عمری كه با سیگار دود می شود

عمری كه با سیگار دود می شود

به گزارش خاتون یار سیگار بزرگترین عامل خطرناك برای بروز بیماری هایی است كه می توان از مبتلا شدن به آنها پیشگیری كرد و امروزه نتایج این عامل خطرناك برای سلامت بدن ثابت شده است.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، سیگار بزرگترین عامل خطرناكِ بروز یك سری از بیماری هاست و با خودداری از مصرف دخانیات می توان از مبتلا شدن به این بیماری ها پیشگیری كرد.
امروزه نتایج این فاكتور خطرزا برای سلامت بدن اثبات شده است و ازاین رو سازمان جهانی بهداشت (WHO) هر سال در آخرین روز ماه مه با برگزاری "روز جهانی بدون دخانیات" می كوشد توجه هر چه بیشتر جهان را به بیماری ها و مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات برانگیزد.
شعار امسالِ این روزِ جهانی، عبارت "مصرف تنباكو و سلامت ریه" تعیین شده و به همین مناسبت در ادامه این مطلب به نقل از "دویچه وله" مختصری به موضوعات در رابطه با این ماده دخانی پرداخته شده است:

تاثیر مصرف سیگار بر طول عمر انسان
طبق محاسبات مركز تحقیقات سرطان آلمان مصرف بیشتر از ۱۰ نخ سیگار در روز از طول عمر مردان به صورت متوسط ۹، ۴ سال و از طول عمر زنان ۷، ۳ سال می كاهد. حتی مصرف مداوم كمتر از ۱۰ نخ سیگار در روز هم سبب كاهش حدود پنج سال از طول عمر زنان و مردان می گردد.

آمار و ارقام
در روز جهانی بدون دخانیات، سازمان جهانی بهداشت نتایج خطرناك ناشی از مصرف سیگار را چنین اعلام نمود: هم اكنون ۱، ۱ میلیارد نفر در جهان سیگاری هستند. همینطور هر سال حدود هفت میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار می میرند و نیم میلیون نفر از آنها افرادی هستند كه تنها در معرض دود قرار می گیرند كه بیشتر از ۱۵۰ هزار نفر از آنان را كودكان می سازند. طول عمر فرد سیگاری به صورت متوسط ۱۳ تا ۱۴ سال كمتر از فرد غیرسیگاری است.

منع همه جانبه تبلیغ دخانیات
اتحادیه های بزرگ دخانیات با برنامه ریزی هدفمند تبلیغاتی خود می كوشند بیشتر از همه جوانان را تحت تاثیر قرار دهند. ازاین رو برای حفاظت از سلامتی جوانان، سازمان جهانی بهداشت یكی از اهداف خویش را منع همه جانبه تبلیغات از جانب اتحادیه های دخانیات اعلام نموده است. در بین كشورهای اتحادیه اروپا، آلمان تنها كشوری است كه تبلیغ دخانیات را در اماكن عمومی مجاز می داند. همینطور ممنوعیت همه جانبه تبلیغ سیگار از سال ۲۰۲۰ اجرا می گردد.

ترك سیگار همیشه سودمند است
ترك سیگار همیشه و در هر زمان مفید و سودمند است؛ بی توجه به اینكه در چه زمانی و در چه سنی سیگار را ترك می كنید. تنها چند دقیقه بعد از كشیدن آخرین سیگار، بدن انسان بتدریج آغاز به بازسازی خود می كند. یكی از نتایج بارز ترك سیگار تغییر رنگ چهره، و یكی از فواید آن اندوختن زمان و پول فراوان است. همینطور ترك سیگار قبل از دوران حاملگی از خطر زایمان زودرس و نتایج خطرناك آن می كاهد.

مصرف سیگار و نتایج زیان بار آن
سیگار یكی از عوامل عمده مرگ و میرهای قابل پیشگیری در كشورهای صنعتی است. مصرف سیگار سوای نتایج زیان بارش برای سلامتی بدن، باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری های خطرناك هم می شود. دخانیات خطر مبتلا شدن به بیماری های سرطان زا، التهاب مفاصل و برونشیت را در افراد سیگاری یا سیگاری های غیرفعال بالا می برد. همینطور دخانیات دومین عامل مبتلا شدن به بیماری های قلبی، بعد از فشار خون بالا، به حساب می آید.

ابهام درباره جایگزینی سیگار معمولی با سیگار الكترونیكی
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت حتی مصرف سیگارهای الكترونیكی هم كه دارای سموم كمتری هستند، باعث بسته شدن سرخرگ ها و در نتیجه افزایش ضربان قلب و فشار خون می گردد. البته نتایج زیان بار سیگار الكترونیكی، بعد از سال ها عرضه آن به بازار، هنوز نامعلوم است. مصرف این نوع سیگار هم باعث مبتلا شدن به بیماریهای مزمن ریوی یا سرطان ریه می شود و به احتمال زیاد خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را زیاد می كند.

راهكارهایی ساده برای ترك سیگار
برای ترك سیگار راه ها و شیوه های فراوان ساده ای وجود دارد. گاه تحرك بیشتر و تمرین های ورزشی به سیگاری ها كمك می نماید. برای برخی هم نرمش های یوگا یا مدیتیشن موثر می افتد. و برخی دیگر هم می توانند با بكارگیریِ همزمانِ چندین راهكار موفق به ترك سیگار شوند. راهكار موثر دیگر یافتن جایگزینی برای سیگار است. مثلا خوردن آب نبات چوبی كم كالری و بدون قند یا مصرف میوه می تواند جایگزین خوبی برای سیگار باشد.

ترك سیگار و آغاز روند بهبودی بدن
طبق گزارش مركز تحقیقات سرطان آلمان، تنها یك هفته بعد از آخرین سیگار فشار خون كاسته می شود. بعد از یك تا ۹ ماه سرفه های خشك و تنگی نفس از بین می رود. بعد از دو سال سیگاری های سابق هم به همان اندازه ی غیرسیگاری ها در معرض خطر بروز بیماری های قلبی عروقی قرار دارند. و بعد از گذشت پنج سال خطر سكته قلبی برای یك سیگاری قدیمی به اندازه كسی است كه هیچگاه در عمرش لب به سیگار نزده است.



5.0 از 5
4164
1398/03/10
14:00:29
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تحقیقات , زنان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان