای گفتن وجود دارد كه باید برای حل مشكلات جنسی به تمامی آنها توجه گردد.
وی با اشاره به نقطه نظرات مختلفی كه در دوره های مختلف در ارتباط با میل جنسی مطرح بوده است، اظهار داشت: بعنوان نمونه فروید كلیه فعالیت ها و تكانه های لذت بخش را جنسی می دانست ولی روانشناسان بعدی همچون "كارل یونگ" اغلب معتقدند فروید بیش از اندازه روی تكامل بیولوژیك تمركز كرده و تأثیر فرهنگ و عوامل اجتماعی را در نگرش و رفتار جنسی كمرنگ دیده است. در صورتیكه نظریه پردازان جدید معتقدند میل جنسی بعنوان یك پتانسیل از " بیولوژی انسانی" سرچشمه می گیرد و پس از آن به طور وسیعی توسط فرهنگ و تجربیات شخص و با عنایت به تفاوت هنجارها و مفهوم رضایت جنسی در جوامع مختلف شكل می گیرد.
ایشان سپس با اشاره به تعیین كننده های عمده در ایجاد میل جنسی و تداوم رفتار جنسی، اشاره كرد: تعادل هورمون ها و نوروترانسمیترها، سلامت جسمی متعارف، سلامت روان، ملاحظات محیطی و اجتماعی، روابط بین فردی و تعامل زناشویی و تجارب لذت بخش و خوشایند قبلی بعضی از این تعین كننده ها محسوب می شوند.

كمبود تستوسترون در همه مردان با علایم بالینی همراه نیست
آذین در ادامه با اشاره به نقش هورمون ها در این مساله و با اشاره به اینكه كمبود تستوسترون یك شرایط پزشكی شایع در مردان است كه می تواند با علایم بالینی و سطح پایین تستوسترون سرمی، خودرا نشان دهد، اظهار داشت: كمبود تستوسترون در همه مردان با علایم بالینی همراه نیست، بدین سبب تشخیص باید برمبنای تلفیقی از ملاك های بالینی و آزمایشگاهی باشد.
وی با اشاره به اینكه نقش تستوسترون تنها در كاركردهای جنسی نیست، اشاره كرد: سلامت عمومی آقایان و حتی خانم ها تا حد بالایی به حضور تستوسترون بستگی دارد و به عبارت دیگر میزان آن نقش تعیین كننده در خلق و خو، تحریك خون سازی در مغز استخوان، حفظ صفات ثانویه جنسی و توده عضلانی، تولید اسپرم، پیش گیری از پوكی استخوان و بسیاری دیگر از فاكتورهای سلامت فرد دارد. همین طور میزان پایین این هورمون می تواند در مسائل جنسی فرد نیز اختلالاتی ایجاد كند.
این متخصص پزشكی اجتماعی و سلامت جنسی با طرح این سوال كه آیا سطح تستوسترون می تواند شاخصی برای سلامت فرد باشد؟ عنوان كرد: در سال های اخیر نگرانی هایی درباره ی رابطه ی بین كمبود تستوسترون با سندروم متابولیك وجود داشته است. تستوسترون پایین نه تنها با سندرم متابولیك بلكه با تك تك اجزا آن مثل مقاومت به انسولین یا دیابت تیپ ۲، چاقی احشایی، بالا بودن چربی خون و بالا بودن فشار خون مرتبط می باشد. علایم اختصاصی تر كمبود تستوسترون شامل اختلال در كاركرد جنسی و حتی مشكلاتی در قدرت باروری فرد است.

تأثیر درمان هورمونی جایگزین بر سلامت قلبی عروقی
آذین با اشاره به اینكه همواره نگرانی هایی درباب تأثیر درمان هورمونی جایگزین بر سلامت قلبی عروقی و سلامت پروستات وجود داشته است، اظهار داشت: موارد منع درمان محدودی در این مورد وجود دارد همچون سرطان پروستات تشخیص داده شده در فرد، سرطان سینه، وجود ندول یا هر سفتی ارزیابی نشده در پروستات، نارسایی احتقانی قلب (CHF) كنترل نشده.
این عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی در ادامه با اشاره به فرمولاسیون های مختلف دارویی تستوسترون، اشاره كرد: تركیبات تجاری مختلفی برای جایگزینی تستوسترون معرفی شده كه تفاوت این فرمولاسیون ها در نحوه مصرف، دوز و ایمنی آنهاست. این داروها در اشكال مختلف فرمولاسیون خوراكی، بوكال (Buccal)، پوستی و همین طور تزریقی تهیه شده ولی بیشتر آن در داخل كشور موجود نیست.

نباید از نقش تستوسترون در سلامت زنان غافل باشیم
آذین در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینكه نباید از نقش تستوسترون در سلامت زنان غافل باشیم، اظهار نمود: تستوسترون از بالاترین هورمون های جنسی در خون خانم هاست كه ۵۰ درصد آن از غدد فوق كلیوی و ۵۰ درصد از تخمدان ها ترشح می شود، بدین سبب در ارزیابی مشكلات میل جنسی در خانم ها نباید تعیین كننده های زیست شناختی آن نادیده گرفته شود.
وی با اشاره به نقش شاخصهای مختلف در میل جنسی خانم ها، اظهار نمود: اگر برای تعیین شاخصهای تأثیرگذار در میل جنسی خانم ها یك ترازو را متصور شویم، تأثیر و وزن شاخصهای زیست شناختی و پزشكی نسبت به شاخصهای ارتباطی و روانشناختی در میل جنسی خانم ها بسیار كمتر است.

در درمان های دارویی دست ما خیلی بسته است
دبیر علمی نشست سلامت جنسی در خاتمه با اشاره به اینكه در این عرصه در درمان های دارویی دست ما خیلی بسته است، اظهار داشت: سوژه بسیار پیچیده است و مثل یك عفونت شناخته شده نیست كه بتوان آنرا با آنتی بیوتیك های خاصی درمان كرد. به جز در شرایطی كه مشخصاً مشكلات هورمونی یا بیماری های خاص روانپزشكی وجود دارد، رژیم های دارویی برای درمان میل جنسی كماكان خیلی محدود است.




منبع:

5.0 از 5
4837
1398/04/06
11:08:49
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , پوست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان