ناگفته هایی از نهم اردیبهشت روز روان شناس و مشاور
به گزارش خاتون یار رییس انجمن روان شناسی سلامت ایران با اعلان اینکه طی سالهای اخیر به اشتباه نهم اردیبهشت بعنوان روز ˮجهانیˮ روان شناس و مشاور گرامی داشته شده است، اظهار داشت: طی سالهای قبل، در بعضی پوسترها، سخنرانی ها و پیام های تبریک، نهم اردیبهشت بعنوان روز جهانی روان شناس و مشاور ذکر شده و این در حالیست که نهم اردیبهشت، فقط روز روان شناس و مشاور در ایران است و اطلاق روز جهانی به آن نادرست است.
دکتر حمید پور شریفی در گفت و گو با ایسنا، در آستانه روز روانشناس و مشاور با اعلان اینکه در سطح جهانی روز ثابتی تحت عنوان روان شناس و مشاور و یا روان شناسی و مشاوره وجود ندارد، اظهار نمود: گویا تنها روز جهانی در این خصوص، روزی تحت عنوان «روز روان شناسی در سازمان ملل متحد» است که روز ثابت سالانه ای ندارد و مراسم آن هر سال، در سازمان ملل و بیشتر در ماه آوریل، مقارن با فروردین یا اردیبهشت ماه و نیز در ایام متغیری برگزار می گردد.
نایب رییس انجمن روان شناسی ایران درباره چرایی نامگذاری نهم اردیبهشت بعنوان روز روانشناس و مشاوره در کشور توضیح داد: ضرورت هویت بخشیدن به روان شناسان در ارائه خدمات حرفه ای، انجمن روان شناسی ایران را در نیمه دوم دهه هفتاد بر آن داشت که پیش نویس طرح «تشکیل سازمان نظام روان شناسی» را تهیه نماید. این طرح در سایه پیگیری های مجدانه افراد حقیقی و حقوقی زیادی و البته پس از تغییراتی در نهم اردیبهشت ماه ۱۳۸۲ با عنوان «قانون تشکیل سازمان نظام روان شناسی و مشاوره» در مجلس شورای اسلامی تصویب و نقطه عطفی در استقلال روان شناسان و مشاوران کشور شد. بر این اساس، شورای مرکزی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور نیز روز نهم اردیبهشت را بعنوان روز روان شناس و مشاور تصویب کرد و چند سالی است که این روز در سراسر کشور گرامی داشته می شود.
دانشیار روان شناسی سلامت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اعلان اینکه در سالهای قبل و نیز امسال «روز روان شناسی در سازمان ملل متحد» در تاریخ های مختلفی برگزار شده است، افزود: این روز در ۲۸ آوریل سال ۲۰۱۶ مقارن با ۹ اردیبهشت سال ۱۳۹۵، ۲۰ آوریل سال ۲۰۱۷ مقارن با ۳۱ فروردین سال ۱۳۹۶، ۱۲ آوریل سال ۲۰۱۸ مقارن با ۲۳ فروردین سال ۱۳۹۷، ۲۵ آوریل سال ۲۰۱۹ مقارن با ۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۸، ۲۷ می سال ۲۰۲۰ مقارن با ۷ خرداد سال ۱۳۹۹، ۱۵ آوریل سال ۲۰۲۱ مقارن با ۲۶ فروردین سال ۱۴۰۰ و ۲۱ آوریل سال ۲۰۲۲ مقارن با اول اردیبهشت سال ۱۴۰۱ برگزار شده است و بنظر می رسد تقارن تصادفی روز روان شناس و مشاور در سال ۱۳۹۵ با «روز روان شناسی در سازمان ملل متحد» در سال ۲۰۱۶ سبب شده است که نهم اردیبهشت به نادرست بعنوان روز "جهانی" روان شناس نامیده شود.
پور شریفی در عین حال اشاره کرد: البته این که این روز فقط در سطح ملی و نه جهانی است، از اهمیت آن نمی کاهد و امید می رود که این روز بطور وسیع گرامی داشته شود و فرصتی برای توجه بیش از پیش به مسائل و نیازهای روان شناسان پدیدآورد. درواقع اختصاص روزی برای روان شناسی و مشاوره، فرصتی را پدید می آورد تا از روان شناسان که همچون شمع عمل می کنند و با وجود درگیر بودن با چالش های زندگی، تلاش می کنند نیازهای جامعه را بر خود مقدم دانسته و سلامت را به انسان ها و جامعه ارمغان بخشند، تقدیر به عمل آید. چنین روزی کمک می نماید بیش از پیش به نیازهای روان شناسان پرداخته شود تا آنها با انرژی و توان بیشتری برای رشد انسان ها و جامعه همت کنند.
وی با تبریک این روز به متخصصان، پژوهشگران، دانش آموختگان و دانشجویان روان شناسی در انتهای سخنان خود اضافه کرد: روان شناسی در ایران، با وجود چالش ها و فرصت های رو به رشد، بعنوان یک رشته علمی به جایگاه در خور توجهی دست یافته است. بطوریکه تعداد انجمن های علمی، گروههای دانشگاهی، آزمایشگاه های تاسیس شده، پژوهش های انجام شده، مقالات پخش شده، کتاب های ترجمه و تالیف شده در گرایش های مختلف روان شناسی چشم گیر و حتی قابل رقابت با بسیاری از کشورهای منطقه است. از طرف دیگر روان شناسی بعنوان یک حرفه، تنوعی از نیازهای جامعه و هم میهنان را پوشش داده است بطوریکه الان خیلی از آحاد جامعه، دستگاه های دولتی و سازمان های خصوصی، بدون دریافت خدمات روان شناسی در ایفای نقش های خود با مشکلاتی مواجه می شوند.
منبع: خاتون یار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب